پریتزل (Pretzel)

 مواد لازم:

خمیر مایه ......................... ٢ ق م

شکر ................................ ١ ق چ

آب ولرم ............................. سه چهارم پیمانه

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

آرد شیرینی پزی .................. دو و نیم پیمانه

شکر ................................. یک چهارم پیمانه

نمک .................................. سه چهارم ق م

روغن مایع ........................... نصف ق غ

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

جوش شیرین ....................... یک چهارم پیمانه

آب گرم ................................ ٢ پیمانه

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

دارچین و شکر قهوه ای ........... به میزان لازم

مواد لازم رو دسته بندی کردم تا با هم قاطی نشه چون هر چند تا رو یه جا باید با هم به کار ببرید!

طرز تهیه:

تو کاسه کوچیکی خمیر مایه و شکر رو تو آب ولرم حل کنید (٣ آیتم اول مواد لازم) و به مدت ١٠ دقیقه بهش استراحت بدید تا کاملاً کف کنه و آماده بشه.

بعد در یه کاسه بزرگ، آرد، شکر و نمک رو با هم خوب ترکیب کنید. وسط این مخلوط رو کمی گود کنید و روغن و مخلوط خمیر مایه رو بریزید تو این گودی و کم کم شروع کنید به ورز دادن...  (متناسب با ورز دادن، کم کم یه مقدار هم آب اضافه کنید ولی خیلی کم فقط در حدی که خمیر شکل بگیره) 

با دست ورز بدید تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد. سطح یه ظرف دیگه ای رو کمی چرب کنید و خمیر رو بذارید تو این ظرف. یه مقدار هم خمیر رو بچرخونید تا همه جای خمیر یه مقدار چرب بشه. بعد روی اون رو با پلاستیک بپوشونید و بذارید خمیر به مدت تقریباً ١ ساعت استراحت کنه و حجم اون ٢ برابر بشه.

در یه کاسه بزرگ، جوش شیرین و آب گرم رو با هم ترکیب کنید.

وقتی خمیر ور اومد اون رو به ٧-٨ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو به شکل یه طناب بلند و با ضخامت کمتر از ١ سانتیمتر (هر چه کمتر بهتر) در بیارید.

حالا این طناب رو مطابق شکل زیر باز کنید و بپیچید تا شکل پریتزل به دست بیاد.

 

 وقتی همه پریتزل ها رو پیچیدید، یکی یکی اونها رو تو محلول جوش شیرین فرو کنید و بذارید تو سینی فری که چرب شده. (محلول جوش شیرین رو هر چند وقت یه بار هم بزنید تا جوش شیرین ته نشین نشه)

فر باید از قبل با حرارت ٢٢٠ درجه گرم شده باشه (دوستانی که حرارت فرشون مث مال من بالاس بذارن رو ١٩٠ درجه تا پریتزل هاشون نسوزه).

پریتزل تقریباً تو کمتر از ١٠ دقیقه آماده میشه.

وقتی پریتزل ها پختند سریع اونها رو از تو فر در بیارید و تو کره آب شده فرو کنید (به شکل زیر) 

بلافاصله دارچین و شکر قهوه ای رو بپاشید روش و گرم گرم نوش جان کنید! 

 

اینم یه پریتزل از نزدیک! لبخند

این پریتزل هایی که من درست کردم خیلی خوشمزه شده بود ولی پریتزل های آنتی آن یه چیز دیگه س.... اعتراف می کنم! خجالت من هر کاری کردم از این نرم تر و نازک تر نشد... ولی مال اونا هم نرمه و هم نازکتر و هم خیــــلی بزرگتر از مال من!!

در ضمن شکل پریتزل باید همین طور باشه که می بینید. یعنی این شکل هندسی یک پریتزله... مث دونات یا پیتزا که شکل خاص خودشون رو دارن.

من تو هیچ سایت یا وبلاگ فارسی زبان ندیدم پریتزل رو آموزش داده باشن. به این ترتیب فکر می کنم اولین وبلاگ فارسی زبان هستم که افتخار معرفی پریتزل رو دارم! از خود راضی خنده برید حالشو ببرید! قلب

/ 26 نظر / 130 بازدید
نمایش نظرات قبلی
پریسا

سلام گلم. خوبي ؟ عيدت مبارك. ايام زندگيت قشنگ. بوس بوس

منصوره

سلام سلام ميلاد حضرت مهدي (عج) بر شما مبارك[گل] عجب شيريني هايي ، نوش جان ، دست شما درد نكنه ممنون

صبا

آره ترلان جان شما اولین ایرانی هستی که در عالم نت پریتزل را اموزش دادی. من همیشه دلم میخواست درست کنم. سرک میکشیدم توی سایت هی خارجکی. میدیدم ای بابا! کلی دردسر داره. کلی کار و مرحله و...بی خیال میشدم....اما باز تا جایی چشمم میخورد به یه رسپی دیگه میگفتم شاید این یکی دیگه یه رسپی اسون و سه سوته باشه. هیچ وقت هم پیدا نکردم. حالا با دستور شما فهمیدم که پریتزل ذاتا کار داره خواهر. خیلی هم کار داره. اگر راه سه سوته برای پریتزل خوشمزه خوب بود حتما ترلان خانم با وسواس و روحیه جستجوگری که داره ، تا حالا پیدا کرده بود پس هیچی دیگه. باید منتظر باشم این تنبلی فروکش کنه.(باز چقده حرف زدم من واسه توجیه تنبلی) راستی پریتزل هات خیلی کار درست هستند. به قول گلابتون درست مثل عکس پریتزل توی ژورنالها. یعنی مثل باقی کارهات[گل][ماچ]

نسیم

مرسی ترلان جون!من عاشق این شیرینی هستم اما دستورشو بلد نبودم! حتما درست میکنم. ممنون.

بانو

سلام خوبین؟میشه یاد بدین جه طوری زله رو از قالب در بیارم که خراب نشه ممنون میشم وبتونم عالیه

اقیانوس آرام

سلام ترلان جون [ماچ] خوبی؟ ترلان جون یه پست یه کم متفاوت گذاشتم اگه دوست داشتی یه سری بزن [قلب]

asal

khanoome Tarlan khamir maye be English chi mishe?

roushanak

salam , mamanon az amozeshe shiriniton , fagat soali ke daram ene ke daraje hararat be Fa hast ya Ca?