نان پیتا (نان لبنانی)

مواد لازم: (برای تهیه 4 عدد نان)

آب ولرم .......................................... نصف لیوان

خمیر مایه فوری ............................... نصف ق چ

شکر .............................................. 1 ق غ سرخالی

نمک .............................................. یک چهارم ق چ

آرد سفید ........................................ یک الی یک و یک چهارم لیوان

 

طرز تهیه:

همه مواد رو با هم مخلوط کنید. (با یک لیوان آرد شروع کنید و بعد بقیه آرد رو اگه نیاز بود اضافه کنید.) شروع کنید به ورز دادن.

(اگه خمیر مایه تون از نوع فوری نیس، با آب و شکری که توی مواد لازم نوشتم مخلوط کنید و بذارید عمل بیاد و بعد به بقیه مواد اضافه کنید.)

اوایل ممکنه به نظر بیاد خمیر چسبناکه ولی هر چه بیشتر ورز بدید از چسبندگیش کم میشه.

بسته به نوع آرد ممکنه مقدار آردی که مورد نیازتون هست متغیر باشه ولی بیشتر از یک و ربع لیوان آرد نریزید چون خمیر سنگین میشه و نونتون خمیری از آب در میاد!

وقتی پس از ورز دادن به مرحله ای رسیدید که دیگه خمیر به دست نمی چسبید روی اون رو بپوشونید و به مدت یک ربع استراحت بدید. (این خمیر هم از اون دسته خمیرهای آسونه و خیلی سریع جمع میشه و دیگه به دست نمی چسبه)

پس از یه ربع استراحت، خمیر رو به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و چونه ها رو روی سطحی که با کمی آرد پوشونده شده بچینید و روی اونها رو با یه پارچه نمدار بپوشونید.

این بار به مدت نیم ساعت استراحت بدید به خمیرتون.

فر رو با بیشترین درجه روشن کنید تا حسابی گرم شه.

سطح کار رو آردپاشی کنید و چونه ها رو یکی یکی باز کنید. ضخامت نون بستگی به خودتون داره ولی نه اونقدری کلفت کنید که نون سنگین و خمیری بشه و نه اونقدر نازک که نون خشک بشه. ضخامت خمیر حدود 2-3 میلیمتر باشه خوبه.

اولی رو که باز کردید، بذارید لای دو تا دستمال آشپزخونه.

دومی رو هم بذارید روی اولی و روش رو با دستمال آشپزخونه بپوشونید و بعد سومی و چهارمی رو هم به همین ترتیب...

دقت کنید که حتماً بین هر لایه یه دستمال آشپزخونه باشه که یه وقت اینا به هم نچسبن.

روی آخرین لایه خمیر رو هم با دستمال بپوشونید که خشک نشه.

اگه تعداد نون ها بیشتر از ایناس همه رو روی هم نچینید. سه تا سه تا روی هم بچینید. یعنی وقتی سه تا رو روی هم گذاشتید، چهارمین چونه رو که باز کردید دیگه روی اینا نذارید بلکه سری دوم رو هم مث سری اول بچینید.

فقط ترتیب باز کردنشون یادتون بمونه. چون اونی که اول باز شده بیشتر تخمیر شده و باید سریعتر بره تو فر. پس به همون ترتیب که باز کردید بفرستیدشون تو فر.

حالا برای پخت، سری اول رو با دو دست بگیرید و بر گردونید تا اونی که زیر بود بیاد رو. دستمال رو از روش بردارید و توی سینی فر بذارید. اگه سینی بزرگه همزمان می تونید چند تا نون رو با هم بپزید. (من با توجه به سایز فر و سینی فرم، 2 تا 2 تا می پختم)

از کنار فر تکون نخورید و از دیدن صحنه پختن نون ها و پف کردنشون لذت ببرید.

حواستون باشه نسوزن. حداکثر 3-4 دقیقه طول می کشه. به محض این که دیدید به اندازه کافی پف کرد برگردونید تا اون طرفش هم طلایی بشه. (اگه میتونید همزمان شعله بالا و پایین فر رو روشن کنید دیگه احتیاجی به برگردندون نون ها نیس) نون رو بیارید بیرون و با پارچه تمیزی خوب بپوشونید تا خشک نشه.

برای سری های بعدی هم دقیقاً همین طور عمل کنید تا همه نون ها پخته بشن.

نون ها پس از بیرون اومدن پفشون میخوابه ولی همین پف باعث میشه نون حالت دو لایه داشته باشه.

اگه احیاناً یکی دو تا از نوناتون خراب شد مشکلی نیس. دور نندازید. با قیچی ببرید و تو روغن داغ سرخ کنید و برای سالاد فتوش استفاده کنید.

حالا که این نون رو یاد گرفتید میتونید باهاش انواع غذاهای لبنانی مث ساندویچ شاورما، ساندویچ فلافل، عرایس، فته، فتوش و ... رو درست کنید و لذت ببرید و یا در کنار غذاهایی مث حمص و متبل و باباغنوج بخورید. واقعاً خوشمزه است!

ضمناً نون لبنانی رو میشه توی کیسه پلاستیکی و در درون فریزر برای مدت نسبتاً طولانی (3-4 هفته) نگهداری کرد! فقط کافیه موقع استفاده بیارید بیرون و اجازه بدید توی دمای محیط کم کم یخش باز شه یا اگه عجله دارید یه کوچولو روی شعله گاز نگه دارید تا گرم شه. 

