شاورمای مرغ

مواد لازم:

فیله مرغ ........................................ 1 کیلو

ماست ........................................... 6 ق غ

سیر رنده شده ............................... 4-5 حبه

سرکه ........................................... 2 ق غ

فلفل سبز ..................................... 1 عدد

نمک و فلفل سیاه ........................... به اندازه لازم

ادویه دلخواه ................................... به میزان لازم

آب 2 عدد لیمو ترش

پیاز متوسط .................................... 2 عدد

سماق .......................................... 1 ق غ سرپر

گوجه فرنگی متوسط ....................... 2 عدد

 

مواد لازم برای ساندویچ:

نان پیتا (مدیترانه ای یا لبنانی)

سیب زمینی سرخ شده

گوجه فرنگی

خیار شور

جعفری خرد شده

سس ارده (شامل ماست، پودر یا خود سیر، روغن زیتون، ارده، آبلیمو و نمک و فلفل)

(برای تهیه سس ارده به اینجا مراجعه کنید)

 

طرز تهیه:

فیله های مرغ رو به تیکه های درشت ببرید. ماست، سیر، سرکه، فلفل سبز خرد شده، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه و ادویه رو با هم به خوبی مخلوط کنید. من از ترکیب پودر زیره، فلفل سفید، پودر تخم گشنیز، پودر دارچین و پودر هل استفاده کردم. البته به میزان خیلی خیلی کم! یعنی اگه همه رو با هم جمع می کردم شاید به زور 1 ق م می شد.

مرغ رو توی این سس بخوابونید و بذارید قشنگ یه روز کامل توی یخچال باشه. دقت کنید که مرغ کاملاً به سس آغشته بشه.

برای پختن مرغ، به اندازه تقریباً 1 ق غ روغن توی ماهیتابه بریزید و پس از این که داغ شد تیکه های مرغ رو از توی سس در بیارید و توی ماهیتابه بپزید. صبر کنید تا آب مرغ کشیده بشه. چندین دفعه هم پشت و رو کنید تا هر دو طرف مرغ کاملاً طلایی بشه. (این سس سریع می سوزه. باید مراقب باشید تا نسوزه ولی اگه سریع پشت و رو کنید هم از سوختنش جلوگیری می کنید هم اون طعم کارامل شده سس به همه جای مرغ می رسه)

حالا مرغ رو ریش ریش کنید. گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید. پیازها رو هم خلالی خرد کنید و با سماق مخلوط کنید.

دوباره مرغ ها رو به همون ماهیتابه برگردونید و روی حرارت بذارید. گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید. (گفتم به همون ماهیتابه چون سرشار از طعم مرغ کارامل شده س که قبلاَ توش پخته شده)

وقتی گوجه فرنگی نرم شد، پیاز سماقی رو هم اضافه کنید و بلافاصله زیرش رو خاموش کنید تا پیاز نرم نشه.

تا اینجای کار شاورما آماده ست ولی اگه دوس داشتید عطر دودی داشته باشه، قبل از اضافه کردن پیاز، یه تیکه فویل رو پشت لیوان فشار بدید تا به شکل ته لیوان در بیاد. 1 ق روغن بریزید توی فویل و بذارید وسط مایه مرغ. یه تیکه زغال رو هم جداگونه روی حرارت بذارید تا کاملاً داغ و قرمز بشه و بعد این تیکه زغال رو بندازید توی فویل و بلافاصله در ماهیتابه رو ببندید و حدود 2-3 دقیقه صبر کنید.

بعد در ماهیتابه رو بردارید و با احتیاط فویل و زغال رو بلند کنید و بذارید کنار. پیاز رو اضافه کنید و هم بزنید و برید سراغ درست کردن ساندویچ!

برای تهیه ساندویچ فرد اعلای شاورما حتماً باید سس ارده، خیار شور و سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید. برای نونش هم اکثراً از نان پیتا یا همون نان مدیترانه ای یا نان لبنانی استفاده می کنن ولی نون های خونگی و لواش هم مناسبه. نون باگت رو به هیچ وجه توصیه نمی کنم چون کلاً طعم سنتی شاورما رو ازش می گیره.

روی نون کمی مایه شاورما قرار بدید (من خودم زیاده روی کردم، می دونم!!!! شما حتماَ کمتر از این مقدار بریزید) بعد یه مقدار سس، چند تا سیب زمینی و در نهایت هم کمی گوجه، خیار شور و جعفری خرد شده!

