پیتزای سرپوشیده مرغ و قارچ

خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ........................................ ١ ق غ

خمیر مایه .......................................... ١ ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... ١ ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از ٢ دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً ١٠ دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

سینه مرغ ......................................... ٢ عدد

پیاز ................................................... ٢ عدد

هویج ................................................. ١ عدد

قارچ ................................................... ۴٠٠ گرم

ذرت پخته ........................................... نصف استکان

پنیر چدار ............................................ ٢٠٠ گرم

پیازچه ............................................... ١ ساقه

پنیر پیتزا ............................................ ١ استکان

نمک، فلفل سیاه، اورگانو، پودر ریحان، پودر سیر

طرز تهیه:

مرغ رو به مکعبات کوچیک ببرید. پیاز رو نگینی خرد کنید. پیاز رو تو کمی روغن تفت بدید و بعد مرغ رو اضافه کنید.

نمک لازم رو به مرغ اضافه کنید. وقتی مرغ پخت، قارچ رو اضافه کنید. در این مرحله حرارت رو زیاد کنید و مرتب هم بزنید تا قارچ آب نندازه (هر چه ورقه های قارچ نازکتر باشه احتمال آب انداختنش کمتره) البته اگه آب انداخت اشکالی نداره .... به تدریج آبش تبخیر میشه ولی اینجوری زمان پخت طولانی تر میشه.

هویج رو نگینی خرد کنید و با کمی آب بپزید. بعد هویج، ذرت و پیازچه خرد شده رو به مایه اضافه کنید. آخر سر ادویه مورد نظر رو هم بریزید. من از ادویه ای که نوشتم استفاده کردم. شما هر چی دوس داشتید بریزید. حتی محدودیتی هم در استفاده از مواد میانی ندارید و میتونید بسته به ذائقه تون تنوع بدید. اگه مث من طعم تند دوس دارید یه فلفل سبز کوچولو رو ریز خرد کنید و به مایه اضافه کنید!

حالا نصف خمیر رو به ضخامت ٢-٣ میلیمتر باز کنید.

خمیر رو بلند کنید و با احتیاط اون رو تو ظرف پخت قرار بدید. من از همچین ماهیتابه ای استفاده کردم که هم نچسب بود و هم قابل گذاشتن تو فر. سایزش هم با مواد مطابقت داشت. (قطر این تابه حدوداً ٢٨ سانتیمتره)

مواد رو بریزید روی خمیر.

پنیرهای دلخواه رو هم بپاشید روی مواد.

من از ترکیب پنیر چدار و امنتال استفاده کردم. میشه هم فقط از پنیر موزاریلا (پیتزا) استفاده کرد.

حالا باقیمونده خمیر رو کم کم باز کنید و با چاقوی تیز نوارهایی با پهنای یکسان در بیارید.

ضخامت نوارها نباید زیاد باشه چون قراره روی هم بیفتن و در این صورت پس از پخت، ضخامتش خیـــــــلی زیاد میشه و جالب نیس.

اول ٢ تا نوار به اندازه قطر ماهیتابه بردارید و به صورت + روی مواد قرار بدید.

به تدریج طول نوار مورد نیازمون کوتاه تر میشه.

بعد ٢ تا نوار کوتاه تر رو سمت چپ و راست نوار مرکزی قرار بدید.

همین کار رو برای نوارهای بعدی تکرار کنید. فقط دقت کنید بافت حصیری رو رعایت بشه. یعنی هر سری که نواری رو به صورت عمودی اضافه می کنید، نوارهای افقی رو یکی در میون بلند کنید تا نوار عمودی از لای نوارهای افقی رد بشه. البته توضیحش سخته ولی خود کار خیلی آسونه و فکر کنم تو شکل هم کاملاً مشخص باشه.

وقتی کار بافتن نوارها تموم شد اضافات خمیر رو بگیرید. من برای زیباتر شدن کار، اضافات خمیر رو باز کردم و به شکل گل قالب زدم و این گل ها رو دور تا دور در پیتزا چیدم.

نهایتاً مخلوط زرده تخم مرغ و شیر رو برس کنید.

فر رو با حرارت ١۶٠ درجه گرم کنید. پیتزا رو تو فر به مدت تقریباً نیم ساعت بپزید. میتونید آخر سر یه کوچولو هم گریل رو روشن کنید تا روی پیتزا هم کاملاً طلایی شه.

پیتزای سرپوشیده ما آماده س!

