قطاب خمیر

خمیر

مواد لازم:

آرد  ............................. ۵-۴ لیوان

شیر ............................. ٢ لیوان

خمیر مایه ...................... ١ ق غ

نمک ............................. ١ ق چ

روغن ............................ ١ استکان

طرز تهیه:

خمیر مایه و نمک رو تو کمی آب گرم حل کنید و بذارید ور بیاد. بعد کم کم شیر و روغن رو به مایه اضافه کنید و به آرومی هم بزنید. به تدریج آرد رو بریزید تو شیر و اول با نوک انگشت مواد رو با هم حل کنید و وقتی غلظتش زیاد شد خوب اون رو چنگ بزنید تا کم کم به یه خمیری که نرم باشه و به دست هم نچسبه برسید. (توجه کنید اول همه آرد رو با هم نریزید چون ممکنه خمیرتون سفت بشه. کم کم و به تدریج آرد رو اضافه کنید. چون نوع آردها با هم فرق می کنه. چه بسا ممکنه خمیرتون یه کمی هم بیشتر از چیزی که اینجا گفته شده آرد ببره) روی خمیر رو بپوشونید و بذارید استراحت کنه تا حجمش دو برابر بشه.

مواد میانی

مواد لازم: 

گوشت چرخ کرده ............... نیم کیلو

پیاز .................................. ٢ عدد

باقلای سبز ....................... ٢ لیوان

عدس ...............................١ استکان سرخالی

اسفناج ............................. ١ لیوان

نمک و فلفل ...................... به میزان دلخواه

طرز تهیه:

باقلا رو از ۶-۵ ساعت و عدس رو از ١ ساعت قبل بذارید تو آب تا خیس بخوره و جداگانه بپزید.

پیاز رو نگینی خرد کنید و تو کمی روغن تفت بدین. بعد گوشت رو هم بهش اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت هم تفت بخوره.

باقلا و عدس رو به مایه گوشت اضافه کنید. نهایتاً اسفناج رو هم کمی تفت بدید و بریزید روی مواد و همه رو با هم خوب مخلوط کنید. میشه یه کوچولو هم چنگ زد تا مواد به هم بچسبن (کاری که خود کاشمری ها می کنن) ولی من این کار رو نکردم.

نمک و فلفل هم یادتون نره. من یه دونه فلفل سبز تند هم ریز ریز خرد کردم ریختم تو مایه ام!

از خمیر گلوله های کوچیکی به اندازه نارنگی بردارید و تو دست (یا مث من تو قالب) پهن کنید. از مایه گوشت به اندازه یه ق غ بذارید لای خمیر و اطرافش رو بپیچید. 

روی قطاب ها رو با مخلوطی از زرده تخم مرغ و شیر و زعفران برس بزنید و کمی هم سبزیجات معطر خشک مثل ریحون خشک یا اورگانو بپاشید روش.

فر رو با حرارت ١٨٠ درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد از این که فر کاملاً گرم شد قطاب ها رو بذارید تو فر به مدت تقریباً نیم ساعت تا کاملاً بپزه و روش کمی طلایی بشه.

 

نکته: اون خانوم می گفتند که توی این غذا "ملک" (بر وزن مرغ) می ریختند و وقتی ازشون پرسیدم ملک چیه؟ گفتند یه چیزی شبیه باقلا! خوب منم از اونجایی که به ملک دسترسی نداشتم از همین باقلای خودمون استفاده کردم!

نکته: شاید این چیزی که من درست کردم دقیقاً مزه همون قطابی که خودشون درست می کنن رو نداشته باشه چون به هر حال من یه تغییراتی توش ایجاد کردم و در ضمن دستور دقیقش رو هم نمی دونستم ولی با این اوصاف خوب شده بود. به هر حال اگه دوستی کاشمری اینجا رو خوند و دید که قطاب من یه مقدار با قطاب خودشون فرق می کنه امیدوارم منو ببخشه و نکات لازم رو دقیق بگه به من که درستش کنم! مرسی! قلب

ضمناً با این مقدار مواد حدود ٢٠ تا قطاب به دست میاد.

/ 17 نظر / 253 بازدید
نمایش نظرات قبلی
نسیم

سلام ترلان جون خیلی خوشگل شده و خیلی هم خوشمزه به نظر میاد! من عاشق این جور قطب و پیراشکی هستم باید حتمن امتحان کنم. مرسی از دستورش!

مامان تینا و سینا

سلام ترلان جون ، من هم از آشنایی با شما خوشحالم عزیزم ... من این قطاب رو سیو کردم تا سر فرصت حتما درستش کنم ... دست گلت درد نکنه [قلب]

فــَرا

سلام ممنون از اينكه بهم سر زدي و كمك كردي با وبلاگ خيلي خوبت آشنا بشم ... يكسالگيش هم خيلي مبارك باشه ... منم به قنادي به نسبت آشپزي بيشتر علاقه دارم هميشه هم با نصف مواد مورد نياز درست مي كنم كه زياد نخوريم خانوادگي و چاق نشيم :) لينكتو اضافه مي كنم ... موفق باشي خوش حال ميشم بهم سر بزني

گلابتون

من کلا با پیراشکی ها و قطاب هایی که توی روغن سرخ نمیشن و توی فر پخته میشن خیلی حال میکنم !!! نه که رژیمم ... از اون لحاظ[پلک]

ساناز

ببخشید مدام مزاحمت می شم می شه از باقلا سبز تازه استفاده کرد

شادی

وای ترلان جون چقدر باحالن. چقدر هیجان انگیزه. مایه ی توش هم خیلی متفاوته با بقیه. خیلی خوشم اومد. ببینم کی بدرستم. تازگی ها کیک موزت رو درست کردم. عکسش رو به زودی می ذارم تو بلاگم. دستت درد نکنه خواهر. خیلی خوب شده بود![قلب]

هستی

سلام ترلان جون من کیک با ایسینگ فوندانت رو درست کردم ولی هر جا رفتم پودر ژلاتین نداشت بجاش از ورق ژلاتین استفاده کردم ولی چون نمیدونستم مقدارش چقدره یه خورده خمیرم خراب شد میشه بگه باید معادش چفدر از ورق ژلاتین استفاده کنم مرسی

*~*~* مریم *~*~*

سلام ترلان جون وای چقدر این قطاب ها خوشگلن خیلی اشتها آورن دستت درد نکنه [ماچ][قلب]

آشپز20

سلام ترلان جوون خوبی ؟کجاهایی آپ نمیکنی ؟؟؟؟