خوراک زبان و سیب زمینی با سس قارچ

مواد لازم:

زبان گاو یا گوساله ........................... 2-3 عدد (مجموع 1 کیلو)

سیب زمینی متوسط ........................ 3 عدد

قارچ ............................................... 250 گرم

کره یا روغن .................................... حدود 30 گرم

آرد سفید ........................................ 2 ق غ

آبلیمو ............................................ حدود یک چهارم استکان

نمک و فلفل ................................... به میزان لازم

جعفری خرد شده ........................... 3-4 ق غ

طرز تهیه:

من یه زبان نسبتاً بزرگ خریدم و 2 تا زبان کوچیکتر. روی هم شد حدود 1 کیلو. ممکنه شما یه زبان خیلی بزرگ گیرتون بیاد که همون به تنهایی 1 کیلو بشه. تعداد سیب زمینی هم بستگی به اندازه ش داره. بنابراین اندازه هایی که دادم هیچ کدوم خیلی دقیق نیست و همش به همدیگه بستگی داره.

ابتدا زبان رو به خوبی بشورید و تمیز کنید و بذاریدش توی قابلمه یا ترجیحاً زودپز و مقدار زیادی آب بریزید روش. اندازه آب باید اونقدری باشه که پس از پخت، حدود 2 لیوان آب باقی مونده باشه (این آب به مصرف سس قارچ می رسه)

همونطور که می دونید زبان موقع پخت بوی بدی داره و حتماً باید از عطردهنده های زیادی استفاده کنید. من توی مواد لازم ننوشتم و گذاشتم به عهده خودتون و اون روشی که باهاش راحت هستید ولی خود من با 2 عدد پیاز، 2-3 حبه سیر، 4-5 عدد هل، کمی پودر دارچین (یا یک تیکه چوب دارچین)، 1 عدد لیمو عمانی، 1 عدد فلفل سبز، 6-7 عدد فلفل سیاه درسته و 2-3 عدد برگ بو گذاشتم پخت.

تو این فاصله که زبان داره می پزه سیب زمینی ها رو پوست بکنید و به صورت ورقه هایی با ضخامت تقریباً 1 سانت برش بزنید و با مقداری آب بذارید بپزه. مواظب باشید سیب زمینی زیاد نپزه و وا نره. باید شکلشون رو حفظ کنن. (ورژن غیر رژیمی این غذا، سرخ کردن سیب زمینی به جای آب پز کردنشه ولی من توصیه نمی کنم. چون اونجوری خیلی چرب میشه!)

 

وقتی زبان پخت، نمک و فلفلش رو اندزه کنید و یه خورده بعد از توی دیگ بردارید (توی زودپز حدود یکساعت و نیم زمان میخواد) و با احتیاط بذارید توی بشقاب...

 ... پوستش رو بگیرید و به برش های یکسانتی ببرید.

یکی در میون یه برش زبان و یه برش سیب زمینی رو توی ظرف پیرکس گرد بچینید تا کل ظرفتون پر بشه. آبلیمو و کمی نمک و فلفل (سفید یا سیاه) رو با هم مخلوط کنید و به آرومی و به صورت یکنواخت روی برش های زبان و سیب زمینی بریزید.

برای این که مزه ها به خورد هم برن و غذا به اصطلاح جا بیفته حدود یه ربع ظرفتون رو بذارید توی فر.

تا غذا توی فره، قارچ ها رو هم به صورت ورقه ای ببرید و توی کره یا روغن تفت بدید.

بعد آرد رو کم کم به قارچ اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کل آرد جذب قارچ بشه و بوی خامیش گرفته بشه. هر چند وقت یه بار با پشت قاشق گلوله های آرد رو له کنید تا بعداً توی سس به صورت گلوله گلوله درنیاد.

آب زبان رو صاف کنید و به تدریج به قارچ اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بسته به غلظتی که دوس دارید (سس سفت بشه یا شل و روان) آب زبان اضافه کنید.

من حدوداً یک و نیم لیوان آب ریختم. کم کم که سس بجوشه غلیظ تر هم میشه. پس با در نظر گرفتن این نکته، آب زبان اضافه کنید.

موقع سرو سس رو روی خوراکتون بدید و کمی جعفری خرد شده روش بپاشید.

غذا یا پیش غذای خوشمزه و ساده ایه.

امیدوارم درست کنید و لذت ببرید!

نوش جان! قلب

 

منبع: برنامه عروستنا (با کمی تغییر)

/ 11 نظر / 217 بازدید
نمایش نظرات قبلی
نادیه

سلام دوست عزیزم سال نو مبارک و خسته نباشی.بازهم غذای خوشمزه و اشتها برانگیز . آخه من چکار کنم خیلی بدجور آدم دهنش آب می افته[خوشمزه] ببینم به پسرت هم دادی[چشمک][نیشخند]

negin

سلام دوست خوبم. سال نو مبارک باشه امیدوارم بهترینها برات رقم بخوره دستت درد نکنه هوس انگیزه شاد باشی آپم

مموی عطربرنج

داشتم کم کم نکران می شدم...کجا بودی دوستم؟ سال نوی تو هم مبارک...

مطبخ رويا

سلام ترلان خانم عزيزم ....خيلي متشكرم از احوالپرسي شما ..خيلي دوستتون دارم .....خوراك زباني كه درست كرديد فوق العاده شده ..اميدوارم سال بسيار خوبي در كنار خانواده در پيش رو داشته باشيد

الناز

دوستم سلام سال نو مبارک معلومه که خوشمزست مثل همیشه .دستت درد نکنه

هستی

عزیزم چند تا پست جدیداپ کردم خوشحال میشم نظرتون بدونم منتظرم مرسی

تکتم (دکتر آشپز)

بشدت دلم خواست. دستور رو هم که ترلان خانم تضمین کنه کافیه [ماچ]

هستی

سلام عزیزم چند تا پست اپ کردم باعث افتخاره نظرتون بدونم فرصت کردید پیشمون بیایید خوشحال میشیم ممنون

الهه

ترلان عزیزم عاشق غذاهای خوشمزت هستم و البته یکی از طرفدارهای پرو پاقرص وبت. خیلی از غذا هات رو درست کردم مخصوصا ساندویج های تو پرت رو و البته تو خونه ما خیلی طرفدار داره .ممنون و یه تشکر دیگه بابت اینکه مقدار موارد رو اعلام می کنی.

نسترن. م

خیلی خوبه. منم درست میکنم. البته من تکه های زبان رو بعد از پختن یه کوچولو سرخ هم میکنم. کاملا اعتراف میکنم که چربتر میشه وسنگین. وخیلی هم آدمو میگیره ولی تقصیر من نیست جان خودم اهالی خونه اینطوری دوست دارن. تازه یه چیزی هم در گوشی بگم کسی نفهمه بین خودمون باشه ها سیب زمینیهاشم سرخ میکنم. آخرین مطلب این که توسس قارچش هم اخر سر یه قاشق خامه میزنم. به جان خودم دیگه همه چیش عین دستور ترلان جونم رژیمی رژیمیه[ماچ][گل][قلب]