نان پاپاروتی (Papparoti Bun)

مواد لازم برای خمیر نان:

آرد سفید ....................................... نیم کیلو

نمک .............................................. به اندازه نوک قاشق

تخم مرغ ......................................... 1 عدد

شیر خشک ..................................... 20 گرم (تقریباً 2 ق غ سرخالی)

خمیر مایه فوری ............................... 8 گرم (تقریباً 1 ق غ سرخالی)

آب ولرم ........................................... 270 سی سی

شکر دانه ریز ................................... 75 گرم

کره نرم شده ................................... 60 گرم

 

مواد لازم برای روی نان:

کره نرم شده ................................... 200 گرم

خاکه قند ........................................ 160 گرم

تخم مرغ ......................................... 3 عدد

نسکافه .......................................... 2 ق غ

آب جوش ........................................ 1 ق غ

پودر دارچین ..................................... نصف ق چ

آرد سفید ......................................... 200 گرم

 

طرز تهیه:

برای تهیه لایه روی نون (تاپینگ نسکافه ای)، کره و خاکه قند رو با همزن اونقدر بزنید تا مث کرم بشه.

بعد تخم مرغ ها رو اضافه کنید و وقتی همه تخم مرغ ها با کره مخلوط شدن نسکافه رو توی آبجوش حل کنید و به مایه اضافه کنید و هم بزنید. (میزان نسکافه می تونه بر حسب ذائقه یه مقدار کم و زیاد بشه)

آخر سر هم آرد و دارچین رو با هم مخلوط کنید و به مایه تاپینگ اضافه کنید و با همزن بزنید و وقتی آماده شد روش رو بپوشونید و بذارید توی یخچال.

 

برای درست کردن خمیر، آرد، شیر خشک، شکر و نمک رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه، آب و تخم مرغ ها رو اضافه کنید و خمیر رو ورز بدید. آخر سر هم کره نرم شده رو اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه با دست ورز بدید تا به همچین خمیری برسید.

خمیر رو قبل از استراحت به چونه های 50 گرمی (به اندازه یه نارنگی) تقسیم کنید.

تقریباً 15 تا چونه میشه... روی چونه ها رو با پلاستیک بپوشونید و به مدت 10 دقیقه استراحت بدید.

یه مقدار کره رو به قطعات یک اندازه برش بزنید. (این کره رو توی مواد لازم ننوشتم)

دونه دونه چونه ها رو باز کنید و یه قطعه کره بذارید وسطش... (بعضی ها به جای کره از پنیر خامه ای استفاده می کنن... اونم خیلی خوشمزه میشه)

اطراف خمیر رو بیارید روی کره و ببندید.

کره رو که لای چونه ها گذاشتید، دوباره روی اونارو بپوشونید و این بار بذارید 45 دقیقه استراحت کنن.

(نون های من نزدیک 1 ساعت یا شایدم بیشتر استراحت کردن... اونایی که بچه کوچیک دارن خیلی راحت می تونن حدس بزنن چرا این طور شد!!!!!؟؟؟؟؟؟؟ اوایل خودمم تعجب می کردم چرا آشپزیام طبق برنامه جلو نمیره ولی الآن دیگه عادت کردم!!! ابرو)

فر رو روشن کنید و دماش رو روی 200 درجه تنظیم کنید. مایه تاپینگ رو از توی یخچال در بیارید و توی قیف بریزید. اگه دیدید خیلی سفته به مقدار خیلی کم آبجوش اضافه کنید.

تاپینگ رو با کمک قیف به صورت حلزونی روی نون ها بدید. این مرحله خیلی خوشایند و جالبه چون بر خلاف انتظارم اصلاً کار سختی نبود! میتونید هم با قاشق روی نون ها رو بمالید ولی حسن قیف و روش حلزونی علاوه بر جالب و دوس داشتنی بودنش (و همچنین روش اصولی و سنتیش!) اینه که ضخامت همه جاش به یه اندازه میشه.

نون ها رو بذارید توی فر و حدود 12-15 دقیقه صبر کنید. لایه رویی سریع باز میشه و روی نون رو به صورت یکپارچه می پوشونه.

این روی نون:

اینم زیر نون که باید طلایی بشه.

این نون ها رو گرم گرم با قهوه یا چای نوش جان کنید!

اینم یه نما از مقطع عرضی:

(اون وسطش که خالیه جای کره هست که آب شده!)