 

نوش جان! قلب  

/ 47 نظر / 139 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مهلا

م من .... سینه مرغ رو اول آب پز کنیم بعد با پیاز تفت بدیم؟

رها

سلام یه سوال : میگم این خمیر به ظرف ما نمی چسپه . البته ظرف من نسوزه نمی خواد ظرف رو چرب کنم یا کاغذ بذارم .ممنون میشم جواب بدی

فرشته

وای ترلان عزیز خوشبحالت چقد هنرمندانه چقد دوس داشتم مثل تو بودم ! ترلان جون خیلی خوب بود انتخاب مدل پیتزات ، توضیحاتش، عکساش وای عالیه عالی . فقط ترلان جون من دوس دارم این پیتزا رو درست کنم اما من یک فر کوچیک برقی دارم ازینا که رو میز یا کابینت میزارن نمیدونم یه همچین چیزی میشه درست کردبا این فر ( آخه میدونی ترلان من تو شهرستان کوچیک بواسطه کارم و به دور از خانواده زندگی میکنم و زندگی دانشجویی دارم و امکانات خاصی هم ندارم) خیلی دلم میخواد هنرمندانه آشپزی کنم اما هم وسایلشو ندارم هم وقت بسیار اندک ولی مثلا احساس میکنم این پیتزا میتونه تو اداره واسم کافی باشه تا انرژی بگیرم و منو سیر کنه و همینطور یه لقمه تر تمیزو و ساده و شیک هست . خلاصه که دست مریزاد ترلان جان [ماچ]

فرشته

وای ترلانی توروخدا شرمنده م نکن ممنون از این همه تشویقت !! این همه تشویق لایق شماست که هنرمندانه کار میکنی وبا دل و جون اطلاعاتتو در اختیار ما میزاری نه من عزیزم ..[دست][دست] ترلان جون من مجددا ازت خواهش میکنم چند دستور شیرینی که با کنجد درست بشه منظورم اینه که قسمت اعظم مواد لازمش از کنجد باشه واسمون بزار چون من فقط احساس میکنم با وبلاگ شما حال میکنم جاهاییه دیگر رو هم سر زدم ولی وبلاگ شما یه چیز دیگه س بخدا راست میگم . بسیار بسیار ممنون میشم اگه این دستورات رو با اون عکسایه قشنگت واسم بزاری .[قلب][ماچ] راستی ترلان جون من از اینترنت اداره استفاده میکنم البته میدونم کار درستی نیست ولی تو خونه فعلا اینترنت ندارم وداخل اداره هرازگاهی که بیکار میشم سری به اینترنت میزنم اول خبر آنلاین بعدش ترلان کافه [خجالت]

گلاب

سلام خوش به حالتون که انقدر وقت دارید و توان که میتونید چنین آشپزی های فرحبخشی انجم بدید!!

خوش بخت

ترلان خانم :واقعا ممنونم از مطالبتان [گل][گل].... فوق العاده هستند این پیتزا برای من دو اشکال پیش آمد:راهنمایی شما را لازم داشتم اول اینکه وقتی برش اریب برای جدا کردن قطعات پیتزا میزنم روی پیتزا خصوصا وسطاش میریزه{جدا میشود} اما در عکس شما خیلی شیک و تمیز سرجاشون هست؟ و دوم اینکه مواد را طبق دستور شما پختم : اما موقع برش با اینکه خمیر کاملا برشته شده بود اما وسطش آب انداخت به کمکتون نیاز دارم :همه خانواده منتظرند تا دوباره درستش کنم [خجالت]

خوش بخت

سلام ترلان خانم.... از اونروز تا حالا کلی از پیتزاهای خشو مزتون درست کردم و دعا به جان شما و بچه هاتون که خدا نگهتون داره.. پیتزاش وقتی داغه خیلی خوبه اما بعدا که مثل 4 ساعت تو یخچال میمونه و بعد میذارمش توی مایکروویو مزه ی خمیرش نسبتا بی طعم میشود اما توی فر اگر گرم بشود خوب درمیاد... ترلان خانم چیکار کنم که مثل پیتزاهای بیرون که توی مایکرویوم خوب درمیاد اینهم هینجوری بشود؟؟؟ مرررررررسی

راضیه

سلام ترلان عزیز امروز این خمیرپیتزا رو درست کردم. عالی شد. دستت طلا. واقعا ممنون بابت این زحماتت. امشب بعد از شام بهم میگن دستت درد نکنه. میگم دست خانمی درد نکنه که زحمت کشیده و تمام نکاتو برامون نوشته. ممنون عزیزم[ماچ]

راضیه

میگم انقدر خوب تشویق و تعریف میکنی که آدم وسوسه میشه باز بپزه و نتیجه رو اعلام کنه[چشمک]

سارا

سلام خیلی خوشالم دوباره اینجا رو پیدا کردم [ماچ]