کبه برنجی

مواد لازم:

برنج ............................................... یک و نیم لیوان

زردچوبه ........................................... 1 ق م

نمک ................................................ 1 ق غ سرخالی

گوشت چرخکرده ................................ 300 گرم

پیاز درشت ......................................... 1 عدد

سیر رنده شده ..................................... 2-3 حبه

هویج رنده شده ................................... 1 عدد

فلفل دلمه ای خرد شده ........................ نصف یک عدد

رب گوجه فرنگی .................................. 1 ق غ

جعفری خرد شده ................................ 1 ق غ

پودر زیره ............................................ نصف ق چ

نمک و فلفل ....................................... به میزان لازم

طرز تهیه:

حدود یک و نیم لیتر آب رو بذارید روی حرارت تا به جوش بیاد. بعد زردچوبه و نمک رو بهش اضافه کنید و برنج رو توی همین قابلمه بریزید و بذارید برنج با زردچوبه و نمک بپزه.

برنج نه باید سفت باشه و نه باید خیلی شفته بشه. در حد معمولی بپزید. بعد آبکش کنید و بذارید کنار تا سرد بشه.

تو فاصله ای که برنج داره سرد میشه مایه میانی کبه رو آماده کنید.

پیاز رو خرد کنید و به همراه سیر توی 2-3 ق غ روغن تفت بدید. بعد گوشت رو اضافه کنید و هم بزنید. فلفل دلمه ای، هویج و پودر زیره رو بریزید توی مایه و تفت بدید. کمی آب بریزید توش و درش رو ببندید تا همه مواد کاملاً بپزن.

بعد رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل رو اضافه کنید. (من بعضی وقت ها از قرص سوپ استفاده می کنم. در این صورت دیگه میزان نمکش رو باید با احتیاط اندازه گیری کرد.) آخر سر هم جعفری رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

برنج رو با دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت له کنید.

از برنج گلوله هایی به اندازه یه گردوی درشت بردارید و توش رو با انگشت خالی کنید و با مایه میانی پر کنید. سرش رو ببندید و به شکل کبه در بیارید. من قبلاً بارها طرز فرم دادن کبه رو به صورت مصور توضیح دادم و دیگه اینجا تکرار نمی کنم (عکاسی در این شرایط خیلی سخته!!!)

حتماً یه کاسه آب سرد هم کنار دستتون باشه که راحت تر بتونید با خمیر کبه کار کنید.

کبه ها رو توی روغن داغ شناور سرخ کنید.

کبه برنجی مواد قابل دسترس تری نسبت به کبه های دیگه داره ولی کار کردن باهاش یه مقدار سخت تره.

خمیرش ترک میخوره و سخت میشه شکل داد بهش!

البته هر چی خمیرش بیشتر چنگ بخوره چسبندگیش هم بیشتر میشه. ضمناً خود عربها معمولاً از برنج مصری برای کبه استفاده می کنن چون نشاسته زیادی داره و چسبنده تره و به این راحتی ترک نمی خوره!

برای توی کبه هم دستتون بازه و می تونید با هر چی که دوس داشتید پرش کنید!

این مقدار مواد تقریباَ 28-30 تا کبه میده.

امیدوارم این رسیپی به کارتون بیاد و ازش لذت ببرید!!!

نوش جان! قلب

/ 8 نظر / 585 بازدید
نسترن. م

ترلان جون پس چرا سرخ نکردی اینارو؟؟؟من مثل همینو درست میکنم ولی میزنم توآرد سوخاری و سرخ میکنم میشه کوفته برنجی. اینجوری ندیده بودم[سوال][تعجب]

امنه

سلام عزیزم دستت درد نکنه بابت اموزش این غذا موفق باشی

الهام

سلام. این خیلی خوبه. مخصوصا برای برنج ته قابلمه و یا مونده که کسی نمی خوره. عید فظر مبارک

فرانک

سلاااااام عزیزدلم [قلب] اول بگم عیدت مبارک ترلان جان [گل][گل][گل] از رسیپی خوشمزه ات تشکر میکنم عزیزم کبه ها برشته تر از اینی که در تصویر هست هم میشه؟ ممنون از زحماتت ... شاد باشی [ماچ][گل][گل]

شبنم

منم این غذا رو درست می کنم گاهی و بچه های دوستام خیلی دوستش دارن.

افسانه

سلام ترلان جون.خیلی زحمت میکشین.ممنون از اینکه ما رو با غذاهای عربی آشنا میکنید.مثل همیشه عالی وپرفکت عزیزم.همیشه موفق باشید.

zahra abdolahi

ترلان جان من چندین ساله که خواننده ی خاموشتم.ولی باید بگم که تو عالی هستی خانم.به کارت در زمینه ی شیرینی و غذاهای عربی ادامه بده مادر جان.یه سوال. به نظرت برنج و با بلغور قاطی و میکس کنیم چطوره؟اگه میشه به نظرت به چه نسبتی؟

شیوا

سلام خوووبی خیلی نارحت شدم گفتید برخی مطالب حذف شده خداااکنه هرچه زودتر مشکل سایت حل بشه و شما برگردین .....[ناراحت]