زولبیا

قبل از درست کردن زولبیا، شربت اون رو باید تهیه کنید.

مواد لازم:

آب ........................................................ ١ پیمانه

شکر ..................................................... ٢ پیمانه

آب لیمو .................................................. فقط چند قطره

زعفران .................................................. نصف ق چ

گلاب ..................................................... نصف پیمانه

طرز تهیه:

آب، شکر و گلاب رو بذارید رو حرارت و کم کم هم بزنید و بذارید مایع بجوشه تا به غلظت لازم برسه (قوام بیاد)

بعد زعفران و آبلیمو رو اضافه کنید. بذارید چند تا جوش بزنه و از روی حرارت بردارید. اگر از زعفران درسته استفاده کردین شربت رو صاف کنید تا رشته های زعفران از شربت گرفته شه. در نهایت شربت رو بریزید تو ظرفی که هم عمق و هم مساحت مناسب برای گذاشتن ٣-۴ عدد زولبیا رو داشته باشه.

و اما زولبیا...

مواد لازم:

نشاسته ................................................ ١۵٠ گرم (۶ ق پر)

ماست ................................................... ١۶۵ گرم

آرد سفید ................................................ ٢۵ گرم (١ ق غ پر)

جوش شیرین ........................................... یک چهارم ق چ

طرز تهیه:

نشاسته رو تو ماست حل کنید و کاملاً هم بزنید تا گلوله ای نداشته باشه. (اگه داشت از صافی رد کنید تا مایه تون کاملاً صاف بشه)

بعد آرد سفید و جوش شیرین رو هم اضافه کنید و هم بزنید. مایه باید به این غلظت در بیاد.

 

روی مایه رو بپوشونید و بذارید ٢ ساعت تو دمای آشپزخونه بمونه. بعد از این مدت حباب هایی روی مایه ایجاد میشه به این صورت که نشون میده مایه آماده شده.

روغن فراوون رو داغ کنید و مایه زولبیا رو بریزید تو قیف و خطوطی دورانی به صورت درهم و متقاطع بریزید تو روغن. این کار رو خیلی سریع باید انجام بدین چون مایه زولبیا تا میره تو روغن پف می کنه و از حالت مایع درمیاد.

یه طرف زولبیا که سرخ شد برگردونید و طرف دیگه اش رو هم سرخ کنید.

بلافاصله از تو روغن در بیارید و بندازید تو شربت.

یه خورده که موند و شربت به خورد زولبیا رفت (حدود ٣ دقیقه)، زولبیاها رو توی ظرف مورد نظر بچینید. اگه دوس داشتین روش رو با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید یا به صورت ساده پذیرایی کنید. در هر حالت خوشمزه س!

هر چقدر زولبیا بیشتر تو روغن سرخ بشه رنگش تیره تر میشه. همچنین زعفران رنگ بیشتری به زولبیا میده. زولبیاهایی که بیرنگ هستند تو شربتشون زعفران نداره.

نکته: من به جای قیف از همچین چیزی استفاده کردم.

البته یه مقدار نوک این قیف باریکتر از اون چیزی بود که میخواستم و زولبیاها بعضی جاها باریک و نازک شده بودن. شما می تونید از ظرف مخصوص کچاپ استفاده کنید. همون کاری که من پارسال کردم و خیلی خوب شده بود! وقتی کچاپ تموم شد ظرفش رو تمیز بشورید و خشک کنید و بذارید کنار و برای تهیه زولبیا ازش استفاده کنید! چشمک

نوش جان! قلب

در ضمن سعی می کنم از حالا به بعد بیشتر شیرینی ها و غذاهایی بذارم که مناسب ماه مبارک هستند!

با زولبیا شروع کردم... شیرینی ای که شاید خیلی ها از درست کردنش هیچ ایده ای نداشته باشن یا حتی بترسن درست کنند! من پارسال برای اولین بار زولبیا درست کردم (با کمک کتاب مرحومه رزا منتظمی) و اصلاً فکرش رو هم نمی کردم که اینقدر آسون و خوشمزه باشه و هیچ چیزی هم از زولبیاهای بیرون کم نداشته باشه! لبخند ضمن این که کاملاً بهداشتیه و خودتون می دونید از چه موادی و با چه کیفیتی این شیرینی خوشمزه رو درست کردین!

/ 36 نظر / 106 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مهشید

ولی بد نشده بود[لبخند]

مهشید

اما به خوبی این عکس هم نشده بود[ناراحت]

سحر

میگما از افسان جون خبر نداری؟؟؟؟ چرا اپ نمیکنه؟؟؟؟ رفته؟ ادرسش عوض شده؟ کجاست اخه؟

مهشید

سلام آره ترلان جونم از روی همین دستور درست کردم کلی هم از سایتت واسه خاله جونم گفتم

مهشید

چون دکتره زیاد وقت نمیکنه بیاد توی نت ولی خیلی شیرینی پزی رو دوست داره [قلب] ولی ادرس سایت رو دادم که بیاد حالشو ببره[گل]

چای داغ داغ

سلام. من از روی دستور شما درست کردم و زولبیا ها وقتی داغ بودن خوب بودن اما وقتی سرد شدن همه شل شدن و وا رفتن. نمی دونم کجای کار رو خراب کردم. البته من حجم موادی رو که گفته بودید دو برابر کردم. شاید ماستش زیاد بوده؟ اگه میشه بهم بگید چرا خوب نشد آخه اینجا ما زولبیا نداریم و این خیلی می تونه دل ما رو شاد کنه[نیشخند]

گلابتون

[رویا][رویا] نشستم کامنتای خودمو توی پست های قبلیت میخونم ..... خیلی باحاله ! گاهی خودم دهنم بازمیمونه اینحرفا رو من زدم ؟!!! کار جالبیه ! اما غرض از نهادن این کامنت دیدن این لیوان چای بود !!!! یعنی دلم چایی خواست در حد المپیک !!!!!!!!!!!!!!! یکی نیست بگه بچه مرض داری نصفه شبی ؟![نیشخند]

گلی

ترلان جونم میگم این مواد چندتا زولبیا میده ؟ چقدر میتونم موادو کمتر کنم ؟ برای من و شوهرم و مامان و بابام ؟ نهایتا 10 تا میشه درست کرد ؟!!![نیشخند][خجالت]

سیمین

سلام ترلان جون زلوبیای همه خوب شده واسه من چرا خوب نمیشه؟؟؟ تو روغن خودشو نمیگیره.زود هم میسوزه چرا؟؟ماست باید خیلی شیرین باشه ؟شاید زیاد ماست میریزم؟[سوال]

صالح

سلام خواهر مهربانم میدونید نشاسته در عربی و یا انگلیسی چی میشه؟ من تمام فروشگاههای عربی رو گشتم پیدانکردم