کیک خرما

مواد لازم:

شیر داغ ......................................... 1 لیوان

خرمای هسته گرفته ........................ 2 لیوان (200 گرم)

تخم مرغ ........................................ 2 عدد

شکر دانه ریز ................................... سه چهارم لیوان

کره نرم شده .................................. 100 گرم

آرد سفید ....................................... یک و نیم لیوان

پودر دارچین .................................... 1 ق غ

جوش شیرین .................................. 1 ق چ

بکینگ پودر ..................................... 1 ق م

گردوی خرد شده ............................. نصف لیوان

طرز تهیه:

فر رو با حرارت 180 درجه روشن کنید.

خرما و شیر داغ رو تو بلندر بریزید و حسابی مخلوط کنید. (برای این که خرما لابلای پره های مخلوط کن گیر نکنه، اول مقدار کمی خرما رو با کل شیر توی مخلوط کن بریزید و وقتی مخلوط شد یه مقدار دیگه خرما اضافه کنید و به همین ترتیب ادامه بدید تا کاملاً همه خرماها با شیر مخلوط بشن.)

 

یه مایه غلیظی به دست میاد.

 

(البته من هر دو بار هم که این کیک رو درست کردم تو خونه شیر نداشتم و از شیر خشک استفاده کردم. یعنی 3 ق غ شیر خشک رو با 1 لیوان آب جوش مخلوط کردم و ریختم تو بلندر)

تخم مرغ، شکر و کره رو با همزن برقی به مدت تقریباً 2 دقیقه با دور تند همزن بزنید.

 

شیرخرما رو به مایه تخم مرغ اضافه کنید و کمی هم بزنید.

آرد، دارچین، جوش شیرین و بکینگ پودر رو با هم مخلوط و الک کنید و در 2-3 نوبت به مایه کیک اضافه کنید و ترجیحاً با کاردک فولد کنید. (اگه با همزن برقی به مدت طولانی بزنید پف کیک می خوابه)

 

آخر کار گردو رو هم اضافه کنید و یه هم مختصر بزنید.

قالب رو کمی چرب کنید و کاغذ بندازید. مایه رو توی قالب بریزید.

 

قالب رو بذارید توی فر به مدت تقریباً 1 ساعت بمونه. هر وقت خلال دندونی که وسط کیک فرو کردید، تمیز بیرون اومد یعنی کیک پخته در غیر این صورت چند دقیقه دیگه بذارید بمونه.

وقتی کیک پخت، حدود یک ربع صبر کنید و بعد از قالب در بیارید. اگه دوس داشتین میتونید اون رو با انواع سس های شکلاتی یا تافی تزیین کنید یا مث من همین طوری ساده بخورید.

 

کیک بسیار ساده و خوشمزه ایه و یک بافت کاملاً اسفنجی و سبک هم داره.

بار اول که درست کردم همش می ترسیدم به خاطر خرما یک کیک سنگین و چسبناک بشه ولی وقتی کیک رو برش زدم از تعجب شاخ درآوردم!!! خیلی حالت پوک و سبکی داره. عطر دارچین هم که دیگه گفتن نداره!!

شدیداً توصیه می کنم درست کنید. در ضمن خرمایی که من باهاش این کیک رو درست کردم خرمای مضافتی بود از همون خرماهای گوشتی خوشمزه که از بم میاد. چون خودش سبکه و زیاد شیرین نیس نهایتاَ با این مقدار شکری که گفتم کیک خیلی شیرینی نمیشه و شیرینیش اندازه هست.

نوش جان! قلب

/ 35 نظر / 807 بازدید
نمایش نظرات قبلی
فاخته

سلام به ترلان جون، رسیدن بخیر چه عجب؟؟؟ چندبار به وبلاگت سرزدم اما اموزش جدید ندیدم به نادیه گفتم فکر کنم مشغولیات جدیدی خدا به او داده!!!!! منتظر آمزشهای جدید هستیم.خدانگهدار

الهام

سلام. منظورت از لیوان همون لیوان های دسته دار بزرگ خودمونه؟ منظورم همون لیوانا تو ایران است؟ و اینکه ارد شماره 1 و 2 چیه؟ گاهی می بینم می نویسی..

میشا

سلام ترلان جون حلول ماه مبارک رمضان رو بهت تبریک مبگم انشاللا طاعات و عباداتت قبول باشه. مرسی از دستور جدیدت، ایشاللا این یکیو حتما درست میکنم. سر افطار با شیر فکر کنم حسابی بچسبه! منم که شکمووووو[زبان] البته اهل خرما نیستم زیاد ولی این به نظر عالی میاد[لبخند] خیلی التماس دعا عزیزم[ماچ]

زینب

سلام ترلان جان دستت درد نکنه به نظر میاد که خیلی خوشمزه باشه چند تا کیک از دستور شما درست کردم خیلی عالی بود اولین کیکی که درست کردم کیک هویج شما بود میترسیدم خرابش کنم ولی وقتی از تو فر در اوردم کلی ذوق کردم حتما این کیک رو امتحان میکنم خیلی ازت ممنونم عزیزم[ماچ]

سارا

سلام ترلان جون من این کیک خوشمزه رو امشب درست کردم و عاااااالی بود، همه دوست داشتن....دست گلت درد نکنه...یاد اولین باری افتادم که از روی دستور خوبت کیک هویج درست کرده بودم! بازم ممنون عزیزم...

میشا

عزیزم خیلی خوشمزه بود!مرســــــــی[ماچ]

سارا

سلام نماز روزه هاتون قبول من این کیک رو درست کردم خوشمزه بود با روغن جامد هم که درست کردم عالی شد فقط میشه جوش شیرین را حذف کرد و بکینگ پودر جایگزینش کرد اگه میشه مقدارش چه قدر باید باشد خیلی ممنون

shabnam

salam tarlan jan..weblogev khobi dari...mishe dastore pokhte deserrha va ghazahaye emaratio benvisi?ya age siti mishnasi ke tarze tahiyeye ghazahaye emaratio dare behem bedi?

مریم

سلام میشه بجای خرما شیره خرما استفاده کرد؟اگه میشه چه مقدار ممنونم

صفورا

سلام ترلان جون سایتت عالیه ممنونم...تو این دستور منظور از شکر دانه ریز چیه ینی شکر پودر شده؟؟به نظرتون زنجبیل هم با ذارچین استفاده بشه طعم کیک خراب میشه؟ ممنونم