بسبوسه پنیر

مواد لازم:

تخم مرغ ................................ 2 عدد

وانیل ..................................... کمی

روغن مایع .............................. یک چهارم لیوان

بکینگ پودر .............................. 1 ق چ

سرشیر .................................. 1 لیوان

پودر نارگیل ............................... 1 لیوان

شکر ....................................... سه چهارم لیوان

آرد سمولینا .............................. نصف لیوان

آرد سفید .................................. نصف لیوان

پنیر خامه ای .............................. 250 گرم

شیر ......................................... 2 ق غ

خامه صبحانه برای تزیین ............... به میزان لازم

(منظور من از سرشیر این نوع خامه ای هست که تو قوطی فروخته میشه... نمی دونم تو ایران بهش چی میگن!!! ولی عکسش رو گذاشتم که براتون سوال پیش نیاد)

 

مواد لازم برای شربت:

شکر ......................................... سه چهارم لیوان

آب ............................................. سه چهارم لیوان

آبلیموی تازه ................................. 2-3 قطره

هل، زعفران، گلاب ......................... کمی فقط برای معطر کردن شربت

طرز تهیه شربت: 

آب و شکر رو بذارید بجوشه، وقتی غلیظ شد آبلیمو رو بهش اضافه کنید و کمی بعد هم هل، زعفران و گلاب رو اضافه کنید و 2-3 قل که زد از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا سرد بشه.

 

طرز تهیه بسبوسه:

فر رو با حرارت 190 درجه روشن کنید.

پنیر خامه ای و شیر رو با هم مخلوط کنید تا کمی شل بشه و راحت تر بشه بازش کرد. بعد یه لایه سلفون روی میز پهن کنید و مخلوط پنیر رو بریزید روش و با لیسک بازش کنید تا به اندازه قالب بشه. پنیر و سلفون زیرش رو توی سینی بذارید تو یخچال تا کمی سفت بشه و خودش رو بگیره.

تخم مرغ، وانیل، روغن مایع، بکینگ پودر، سرشیر، پودر نارگیل و شکر رو با هم مخلوط کنید و با همزن برقی به مدت 3 دقیقه هم بزنید.

بعد آرد سفید و سمولینا رو اضافه کنید و هم بزنید.

نصف مایه رو توی قالب پیرکس به ابعاد 22×29 سانت بریزید و روش رو صاف کنید.

پنیر رو از توی یخچال در بیارید و از سمتی که سلفون نداره روی مایه بسبوسه بذارید و به آرومی سلفون رو از روش جدا کنید.

به این ترتیب یه لایه پنیر روی مخلوط بسبوسه قرار می گیره. اگه پنیر رو بزرگتر از قالب باز کردید که الان میتونید اضافاتش رو بگیرید و اگه کوچیکتره، کمی پنیر روی جاهایی که خالی مونده بذارید.

حالا نصف دیگه مایه بسبوسه رو هم روی پنیر بریزید...

... و روش رو صاف کنید.

با خامه صبحانه (از همون خامه های سفت پاکتی) خطوطی به شکل چهارگوش روی بسبوسه بکشید.

به این صورت:

قالب رو توی فر به مدت 45 الی 55 دقیقه نگه دارید.

وقتی روی بسبوسه طلایی شد از توی فر دربیارید .

بلافاصله شربت سرد رو روی بسبوسه داغ بریزید.

همون اول که شربت رو روی بسبوسه می ریزید ممکنه همه شربت جذب نشه و یه مقدار روی بسبوسه بمونه.

ولی 2-3 دقیقه که صبر کند، می بینید همه شربت به خورد بسبوسه رفته و دیگه هیچی ازش پیدا نیست.

برای تزیین مقداری پسته رو خرد کنید.

نهایتاً توی چهارخونه ها رو با پسته خرد شده تزیین کنید.

وقتی بسبوسه سرد شد، از روی خطوط خامه برش بزنید و نوش جان کنید!

این دستور بسبوسه یکی از بهترین رسیپی هایی بود که تا حالا درست کردم. بسیار  خوشمزه و لذیذه. امیدوارم درست کنید و دوس داشته باشید.

به خصوص اون لایه پنیری و همچنین خطوط خامه روش خیلی خوشمزه ش می کنه!!

