بورک پفی

مواد لازم:

خمیر بورک

آرد سفید ...................... ۵٠٠ گرم

ماست ......................... ٢ ق غ

زرده تخم مرغ ................. ٢ عدد

آب ................................ به مقدار لازم

بکینگ پودر ..................... ١ ق چ

نمک و فلفل ................... به مقدار لازم

مواد داخل بورک

گوشت چرخ کرده ................. ٢۵٠ گرم

پیاز متوسط ......................... ١ عدد

نمک و فلفل و ادویه ............... به مقدار لازم

جعفری خرد کرده .................. ٢ ق غ

طرز تهیه:

ماست،‌ زرده های تخم مرغ، نمک، فلفل و بکینگ پودر رو تو کاسه ای با هم مخلوط کنید. آرد رو بریزید تو یه کاسه بزرگ و وسطش رو گود کنید. کم کم از مایه ماست و تخم مرغ بریزید وسط آرد و آهسته هم بزنید.

به تدریج آب رو به خمیر اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر نرمی به دست بیاد.

این خمیر رو در یه کیسه پلاستیکی برای چند ساعتی استراحت بدید. (این خمیر ور نمیاد چون توش خمیر مایه نداره. استراحت فقط برای اینه که جا بیفته و راحت تر باز بشه)

برای مواد میانی هم پیاز رو خرد کنید و کمی تفت بدید. بعد گوشت چرخ کرده رو هم بهش اضافه کنید. وقتی سرخ شد، نمک و ادویه و فلفل رو بریزید توش و خوب مخلوط کنید. نهایتاً جعفری خرد شده رو هم اضافه کنید و هم بزنید.

(البته من کمی هم پنیر رنده کردم و ریختم توش)

وقتی خمیر به اندازه کافی استراحت کرد، اون رو به ٣ قسمت مساوی تقسیم کنید و با وردنه پهن کنید. روی خمیر رو کمی چرب کنید و خمیرها رو روی هم بذارید و با وردنه باز کنید. (این کار حالت تقریباً لایه لایه به خمیرتون میده ولی من خودم متأسفانه یادم رفت این کار رو بکنم و به صورت معمولی خمیرها رو باز کردم و با مواد میانی پرش کردم!)

سطح کار رو آردپاشی کنید. خمیر رو کاملاً باز کنید و از مواد گوشتی با فاصله روی خمیر بذارید.

 و از انتها خمیر رو برگردونید روی مواد و با نعلبکی یا دهانه لیوان به صورت نیم دایره برش بزنید.

(البته این یک راهشه و شما می تونید مث پیراشکی بپیچیدش)

روغن رو داغ کنید و بورک ها یکی یکی تو روغن سرخ کنید.

وقتی سرخ شدن تا جایی که می تونید روغن اضافی بورک ها رو جذب کنید تا سالم تر باشه!

نوش جان! قلب

نکته: منشاء این غذا اروپای شرقی و ترکیه هست و تلفظ صحیح اون هم Borek که البته اینی که من اینجا نوشتم بورک پفی هست یا Puf Buregi!!

با این مقدار مواد فکر کنم حدود ١٢-١٠ تا بورک درست بشه.

/ 14 نظر / 105 بازدید
نمایش نظرات قبلی
*~*~* مریم *~*~*

چه خمیر خوشگلی شده خیلی نازک و برشته شده [قلب] عالیه مرسییییی [ماچ]

شادی

به به بازم از این غذاهای شکم پری که من خیلی دوست دارم گذاشتی که!!!! خواهر از کجا اینقدر وقت به چنگ می اری آخه؟ حالا یکی نیست بگه خودت تا پریروز داشتی مگس می پروندی ها!!![نیشخند] می گم می خوای یه شیه شربت آلبالو برات بفرستم یا مربا؟ بی رودربایستی اگه دوست داشتی بگو بپزم و بفرستم عزیزم. اینجا دیگه خدا عوض همه ی اون خمیرای هزار لا و سمبوسه و میوه ستاره ای رو در اورده هاً!!!!!!![پلک] ایشالله بیام دوبی چیزایی که دوست داری برات بیارم عزیزم[ماچ]

من و همسرم

سلام خوبی خیلی عالی بود خیلی جالب چطور خمیر را نازک کردید که پاره نشده؟ موقع سرخ کردن نچسبیده؟ خوشبحالتون !!!!!! راز های اشپزی را به ما هم یاد بدین ممنون

مامان آیدا

ممنون از دستور خوبت. چند روز پیش این غذا رو درست کردم. خمیرش خیلی خوب بود و راحت باز میشد و بر خلاف غذاهای سرخ کردنی روغن خیلی کمی هم جذب کرد. [گل]

فاطمه

سلام عزیزم اگه خمیرو سه لایه کنیم روی هم بذاریم بورکای کمتری به دست میاد درسته؟کم تر از اونی که شما گفتید ؟

فاطمه

عزیزم من منظورتونو نفهمیدم؟ وقتی خمیر به اندازه کافی استراحت کرد، اون رو به ٣ قسمت مساوی تقسیم کنید و با وردنه پهن کنید. روی خمیر رو کمی چرب کنید و خمیرها رو روی هم بذارید و با وردنه باز کنید. (این کار حالت تقریباً لایه لایه به خمیرتون میده ولی من خودم متأسفانه یادم رفت این کار رو بکنم و به صورت معمولی خمیرها رو باز کردم و با مواد میانی پرش کردم!)

مهلا

سلام خانومی ... ببخشید امامنم اصلا متوجه نشدم باید خمیر رو 3 قسمت کنیم و بعدش هر کدوم رو باز کنیم و بعد داخلش و پر کنیم یا باید بعد از باز کردن هر 3 قسمت خمیر ها رو چرب کنیم و روی هم بذاریم تا پیراشکی 3 لایه بشه و بعد داخلش رو پر کنیم ... مرسی

مهلا

پاسخ: سلام فاطمه جان... خوب مسلماَ اگه سه لایه باشه تعداد بورک ها کمتر میشه ولی چرا سه لایه؟؟ اون وقت همه لایه ها خوب می پزن؟؟ پس چرا این جا اما این و گفتین ؟ ببخشید یه کم گیج شدم