باقلوای عربی (مدل انگشتی)

مواد لازم:

خمیر فیلو ................................... به مقدار لازم

گردوی خرد شده .......................... ١٠٠ گرم

کره نرم شده .............................. به میزان لازم

شکر ......................................... ١ لیوان

آب ............................................ نصف لیوان

گلاب ......................................... ١ ق م

آبلیمو ........................................ فقط چند قطره 

زعفرون دم کرده ........................... فقط چند قطره

طرز تهیه:

اصلی ترین آیتم واسه درست کردن باقلوا، خمیر اونه. خمیرش به صورت آماده تحت اسم فیلو یا یوفکا فروخته میشه. این هم شکلش: 

این خمیر به صورت چند لایه خیلی خیلی نازک از خمیره که روی هم گذاشته شده و رول شده اند تو بسته شون. من تو این عکس گوشه یه لایه رو بلند کردم که ببینید چقدر خمیر نازکیه. 

برای مواد میانی می تونید از گردو یا بادوم یا فندق یا هر خشکبار دیگه ای که دوس دارید استفاده کنید. من گردو ریختم ولی طعم بادوم رو بیشتر دوس دارم. (بادوم باید خیس بخوره، پوستش جدا بشه و بعد خرد بشه. بادوم من آماده نبود برای همین از گردو استفاده کردم.) بعد دقت کنید که در باقلوای عربی بر خلاف باقلوای ایرانی که محتویاتش خیلی ریز و چرخ شده هست، مواد میانیش به شکل زیر هستن. یعنی نه چرخ شده و نه خیلی درشت. می تونید با ته لیوانی چیزی گردوها رو بکوبید تا به این اندازه برسه ولی چرخ نکنید. باید یه مقدار زیر دندون بیاد. 

باقلوای عربی به شکل های مختلفی درست میشه ولی من مدل انگشتی رو بیشتر دوس دارم. هم خوشگلتره هم خوردنش راحت تر!

حالا نوبت پیچیدن باقلواس. ممکنه خمیرهای فیلو تو اندازه های مختلفی فروخته بشه ولی خمیر من حدود ١٢-١٠ لایه بود که ابعاد هر لایه هم حدود ۴٠×٣٠ سانت بود که من از درازا نصفش کردم شد ٣٠×٢٠ و از سمت کوچیکتر شروع به کار کردم. قبل از هر کاری روی خمیر رو چرب کنید. بعد روی یه طرف خمیر (سمت کوچیکتر) یه مقدار گردو بریزید.   

و از همون طرف شروع کنید به رول کردن تا آخرش. من برای هر رول از ٢ تا خمیر استفاده کردم ولی بهتره از یک لایه فقط استفاده کنیم. چون هر چی نازکتر باشه بهتره.

اون لایه هایی که زیر دستم مونده لایه های باقیمونده خمیر هستن. یعنی چند لایه خمیر روی هم قرار گرفته بود. من هر سری با دو لایه رویی کار می کردم.

کف و دیواره ظرفتون رو حسابی با کره نرم شده چرب کنید و رول های گردو رو یکی یکی بچینید تو ظرف طوری که درز پیچیدن بیفته زیر و باز نشه. 

همه رو خیلی تنگ کنار هم قرار بدید و آخر سر هم روی اون ها رو با کره چرب کنید. 

بعد با یه چاقوی خیلی تیز به اندازه دلخواه برش بزنید.  

و بذارید تو فری که از قبل با درجه حرارت حدوداً ١۶٠ درجه گرم شده (طبقه وسط). تقریباً ٢٠ الی ٢۵ دقیقه زمان نیاز داره تا زیرش طلایی شه. ۵ دقیقه آخر هم فر رو خاموش کنید و ظرفتون رو بذارید رو پایین ترین طبقه و گریل رو روشن کنید. فقط در حدی که روی باقلواها طلایی بشه. 

تو فاصله ای که باقلواها تو فر هستن، شکر، آب، گلاب و زعفرون رو بذارید بجوشه. وقتی به قوام لازم رسید آب لیمو رو اضافه کنید و شربت رو از روی حرارت بردارید و بذارید کنار یه کم از حرارتش کم شه. باقلوا رو که از توی فر درآرودین همونطور که داغه،‌ شربت رو کم کم بریزید روش. اگه خیلی شیرین دوس دارید همه شربت رو بریزید (که البته خیــــــــلی شیرین میشه و فکر نکنم دوس داشته باشید) وگرنه بسته به ذائقه تون می تونید شربتش رو کم و زیاد کنید. من خودم تقریباً نصف شربت رو استفاه کردم.

یه مقدار که سردتر شد باقلواها رو با احتیاط از تو ظرف در بیارید و تو ظرف سروتون بچینید. 

