کیک اسفنجی کلاسیک

مواد لازم:

تخم مرغ درشت ............................. ۵ عدد

آرد سفید ....................................... ١ پیمانه

شکر ............................................. ١ پیمانه

بکینگ پودر ................................... ١ ق م

وانیل ............................................ ١ ق چ

طرز تهیه:

زرده و سفیده تخم مرغ ها رو جدا کنید و روشون رو بپوشونید بذارید تا به دمای آشپزخونه برسه.

آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و ۴-۵ باری از الک ریز رد کنید تا کاملاً هوادهی بشه.

فر رو با درجه ١٨٠ درجه گرم کنید و کف قالبتون رو کاغذ روغنی بندازید.

زرده و نصف لیوان شکر رو با هم خوب مخلوط کنید و با همزن برقی به مدت تقریباً ۵ دقیقه بزنید.

باید رنگش کاملاً روشن بشه... مث شکل زیر! (شکر حتماً باید دونه ریز باشه) بعد وانیل رو اضافه کنید.

سفیده رو جداگونه اونقدر بزنید تا کاملاً سفت بشه و از همزن نریزه.

و پس از همزدن...

بعد به تدریج نصف لیوان شکر رو به سفیده اضافه کنید و به همزدن مستمرتون ادامه بدید.

حالا همزن رو بذارید کنار چون قراره از اینجا به بعد کار مخلوط کردن رو با لیسک یا قاشق چوبی انجام بدیم. یک سوم از سفیده رو به مایه زرده اضافه کنید و با دقت و سرعت عمل اون رو فولد کنید. (فولد شیوه صحیح مخلوط کردن مواد کیکه به این ترتیب که قاشق رو از زیر مایه میاریم بالا و محتویاتش رو از ارتفاع میریزیم تو مایه. همزمان هم باید کاسه رو بچرخونیم تا همه مواد به صورت یکنواخت مخلوط بشن)

وقتی سفیده هم خورد، نصف آرد رو به مایه اضافه کنید و به همون شیوه ای که گفتم مخلوط کنید.

دوباره یک سوم سفیده رو اضافه کنید....

 

و بعد نصف باقیمونده آرد و نهایتاً هم یک سوم پایانی سفیده!

مایه رو تو قالب بریزید...

و قالب رو بذارید تو فر به مدت تقریباً ٢۵ الی ٣۵ دقیقه تا کاملاً بپزه... برای اطمینان از پخت، یک سیخ چوبی رو تو کیک فرو کنید اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آماده است.

این سری من بنا به توصیه ژولیت عزیزم از حوله نمدار دور قالب استفاده کردم تا کیکم گنبدی نشه و نتیجه عالی بود! توصیه می کنم شما هم همین کار رو بکنید چون گنبدی شدن کیک تو قالب هایی که وسطشون سوراخ ندارن یه مشکلیه که زیاد بهش برخوردم ولی اینجوری کیک به صورت یکنواخت پف می کنه میاد بالا!

پس از پخت، سریع برش گردونید روی توری و کاغذ روغنی رو از کفش بلند کنید.

دوباره کیک رو برگردونید و اجازه بدید سرد بشه و بعد برای تزیینش اقدام کنید!

کیک رو پس از سرد شدن حتماً لای سلفون بپوشونید تا خشک نشه. این کیک رو میشه به خوبی به مدت ٢ روز تو دمای اتاق و یا ٢ ماه تو فریزر نگهداری کرد.

نوش جان! قلب

/ 49 نظر / 231 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مری

ترلان جون سلام ممنون ازآموزشهای دقیق و خوبت.مررررررسی[ماچ]

setare

سلام قالبتون چند سانتی بود عزیزم و ارتفاعش چقدر بود؟من یه قالب گرد 25 سانتی با ارتفاع 6 سانت دارم مناسبه برای این کیک اسفنجی؟

setare

ببخشید یکی دیگه هم دارم 20 سانتیه با همین ارتفع 6 سانت کدوم مناسبه راهنماییم کن لطفا من خیلی تازه کارم

setare

ازین بابت پرسیدم چون در جواب یکی از کامنتها گفتید سایز قالبتون 21 هست و در جواب فرد دیگه گفتید این مقدار مواد برای قالب 29 سانت با ارتفاع 4 سانت هست واسه همین چون گیج شدم پرسیدم .شرمنده بابت سوالای زیادم[ناراحت]

setare

یه دنیا ممنونم ازت [گل]

ساره

سلام عزیزم.فقط کف قالب کاغذ روغنی بندازم نیاز نیست دیواره های قالب چرب و آرد پاشی بشه؟آخه قالب من آلومینیومی هستش/میشه راهنماییم کنی

سمیه

سلام من این کیکو درست کردم ولی خیلی پوف نکرد[ناراحت][ناراحت]یه خورده هم بی تخم مرغ داشت[اوه] میشه منوراهنمایی کنید مرسی

اطمه

عالي بود من امتحانش كردم مرسي از اموزش هاتون موق باشيد

maryam

سلام ترلان جون من این کیک رو داخل کیکپزدرست کردم و اولین باری بود که کیکم نمیسوخت یا وسطش خمیر نمی شد مرسی از دستور خوبت می خواستم بدونم میشه این کیک رو داخل ماکروفر هم پخت ؟اگه میشه باید درجه رو روی چند تنظیم کنم ؟

نسترن. م

ترلان جان یعنی چی حوله ی نمدار. یعنی بپیچیم به دورقالب بذاریم توفر. میسوزه که حولهه[سوال][متفکر]