کیک استروسل (Streusel Cake)

مواد لازم برای لایه رویی و میانی کیک (لایه استروسل):

آرد سفید ................................... یک لیوان سرخالی

شکر قهوه ای .............................. نصف لیوان

دارچین ....................................... یک ق چ سرخالی

نمک ........................................... به اندازه نوک چاقو

کره ............................................. 50 گرم

گردوی خرد شده ........................... سه چهارم لیوان

 

مواد لازم برای مایه کیک:

کره ............................................... 100 گرم

آرد سفید ....................................... 2 لیوان

بکینگ پودر ..................................... یک و یک چهارم ق چ

جوش شیرین ................................. نصف ق چ

نمک ............................................. به اندازه نوک چاقو

شکر ............................................. 1 لیوان

تخم مرغ درشت ............................... 2 عدد

وانیل ............................................... یک ق چ

ماست ............................................. یک لیوان

 

مواد لازم برای سس کیک:

خاکه قند ........................................... نصف لیوان

شیر .................................................. 1 ق غ

 

طرز تهیه:

فر رو روشن کنید و دمای اون رو روی 180 درجه تنظیم کنید.

قالب رو با کمی کره چرب کنید. (یک قالب گرد تو خالی با قطر تقریباً 25 سانت یا همین قالبی که من استفاده کردم با همین قطر یا کمی کمتر)

اول مواد میانی رو آماده کنید. آرد، کره، شکر قهوه ای، دارچین و نمک رو مخلوط کنید و بعد با کمک نوک انگشتای دست اونارو ماساژ بدید. (مث زمانی که خمیر تارت درست می کنید) باید به شکل خرده های نون در بیاد. گردو رو هم اضافه کنید و بذارید کنار.

(مایه میانی کیک که توی دستور اصلی بود تقریباً دو برابر این بود که من نوشتم! من همش رو درست کردم ولی وقتی اومدم بریزم روی کیک دیدم کلی اضافه اومد. من هم باقیمونده ش رو ریختم توی کیسه فریزر و گذاشتم تو فریزر تا دفعه بعد ازش استفاده کنم. برای همین به نظرم رسید نصفش کافیه و همون نصفه رو من اینجا نوشتم.)

برای درست کردن مایه کیک، کره و شکر رو به مدت 2 دقیقه با همزن برقی بزنید. بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید. وانیل رو هم به همراه آخرین تخم مرغ به مایه اضافه کنید.

آرد، دارچین، نمک، جوش شیرین و بکینگ رو با هم مخلوط و ترجیحاً الک کنید.

حالا یک سوم از مخلوط آرد رو به مایه اضافه کنید و به آرومی هم بزنید و بعد نصف ماست. دوباره یک سوم آرد و باز نصف دیگه ماست و آخر سر هم یک سوم پایانی آرد!

همونطور که می دونید پس از اضافه کردن آرد نباید مایه کیک رو زیاد هم زد. استفاده از همزن اشکالی نداره ولی لیسک بهتره. فقط هم در حدی هم بزنید که آرد حل بشه و دیگه گلوله آرد توی مایه دیده نشه.

حدود دو سوم مایه رو بریزید توی قالب...

... و نصف مایه میانی رو هم بریزید روش.

بقیه مایه کیک رو هم بریزید و روش رو با باقیمونده مایه میانی بپوشونید.

قالب رو بذارید توی فر به مدت تقریباً 50 - 45 دقیقه. هر وقت خلال دندونی که وسط کیک فرو کردید تمیز بیرون اومد یعنی کیک پخته.

کمی صبر کنید و کیک رو از توی قالب در بیارید و اون رو وارونه روی ظرف سرو بذارید و بعد اگه دوس داشتید با سس تزیین کنید.

برای تهیه سس هم کافیه خاکه قند رو با شیر مخلوط کنید و اونقدر هم بزنید تا یه سس یه دست درست بشه و بعد از این سس به آرومی روی لبه کیک بریزید.

در ضمن شما می تونید بدون وارونه کردن، کیک رو توی ظرف سرو بذارید و روی اون رو که با مایه استروسل پوشونده شده تزیین کنید.

این هم یه نمای نزدیک از کیک...  

 

ضمناَ این کیک هم به مناسبت 20 ماهگی گل پسر کوچولوم بود!!!‌ بغل

امیدوارم درست کنید و با یک فنجون قهوه خستگی خونه تکونی رو از تن بیرون کنید!

نوش جان! قلب

 

منبع: برنامه مارتا استیوارت (با کمی تغییر)

/ 8 نظر / 211 بازدید
افسانه

سلام ترلان جون.بسیار عالی وشکیل وشیک این کیکتون.خیلی هم دلچسبه .صد در صد بسیار خوشمزه.دستت درد نکنه .خیلی زحمت کشیدین .مثل همه کاراتون زیباست.[دست]

خانومی

سلام خانوم گل...عکسش برای من بازنشدببینم چه شکلیه ولی من کیک خیلی دوست دارم این کیکم حتما خیلی خوشمزه شده.به روزم با باقلوای قزوین تشریف بیارین...

خانومی

دوباره تلاش کردم عکسش بازشد ودیدم.عااااالیه...

ساره

سلام ترلان جان مرسی از دستور جدیدت برای عید هم برامون دستور شیرینی بذار

فاطمه

سلام ترلان جون.ممنون از آموزش خوبت کیک جالبی بود.پیشاپیش سال نو رو تبریک میگم.امیدوارم سال خوب و خوشی همراه با خانواده داشته باشی[قلب]

افسانه

سلام ترلان جون.وقتتون بخیر باشه.امیدوارم ایام عید بهتون خوش بگذره .سال خوبی داشته باشید.وایام به کامتون باشه.پیشاپیش عید تون مبارک.من برای این پست کامنت گذاشتم.ولی انگار سیستم مشکل داشته احساس می کنم.من همه پست ها رو دنبال می کنم.این کیک هم خیلی دلچسبه وبسیار مورد پسند منه مرسی عزیزم .[دست]

ستاره

سلامً عزيزم هميشه سايت شما دنبال ميكنم امروز توي همين قالب منً كيك اماده درست كردم ولي موقع برگردوندن خراب شد لطفا دليلش بفرماييد ممنون

سهیل

سلام خانمی خسته نباشیدتوایران چندساله که جوش شیرین اجازه استفادش ممنوع میگن واسه سلامتی مضرولی شمامرتب توکیکهاتون استفاده میکنیدمیتونیم حذفش کنیم چ تاثیری روکیکهامیذاره؟؟؟؟؟