دونات

مواد لازم:

خمیر مایه ....................... ٧ گرم

تخم مرغ ........................ ١ عدد

آب داغ ........................... ٢ ق غ

مارگارین ........................ ۵/٢ ق غ

شیر گرم ........................ سه چهارم لیوان

نمک ............................ ١ ق چ

شکر ............................ یک سوم لیوان

آرد شماره ١ ................. دو و سه چهارم لیوان

طرز تهیه:

خمیر مایه رو تو آب حل کنید. شیر،‌ مارگارین، تخم مرغ، شکر و نمک رو اضافه کنید و با همزن قدری هم بزنید که کش بیاد. نصف آرد رو اضافه کنید و برای ٣٠ ثانیه با همزن برقی بزنید. بعد بقیه آرد رو اضافه کنید و با دست چنگ بزنید تا خمیر لطیفی به دست بیاد. روی خمیر رو بپوشونید و به مدت تقریباً ١ ساعت استراحت بدید.

روی سطح کار رو آرد پاشی کنید و خمیر رو به ضخامت نیم اینچ باز کنید. با قالب گرد قالب بزنید و وسط اون رو سوراخ کنید.

قالب رایج دونات یه دایره است که وسطش سوراخه. البته آیه نازل نشده که حتماً همه دونات ها همین جور باشن و بعضی ها دونات های با اشکال متفاوت هم درست می کنند ولی این عمومی ترین شکلشه. مثل پیتزا که مثلاً باید دایره باشه... حالا حتی اگه با یه شکل دیگه مزه اش هم فرقی نکنه باز انگار پیتزا نیس! خنده 

من هم برای تنوع یه چندتایی رو به شکل گل درست کردم و بقیه رو به شکل استاندارد. در ضمن بهتره سوراخش یه کم کوچیک تر باشه ولی من قالب کوچیک تر نداشتم! 

یکی یکی دونات ها رو قالب بزنید و توی سینی بچینید. وقتی کارتون تموم شد روی اونها رو بپوشونید و به مدت ۴٠-٣۵ دقیقه استراحت بدید تا حجمشون دو برابر بشه.  

 تو تابه نسبتاً گودی روغن فراوون رو داغ کنید و دونات ها رو سرخ کنید. البته روغن نباید خیلی داغ باشه و حرارت هم باید متوسط باشه وگرنه دونات ها زود می سوزن.

 یه طرف اونها که طلایی شد برگردونید تا طرف دوم هم سرخ بشه. بعد روغن اضافی رو بگیرید.

 برای تزیین دونات میشه کارهای زیادی کرد که من در اینجا یه سری رو توی شکلات آب شده زدم و یا با همین شکلات خطوطی کشیدم روشون. روی بعضی از دونات ها هم خاکه قند یا دارچین یا ترکیبی از این دو تا پاشیدم. انشالله تو یه فرصت بهتر glaze رو هم درست می کنم (لایه ای که می تونه رنگی باشه و روی دونات ها رو با این لایه می پوشونن) و با دونات های خوشگل و متنوع در خدمتتون خواهم بود!

نکته: معمولاً دونات رو تو روغن به شکلی که گفتم سرخ می کنن ولی من دیدم بعضیا اونو تو فر درست می کنند که البته سالم تره ولی نمی دونم به همین اندازه هم خوشمزه بشه یا نه!؟‌ حتی دستگاه های دونات ساز هم هست که بدون سرخ کردن، دونات ها رو درست می کنه!

/ 28 نظر / 170 بازدید
نمایش نظرات قبلی
بیتا

خمیرمایه چیه؟؟؟برام توضیح میدین؟بایدبرم فانتزی بگیرم

silly

chera man ino tahala nadide bo0dam???[متفکر]

صبا

ترلان جونم میشه بگی 7 گرم خمیر مایه چند قاشق میشه؟ میخوام برای فردا شب دونات هات را درست کنم. اما فقط لنگ اندازه خمیر مایه ام[اوه][اوه] ببخشید ها با این سوالهام اذیتت میکنم هر بار[خجالت]. بعد هم اینکه سال نو مبارک باشه عزیزم. امیدوارم فردا شب بهت خوش بگذره[ماچ]

صبا

ترلان جونم دیشب دونات ها را درست کردم. اما خیلی بد شدند. اصلا پف نکردند. یعنی یک چیزی شد مثل کلوچه. نمیدانم اشکال کارم کجا بود. مایه خمیر عمل کرد. پس فکر نمیکنم اشکال از مایه خمیر بوده باشه. اما بگم که به چای یک سوم پیمانه شکر من یک دوم پیمانه شکر توی مواد اضافه کردم. میتونه ایراد کار از اون باشه؟ بعد هم اینکه در مورد ترتیب مخلوط کردن مواد ننوشته بودی. من هم دیگه روم نشد دوباره ازت سئال کنم. این بود که با حدس و گمان های خودم اول شکر و تخم مرغ را زدم تا حدی که کشدار شد. بعد کره را که تقریبا اب شده بود اضافه کردم و بعد شیر. بعد مایه خمیر که عمل کرده بوده و باقی هم طبق دستور شما انجام دادم.میشه بگی اشکال کارم کجا بوده؟[ناراحت] [اوه] [سوال]

مائده

سلام دوناتای من مثه بیسکوئیت نون تافتون شد[گریه] خب من از ارد گندم استفاده کردمو شکر دونه درشتو به جا مارگارین کره [نیشخند][اضطراب]بقیه اش طبق دستور عمل بود .من ارد شیرینی پزی یا شماره 1 در دسترسم نیست یعنی نمیشه با ارد گندم درستشون کرد؟ مرسی ترلان خانوم[گل]

مائده

ای وای الان یادم اومد بعد قالب زدن به دوناتا استراحت ندادم....[وحشتناک]پس افتضاح شدنشون واسه این سوتی بوده یا ارد؟[خرخون] مسئله اینست؟[ابله]

دانلود و آموزش

سلام. اگر بتونید مطالب وبلاگتون رو آرشیو کنید و به صورت PDF برای دانلود بذارید خیلی خوب میشه.

maedeh

وای من دونات خیلی دوست دارم مامانم همیشه برا تزیین روش از دسر شکلاتیه fit & fun استفاده میکنه! خیلی خوشمزه است

سارا

سلام میشه واسه ترد تر شده نشاسته ذرت هم به آرد اضافه کنیم؟اگر میشه چه مقدار میشه اضافه کرد ؟و آیا همون مقدار باید از آرد کم کرد؟

سارا

ممنونم.فقط با این مقدار چند تا درست میشه و چه مقدار تاریخ مصرف داره دونات معمولا؟