خیلی تصادفی آموزش نون "پاپاروتی" با روز "پدر" (پاپا) یکی شد!!

مجدداً روز پدر رو به بابای عزیزم و همه باباهای خوب و نازنین تبریک میگم و دعا می کنم حضور گرم همه باباها پشت بچه هاشون حس بشه.... حضوری که مث یه کوه به آدم قوت قلب و آسایش خاطر میده...

در ضمن.............. همسر عزیزم، روز تو هم مبارک.......... اولین سالیه که روز پدر رو باید بهت تبریک گفت.... الهی تا 120 سال دیگه هر سال شازده کوچولو بیاد و کادوتو بده و بگه "بابا، روزت مبارک!!"

راستی پاپاروتی اسم یه کافی شاپ بین المللیه که عمده شهرتش به خاطر این نوناست.... اسم دیگه این نون "نان مکزیکی نسکافه ای" هست (Mexican Coffee Bun)

 امیدوارم درست کنید و لذت ببرید! 

نوش جان! قلب

/ 12 نظر / 250 بازدید
نمایش نظرات قبلی
هستی

سلام ظاهرش که خیلی خوبه عزیزم اپم فرصت کردی خوشحال میشم نظرتو بدونم مرسی

مریم

دوست عزیزم سلام از اینکه مطالبت انقدر مفیده ازت تشکر میکنم دیشب شاورما درست کردم عالی شد ازت ممنونم و بهترین ها رو برات از خدا میخوام.

سیمین صوری

به به ترلان جون عجب خوشمزه و حرفه ای.. دستت درد نکنه

سوری

سلام خیلی خوشمزه بود ولی فکرکنم سخت بوداا

میترا

سلام عزیزم، به به چه نون خوشگلی...... به نظر خیلی خوشمزه میاد. دست گلت دردنکنه.[ماچ]

نفیسه السادات

سلام ترلان عزیز توی دستورش حتما باید از خمیر مایه ی اماده استفاده کرد؟چون خمیر مایه ی معمولی دارم سوال کردم مزه ی نونش شیرینه؟ دستت درد نکنه خانم با سلیقه این دستورت هم بچه داری داشت هم همسر داری هم کدبانو گری [گل][قلب] عیدتم مبارک[ماچ]

negin

به به چه نون جالبیه و هوس انگیزهههههههههههههه حتما سر فرصت امتحانش می کنم. شاد باشی

Negin

سلام ترلان جان...الان یه کامنت ازت توی وب یکی از بچه ها دیدم گفتم بیا یه سر بزنم به وبت که دیدم بی خبر لینک شدم.خیلی ذوقیدم! خب میگفتین تا منم شما رو لینک کنم خانومی چرا خبرم نکردی؟ منم با افتخار لینکتون کردم ترلان جان!

سیما

سلام به ترلان عزیز[لبخند]امروز این نون پاپاروتی رو درست کردم تجربه بسیار خوشمزه ایی بود فقط به دو مشکل برخوردم اول اینکه خمیر نونم خیلی چسبناک بود حدود نصف قاشق غذاخوری بهش ارد اضافه کردم اما نتیجه نداد دستم رو به ارد اغشته میکردم و ورز میدادم در نهایت با وجود اینکه هنوز خمیر یه مقدار چسبناک بود ترجیح دادم بهش استراحت بدم بلکه رضایت بده .بعد از استراحت حالش بهتر شد ناگفته نماند که تخم مرغهایی که من استفاده کردم نسبتن درشت بودن ( اونی که برای خمیر استفاده کردم 67 گرم بود و اون سه تا که برای روی نون استفاده کردم 62 و 67 گرمی بودن) خوب مشکل دوم این بود که رویه نونهای من حسابی پت و پهن شد جوری که سطح سینی تقریبن یه پارچه شد در فر رو که باز کردم و اون صحنه رو دیدم به خودم گفتم : وای بدبخت شدم خراب شد! اما ضمن حفظ خونسردی با چاقو دور و بر نونها رو بریدم نونها رو گذاشتم رو توری و اون رویه های اضافه رو که خیلی بسیار زیاد خوشمزه هم بودن پودر کردم گذاشتم برای چیز کیک [چشمک] اما از مزه خود نون و اون لایه رویی بگم که عالی بود (من لاش پنیر گذاشتم )خلاصه افرین به پاپاروتی و صد افرین به ترلان عزیز [هورا][بغل][گل][گل]