همونطور که تو عکس اول پست هم دیده میشه خطوط خامه ای پس از پخت مسطح میشن و خود بسبوسه تو پخت پف می کنه و از لابه لای خطوط خامه ای می زنه بیرون و شکل خیلی قشنگ و جذاب و اشتهاآوری به بسبوسه میده!! قلب

نوش جان! قلب

منبع (با کمی ویرایش)

/ 28 نظر / 1861 بازدید
نمایش نظرات قبلی
سیما

ترلان خانم سلام[لبخند]ممنون به خاطر اموزش این شیرینی جالب فقط حیف که نتونستم ارد سمولینا پیدا کنم فروشنده لوازم شیرینی پزی بهم گفت مدتیه نایاب شده .لابد کالای لوکس محسوب میشه[چشمک] به نظر شما میتونم از ارد نون سنگک که سبوس دار هست و کمی بیشتر پودر نارگیل به عنوان جانشین ارد سمولینا استفاده کنم یا اینکه بهتره از خیرش بگذرم تا وقتی خود ارد سمولینا پیدا بشه؟ ویک سوال دیگه ارد سمولینا دونه هاش درشته نه؟یعنی یه جورایی مثل پودر پسته؟[لبخند]

مریم

سلام ترلان جان...دستتون درد نکنه واسه این دستور زیبا...یه سوال؟ میشه به جای آرد سمولینا از آرد سفید استفاده کنیم ؟ مزه اش تغییر زیادی میکنه ؟ من همیشه وبلاگ زیباتون رو دنبال میکنم ....ولی گرفتاری بچه و کار خونه زیاد فرصت کامنت رو نمیذاره عزیزم...ولی بدون که همیشه بابت آموزشهای مفیدتون خیلی ممنونتم ... موفق باشی ..

*.* مريم *.*

مرسی عزیزم

آزاده(باغبانی سبز)

وبلاگ بسیار خوب (و البته هوس انگیزی!!!) دارید. خوشحال می شوم به وبلاگ من هم بیایید .

مامی سارینا

مرسی عزیزم مثل همیشه گل کاشتی با رسپپی های عالیت گلم یه سوال داشتم اون خامه صبحانه که استفاده کردی مثل خامه صبحانه (پاکت صورتی) است که تو ایران دارن میشه تبدیلش کرد به خامه ی فرم گرفته ممنونم گلم

مامی سارینا

ممنونم عزیز دلم[قلب]

ساناز

سلام دوست عزیز . امیدوارم که خوب و شاد باشی. زمان زیادی هست که با سایت شما آشنا شدم و خیلی از غذاهایی که آموزش دادیدرو درست کردم مخصوصن پیراشکی ها و با استقبال خوبی هم همیشه روبرو شده . با زحمت فراوان آرد سمولینا رو پیدا کردم و بسوبسه پنیر را درست کردم واقعن خوشمزه بود به زحمت پیدا کردنش میارزید. بازهم از شما ممنونم برای وقتی که میذاریدو زحمتی که میکشد . امیدوارم که در تمامی مراحل زندگی تون شاد ،موفق،و خوشبخت باشید.[لبخند][گل][ماچ]

دختری از جنوب

من اینو درست کردم عالی شد فقط بعدش عذاب وجدان داشتم بخاطر کالری بالاش راستی تو شهرهای مرزی مثل ما از این سرشیرها پیدا میشه اما سمولینا کم گیر میاد وباید از تهران بگیرم

مهرنوش

سلام خانوم گلى خسته نباشى يه سوال داشتم ميشه بگى از چه مدل پنير خامه اى استفاده كردى واسه اين بسبوسه چون اينجا براحتى جنس خارجى پيدا ميشه خواستم از همون مدل استفاده كنم

نسترن. م

ترلان جان میخوام اینو درست کنم. فقط آرد سمولینا چه فرقی با آرد معمولی داره واز کجا باید بخرم واصلا چه تغییری ذر اصل ماجراایجادمیکنه؟؟ دوم سرشیر یعنی چه؟تو لبنیاتیهای سنتی چیزی به اسم سرشیر میفروشن که ازخامه شلتره. رو قوطی سرشیر شما هم نوشته قشطه کرم مگه همون خامه نیست؟ اصلا بابا سؤالم اینه کاملا بهم بگو ارد سمولینا وسرشیرشو چکار کنم؟ ممنون ترلان عزیزم[سوال][سوال][گل][سوال][ناراحت]