نوش جان! قلب

 

منبع: رشه عطر

/ 15 نظر / 674 بازدید
نمایش نظرات قبلی
راضیه

سلام ترلان عزیز من عاشق پختن نون هستم. نون ساندویچی که نوشتی رو پختم خیلی عالی شد. دستت درد نکنه و خدا خیرت بده که اینقدر خوب توضیحات رو کامل می نویسی. این نون رو هم خیلی دوست دارم بپزم. اگر پختم میام نتیجه ش رو برات می نویسم[ماچ]

راضیه

سلام ترلان عزیزم. بالاخره نونو پختم. دو بار! یک بار خونه خودم دیروز. با همین مقداری که نوشتی خمیر چسبناکی شد که با بیست دقیقه ورز هم درست نشد[نیشخند] بعد که پختم گذاشتمشون توی سینی فر ولی اصلا پف نکرد. فقط خشک شد مث سنگ[اوه][گریه] بعد امروز اومدم خونه مامانم و خمیر رو همونطور که نوشتی با یه لیوان آرد شروع کردم. وسوسه شده بودم با توجه به تجربه دیروز کل آردو بریزم ولی تجربه ی تفاوت آردها بهم گفت این کارو نکن و به توصیه استاد ترلان توجه کن! در کمال تعجب خمیرم از همون اول اول مث خمیر بازی شد! بعد هم روی توری فلزی گذاشتمش داخل فر. فقط بعضی گوشه هاش پف کرد و مث نونای شما بالشی نشد. همه چیزو رعایت کردم. همه کارها طبق دستور شما بود. حتی ضخامت خمیر نون دو سه میلیمتری بود. لطف میکنی یه راهنمایی کنی؟ میخوام بالاخره شاخشو بشکنم![عینک] ممنونم

راضیه

با عرض سلام مجدد ترلان عزیز من که اینجا رو تازه پیدا کردم و دیگه امشب دلی از عزا دراوردم و از سر شب تا الان پای وب شما بودم. دیگه بقیه شاکی شدن و باید بخوابم وگرنه فکر کنم تا صبح تموم پستها رو میخوندم. کلیشو نوشتم که سر فرصت درست کنم ان شاالله. ممنون[قلب]

الی

سلام باید بگم وبتون عالیه و از سال 91 دنبال کننده وبتون هستم خیلی هم ممنونم بابت رسپی های عالی و آموزش های خوبتون کارتون درسته [گل] خوشحال میشم به منم سر بزنین

نارون

دست گلت درد نکنه . وبت عالیه .[گل]ممنون که اینقد خوب روش تهیه را توضیح دادی خسته نباشی عزیز[گل][گل][گل]

نسترن. م

ترلان عزیز من هم نون پیتا رو زیاد درست میکنم البته من از جای دیگه ای دستورشو گرفتم ولی دقیقا مثل همین دستور شماس. لحظه ی پف کردن نون توی فر واقعا هیجان برانگیزه ومن تگه ده تا پیتا درست کنم برای هر ده تاش میشینم جلوی فرو تماشا میکنم. تازه بقیه راهم صدامیکنم ولی اونا انقدرا هم ذوق نمیکنن. ممنون ترلان عزیز[گل][قلب][ماچ]

فاطمه

سلام ترلان جون خوب هستید.یه سوالی در مورد ای نون داشتم میشه به جای اینکه نونا رو توی فر بپزیم تو ی تابه این کار رو انجام بدیم.من توی یه فیلم دیدم که نونا رو توی تابه گذاشت و مثل نونای شما پف کرد و بعد وقتی برش زد کاملا دو قسمت شده بود.به نظر شما میتونم این کار رو انجام بدم این حس تنبلی نمیذاره تو فر بپزم.

نسترن. م

ترلان جون قبلا بهت گفته بودم که نون پیتا روزیادمیپزم. اتفاقا الآن هم دارم پبتا درست میکنم وآشپزخونه مثل جهنم گرم شده ومن عرق ریزان دارم باشماصحبت میکنم. یه سؤال بعضی از نونهام کاملا بادکنکی میشن وهمه جاشون یکنواخت پف میکنه ولی بعضی دیگه ازنونها یه ورش که پف میکنه ومیاد برسه به وسط یهو دیگه متوقف میشه ونون کامل ویکنواخت بادنمیکنه. چرااااااا؟؟؟؟؟[سوال][سوال][سوال] بعدش هم تا پف کرد برش گردونم؟ نیازی به طلایی شدن نیست؟ یکی بهم میگفت نونهات زیادی سفیدن. ولی من فکر میکنم پیتاهای بیرون هم سفید هستن. بعدش هم اگه بذارم برشته شه دیگه نمیشه باهاش ساندویچ درست کرد. درست میگم یا غلط. ؟؟؟؟ لطفا از اون بالا جواب همه ی سؤالهامو بدی ها دووووووستم[ماچ][ماچ][ماچ]

زهرا

سلام ترلان جان تشکر از دستورای عالیتون میشه تو این خمیر روغن ریخت ؟

بهار

نان محلی ما هم هست