همونطور که می بینید یه مقدار لایه بیرونی باقلواها کلفت شده که علتش استفاده از ٢ لایه خمیره. ولی من از دفعه بعد فقط یه لایه خمیر میذارم. 

خیــــــــــــلی خوشمزه هست. نوش جان!‌ قلب 

 

/ 46 نظر / 324 بازدید
نمایش نظرات قبلی
احسانه

سلام ترلان جون چه دوستان پرانرژی دارینا[پلک] خوب خمیر فیلو و هزار لا و انواع دیگر که تو آموزشگاه وارش پیدا می شود فقط یک نکته می ماند! آن هم قیمت هایش!!!!!!!!!! که مسلماً خیلی بالاتر از نوع صنعتی اش است! کسکوس هم خدارو شکر به وفور تو سوپرمارکت های تهران یافت می شود.

احسانه

خواهش می دارم ترلان جون[ماچ] من هم با شما هم عقیده ام. اما گفتم ذکر کنم که دوستان خدای نکرده شوکه نشوند[چشمک]. درست کردنش واقعاً تجربه و زحمت زیادی می خواهد.

پریسا

سلام ترلانی. با اجازه ت میخوام امروز واسه افطار زولبیا درست کنم. ولی یه سوال دارم. من زولبیاهایی رو دوست دارم که توشون سیاه دونه ست. نمیدونم خوردی یا نه ولی به این نشون که شیرینیش متعادل تر از بقیه ی زولبیاهاست. واسه این موردش میدونم که باید از مقدار کمتری شکر استفاده کنم ولی مشکلم اینه که نمیدونم اگه سیاه دونه استفاده کنم، قوام مایه م رو از بین نمیبره. به نظرت مثل عکس زولبیاها به همون شکل در میاد. خواهش میکنمئ زود جواب بده. مرسی. بوس بوس

silly

kheali ba mazzas[خوشمزه]

مریم

http://www.mamisite.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=53&start=10 ترلان جان این عکس باقلوائیه که سعی کردم با دستور تو درست کنم خیلی عالی بود ( عکس پایین صفحه به اسم مریم 53)

نغمه

سلام عزیزجان. خوبی؟ من 2 یا3 هفته دیگه دارم میام دبی. این خمیر فیلو یا رشته پاکستانی گمونم باهاش شیرینی درست میکنین رو از کدوم فروشگاه و با چه اسم و مارکی میتونم تهیه کنم. ممنون میشم راهنماییم کنید.

نغمه

سلام عزیز مهربون. خیلی خوشحالم که دوستی منو پذیرفتی و از کمکها و راهنماییهات خیلی ممنونم. امیدوارم لیاقت این دوستی رو داشته باشم. راستی یه سوال اگه این خمیرا تویخچالن , پس من چه جوری میتونم بیارمشون با خودم ایران که خراب نشن , دبی هم که هوا خیلی گرمه و حتما چند ساعتی تو فرودگاه معطلی دارم؟؟؟

مامان سلاله

سلام امیدوارم روزهای خوبی داشته باشد توی سایتهای عربی شکر و هل ودارچین رو با مغزها مخلوط میکنند با مدل شما چه فرقی دارد و دوم اینکه وقتی میهمان دارم میتونم مواد امادشده رو قبل از اینکه تو فر بذارم چند ساعت تو دمای محیط یا یخچال نگه دارم

سیما

ترلان خانم سلام دستتون درد نکنه بابت اموزش این باقلوا .خیلی وقت بود که میخواستم این شیرینی رو یاد بگیرم . دیروز برای اولین بار درستش کردم البته با خمیر یه خورده مشکل پیدا کردم خمیر یوفکای ترکی گرفتم ایرانیش هم بود اما فکر کردم شاید خارجیش بهتر باشه اما ورقه های خمیر (28 ورق بود) رو از طول برش داده بودن و بعضی قسمتها تمام 28 ورق به هم چسبیده بود که چاره ایی نداشتم که اون قسمتها رو تمام 28 ورق رو رول کنم در نتیجه اندازه های باقلواها مثل شما یک اندازه در نیومد ( قسمتهایی که لایه های خمیر به هم نچسبیده بود تعداد کمتری از لایه ها رو رول کردم ) البته بعد از اینکه شربت رو روش ریختم و شربت به خورد شیرینی رفت مزه خوبی پیدا کرد ( مادرم که خیلی خوشش اومد) اما خوب دلم می خواست همه یک اندازه در می اومد .البته حالا که دستورش رو یاد دادید اونقدر درست میکنم تا بلاخره یه باقلوای اصل و نسب دار در بیاد ( شاید این دفعه از خمیر ایرانی استفاده کردم ممکنه نوع ایرانیش از خارجیش بهتر باشه [چشمک]) به هر حال می خواستم ازتون تشکر کنم .کیک هویج رو هم امروز درست کردم که به یه اشکال بر خوردم تو همون پست براتون می نویسم شاد و موفق ب