ساندویچ رو رول کنید و اگه دوس داشتید گریل کنید که دیگه محشر میشه!

بخورید و لذت ببرید!

این شاورما فوق العاده خوشمزه س و واقعاً درست کردنش هم وقت زیادی از آدم نمی گیره. (به استثناء اون 24 ساعت خوابوندن مرغ توی سس) من دست تنها و با وجود بچه ای که به شدت به مامانش وابسته س 70 درصد کار رو به تنهایی انجام دادم و اون 30% رو وقتی بقیه اعضاء خانواده وارد خونه شدن!

با این مقدار مواد من 5 تا ساندویچ بزرگ پرملاط درست کردم ولی اگه مقدار کمتری شاورما توی هر ساندویچ بریزید مسلماً تعداد ساندویچ ها هم بیشتر میشه.

امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد!

صفورای عزیزم..... بابت تأخیری که داشتم منو ببخش! 2 هفته پیش به شدت درگیر بیماری پسرم بودم و اصلاً وقت نشد ولی الآن خیلی خوشحالم که هم پسرم حالش خوب شد و هم این که بالاخره تونستم درست کنم و قبل از رسیدن پایان سال تو رو به خواسته ت برسونم!

نوش جان! قلب

/ 30 نظر / 1243 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ایمانه

سلام خانم گل ,دستوراتون عالین.یک دنیا ممنون ...فقط یه سوال... میخوام بدونم این نونی که شما برای شاورماتون استفاده کردید همون نان پیتا هست که توی سایت شف طیبه اموزش داده شده و برای عرایس هم ازش استفاده شده؟ اخه این نون شما خیلی نازکتر و نرم و لطیفتر و بزرگتر هست...ممنون

ایمانه

فدات شم خانمی , خیلی ممنون که به این زودی و با مهربونی وحوصله جواب میدین , خدا حفظتون کنه...بازم به خاطر زحمات و سایت فوق العادتون تشکر می کنم[گل][قلب]

طهورا

سلام ترلان جووووووون من تازه با سایت شما آشنا شدم و امشب شاورمای مرغ درست کردم عالی بود عالییییییییییییییییییی دستت درد نکنه به خاطر این دستور خوب و معرکهههههههه وای خیلی خوب بود[خجالت]

من

چند شب پیش برای دومین بار این غذا رو درست کردم و به خاطرش شب خوبی رو با همسرم داشتیم. ممنونم ازت و برات دعا میکنم

مائده

سلام من امشب با سایت شما اشنا شدم. تبریک میگم به این همه سلیقه . انتخاب غذاهاتون عالیه. می خوام چندتا از دستوراتونو امتحان کنم امیدوارم پسر کوچولویه بدغذای من اشتهاش وا شه.

نسترن. م

ترلان عزیز میگی ساندویچها رو گریل کنیم یعنی توفویل بپبچیم بذاریم توفر یا ماکروفر یافویل نیازی نیست. راستش من یه ساندویچ من دراوردی باپیتا درست میکنم که موادو لای پیتا میذارم وچند دقیقه ای توساندویچ میکر میذارم ولی خوب ساندویچم سس که نداره. میشه گریل را به روش خودت توضیح بدی؟؟؟ ممنون ترلان عزیز[ماچ][ماچ][ماچ]

مژگان

ترلان جون خیلی دوستت دارم.بابت دستورهای خیلی خوبت خدای جزای خیر بدهد.ببخشید شما تو وات ساپ گروه ندارین عضوتون بشم .عاشقتونم

الهه

ترلان جون می خوام غذای لذیذ رو درست کنم فقط یه سوال دارم نون فتا دولایه است باید از هم بازش کنیم یا نه ؟

نسترن. م

ترلان جون پیتا درست کردم وبعدش هم شاورما خیلی خوب بود قبلا همین کارو باگوشت چرخ کرده انجام داده بودم ولی این یه جور دیگه بود من کمی هم پنیر پیتزالای نونها گذاشتم. ارده هم نزدم. بچه هام دوست ندارن[قهر] ممنون ترلان هنرمند عزیز

نسترن. م

راستی یهچیز دیگه من زغالو برافروخته کردم وگذاشتم روفویل و...... ولی هیچ تأثیری تو بوی غذا نداشت. چراااااا؟؟؟؟؟؟