شیرینی نخودچی خشک

مواد لازم:

آرد نخودچی ............................................ 130 گرم

آرد برنج .................................................. 60 گرم

آرد سفید گندم ........................................ 60 گرم

روغن جامد .............................................. 140 گرم

خاکه قند ................................................. 125 گرم

زرده تخم مرغ ........................................... 1 عدد

پودر هل ................................................... 1 ق چ

پودر زعفران .............................................. به اندازه نوک چاقو

خلال پسته یا خرفه .................................... به مقدار لازم برای تزیین

طرز تهیه:

زعفرون رو تو مقدار خیلی کمی آبجوش هم بزنید و بذارید دم بکشه و رنگش آزاد بشه.

هر سه نوع آرد رو به همراه پودر هل با هم مخلوط و الک کنید.

روغن جامد، خاکه قند و زرده تخم مرغ رو با هم مخلوط کنید...

... و به مدت 3-4 دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملاً رنگش روشن بشه.

زعفرون رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. بعد مخلوط آرد رو هم اضافه کنید و با دست خمیر رو ورز بدید.

کلاَ شیرینی های خشک رو نباید زیاد ورز داد چون روغن میده و شیرینی خشک تر از اون چیزی که باید میشه. همین که همه چی با هم مخلوط شد و یه خمیر یکدستی به دست اومد کافیه.

خمیر رو لای کیسه پلاستیک بذارید تو یخچال حدود 24 ساعت بمونه.  (خمیر من حدود 48 ساعت تو یخچال موند ولی بیشتر از این دیگه نمیشه نگه داشت)

موقع درست کردن شیرینی، اول خمیر رو از تو یخچال بیرون بیارید تا کمی از سرما و سفتیش کم بشه.

فر رو روشن کنید و با حرارت 170 درجه گرم کنید.

توی سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونید.

هر سری یه مقدار از خمیر رو جدا کنید و کمی با دست ورز بدید و با وردنه به ضخامت تقریباً یک سانت باز کنید ...

... و با قالب های مخصوص یا قالب گل کوچیک، خمیر رو قالب بزنید.

اضافات خمیر رو هر سری جمع کنید و دوباره باز کنید و قالب بزنید تا نهایتاً خمیرتون تموم بشه. با این مقدار مواد حدود 80-75 عدد شیرینی به دست میاد.

با احتیاط شیرینی ها رو از روی سطح کار به سینی فر منتقل کنید و روی هر کدوم از این شیرینی ها رو با یه تیکه خلال پسته یا مقداری تخم خرفه تزیین کنید. برای بهتر چسبوندن اینها به شیرینی، کمی فشارشون بدید.

شیرینی ها رو تو فر به مدت تقریباً 12 الی 15 دقیقه بپزید. دقت کنید که نسوزن چون شیرینی نخودچی فوق العاده حساسه و سریع تغییر رنگ میده و می سوزه.

همونطور که می بینید در حالی که هنوز روی شیرینی ها رنگش عوض نشده زیرشون کاملاَ طلایی شده! 

وقتی شیرینی ها پختن به هیچ وجه بهشون دست نزنید چون خیلی نرم هستن و سریع له میشن. حدود 10 دقیقه صبر کنید و کمی که خنک و سفت شدن با احتیاط بردارید و به ظرف سرو منتقل کنید. می تونید هم برای صرفه جویی در وقت (چون سریع میخواهید سری دوم شیرینی ها رو تو فر بذارید)، همون اول که از تو فر در آوردید، شیرینی ها رو با همون کاغذ قنادی زیرشون یه جا بلند کنید و بذارید کنار تا خنک شن و یه کاغذ جدید بندازید تو سینی برای سری جدید شیرینی ها.

امیدوارم درست کنید و در روزهای شاد نوروز از مهمونای عزیزتون پذیرایی کنید!!

باز در آخر یه بار دیگه یادآوری می کنم که این شیرینی مطلقا مث نون نخودچی های رایج نیس... اونا خیلی نرم هستن و به محض این که تو دهن گذاشته میشن آب میشن و می چسبن به سقف دهن! ولی این یکی خشکه! خلاصه یه وقت انتظار دیگه ای از اینا نداشته باشید که اونوقت میخوره تو ذوقتون! ولی کلاَ خوشمزه شده بود!!! قلب

نوش جان! قلب

/ 20 نظر / 325 بازدید
نمایش نظرات قبلی
تنبل خونه شاه عباسی

سلام ترلان جون. سال نو مبارک. واای چه شیرینی های خوشگلی. انشالله همیشه سلامت و شاد باشین. من اومدم یه پیراشکی خوشمزه از کافه ی خوبت انتخاب کنم.

فرانک

سلام به ترلان ماهم، سال نو مبارک عزیزم،[قلب]امیدوارم تمام لحظاتت بهاری باشه. اولین سالگرد ازدواجت رو تبریک میگم گلم( امیدوارم این دفعه به موقع و به جا تبریک گفته باشم اون سری که ضایع شدم[!خجالت]) خانومی منتظرتت هستیم.با آرزوی بهترینها واسه تو که بهترینی[ماچ][گل]

تارا

درود ترلان عزیز سال نو مبارک، امیدوارم لحظات شادی رو کنار خانواده گرامی تون سپری کنید [گل]

فرانک

سلام به ترلان عزیزم[قلب] امیدوارم روزهای زیبایی رو سپری کنی خانومی. [گل] گلم دلم واست تنگ شده بود گفتم بیام حالتو بپرسم.درست نیست که همیشه وقتی یه پست جدید واسمون میذاری ما شکموها یادت کنیم ![چشمک] بابت زحمات و محبتهات ممنونم و صادقانه برات شادی و آرامش رو آرزومندم مهربونم[ماچ][ماچ]

من و همسرم

سلام سال نو مبارک وای من همیشه این شیرینی رو دوست داشتم اما فرصت نداشتم پیدا کنم خیلی خوشحال شدم ممنون

یاسمین

سلام لینکت کردم البته با اجازه سال نو هم مبارک

پگاه

وای اموزش هاتون خیلی عالین من 1بار اینو درست کردم خمیری شده بود نمیدونمم مشکل کجا بود ولی ایندفعه با ماله شما درست میکنم حتما خوب میشه [قلب]

عالیییییییییییییییییییییییییییییییههههههههههههههههه

مهدیه

سلااااااااااااااااااااام من شیرینی میخوااااااااااااااااااااام کاش مامانم بود واسم درست میکرد من تا 3ماه دیگه نمیتونم برم خونه برام دعا کنید موفق باشم راستی الان خوابگاهم خیییییییییییییلییییییییییییی دلم شیرینی میخواد[لبخند]