آیسینگ فوندانت (Icing Fondant)

مواد لازم:

خاکه قند ................................ ۴ لیوان (یه مقدار هم بیشتر داشته باشید و بذارید کنار)

پودر ژلاتین ............................ ۵/١ ق م

آب سرد ................................ ٨/١ پیمانه

شربت (آب و شکر) ................. ۴/١ پیمانه (همون که به انگلیسی میشه Light Corn Syrup)

گلیسیرین خوراکی ................. ۵/١ ق چ (گلیسیرین در لوازم قنادی فروشی ها پیدا میشه)

روغن مایع ............................. خیلی کم فقط در حد چرب کردن نوک انگشت ها

طرز تهیه:

ژلاتین رو روی آب سرد بپاشید و بذارید ۵ دقیقه بمونه. وقتی به حالت اسفنجی رسید روی بخار کتری قرار بدید تا ژلاتین حل بشه. بعد از روی حرارت بردارید ولی روش رو بپوشونید تا گرم بمونه.

خاکه قند رو بریزید تو یه کاسه بزرگ و وسط اون رو گود کنید.

شربت و گلیسرین رو بریزید تو گودی. هم نزنید.

ژلاتین حل شده رو هم بریزید روی مواد دیگه.

با کاردک چرب یا قاشق چوبی مواد رو هم بزنید.

وقتی هم زدن سخت شد، مواد رو به روی سطح کار که کمی چرب شده منتقل کنید و با نوک انگشت ورز بدید تا حدی که خمیرتون آماده شه.

البته یه کم چسبنده هست ولی وقتی بره تو یخچال سفت تر میشه. روی خمیر رو با سلفون بپوشونید تا خشک نشه. یه چند ساعتی باید تو یخچال بمونه.

برای باز کردن خمیر، سطح کار رو با کمی آرد ذرت الک کنید و خمیر رو با کمک وردنه ای که اون هم آرد پاشی شده به آرومی باز کنید.

هر چی ضخامت خمیر کمتر باشه بهتره ولی متاسفانه هر چی نازک تر باشه بلند کردنش از سطح کار و گذاشتنش روی کیک سخت تر میشه چون ممکنه خمیر پاره بشه.

به هر حال خمیر رو به اندازه ای یه کم بزرگتر از کیک (روی کیک و اطرافش) باز کنید. ضمناً کیک باید از قبل آماده شده باشه. رو و اطراف کیک رو با یه لایه خامه فرم گرفته بپوشونید و بذارید فریزر خودش رو خوب بگیره. 

بعد به آرومی خمیر رو دور وردنه بپیچید و خمیر رو بلند کنید و بذارید روی کیک.     

 

با دست خمیر رو به آرومی به کیک بچسبونید و کمی فشار بدید تا صاف بشه. اضافات خمیر رو از لبه کیک ببرید و باز هم با دست اطراف کیک رو صاف کنید. تا اینجا کیک با فوندانت پوشونده میشه.

حالا اگه خواستین دو رنگش کنید، خلال دندون رو بزنید تو رنگ خوراکی و چند جا فرو کنید تو خمیر. بعد خمیر رو هی ورز بدین تا حدی که همه اون خمیری که می خواهید رنگی بشه، به صورت یکنواخت رنگ مورد نظر رو به خودش گرفته باشه.

و اما من برای درست کردن این جعبه کادو از دو تا کیک مکعب مستطیل کوچیک استفاده کردم. راستش چون بار اولم بود می خواستم آیسینگ فوندانت درست کنم ترسیدم ریسک کنم و زیاد درست کنم.

هر دو تا کیک رو که خامه مالیدید بذارید تو جایخی تا کاملاً سرد و سفت شه. اول خمیر سفید رو باز کنید و روی کیک بزرگتر بکشید. بعد خمیر صورتی رو باز کنید و نوارهایی ازش ببرید و با کمک کمی آب (فقط در حدی که یه خورده نوارهاتون مرطوب بشه) اون ها رو به کیک سفید بچسبونید. عکس این کار رو با کیک کوچیکتر انجام بدین. به این ترتیب کیک کوچیکتر به رنگ صورتی میشه با نوارهای سفید.

برای درست کردن پاپیون روش هم باز از چند تا نوار سفید و چند تا هم نوار صورتی که به صورت حلقه درست شده استفاده کنید.

می تونید برای تنوع یه مقدار از خمیر رنگی رو باز کنید و با قالب خیلی کوچیک (مثلاً دایره) بزنید و دایره های ایجاد شده رو به روی کیک سفید بچسبونید. من اگه از خمیر سفید چیزی مونده بود دایره های کوچیکی میزدم و می چسبوندمشون روی کیک صورتی ولی تموم شده بود.

همین!

راستی چیزی که خیلی مهمه تو کار کردن با فوندانت، سرعت عمله. چون خیلی سریع شل میشه و اون وقت دیگه کار کردن باهاش سخته.

من پارسال یه بار اومدم درست کنم ولی خمیرم خیلی شل شده بود و منم نمی دونستم چیکار کنم! خمیرم خراب شد و انداختمش دور! ولی این سری تو اندازه گیریها دقت بیشتری کردم و حوصله بیشتری به خرج دادم و نتیجه بد نشد.

هر چند چیزی که تو ذهن من بود در عین سادگی خیلی قشنگ بود ولی متاسفانه به مرحله عمل که رسید اونقدر که میخواستم منظم نشد. یه دلیلش به خاطر هوای گرم و مرطوب اینجاس. حتی اگه کولر روشن باشه...

و دلیل دیگه هم به هر حال به خاطر نداشتن تجربه بود! دور کیک یه مقدار کج و کوله شده بود که از شما دوستای هنرمند معذرت میخوام! شما از من هنرمندترید و مسملا ً مال شما بهتر و منظم تر میشه! 

راستی نمی دونستم شمع رو کجا بذارم نهایتاً گذاشتمش پشت کیک ولی تو عکس انگار روی کیک و وسط اونه!

این مقدار مواد برای تهیه فوندانتی که بشه باهاش یه کیک به قطر ٢۵ سانتیمتر را پوشوند کافیه.

راستی در مورد "شربت" من قبلاً تو پست "رزهای شکلاتی" توضیح دادم! لبخند

/ 16 نظر / 177 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مطبخ رویا

سلام ترلان خانوم کدبانو و باسلیقه ....واقعا کار کردن با ایت خمیر دل شیر می خواد ...مرحبا به این حوصله ......ممنون به خاطر توضیحات زیبا و عکس های قشنگتون

سایه سپید

خیلی عالیه......خسته نباشید..... حتما طعم دلچسبی هم داره.....دلم یکمی ش رو خواست!!!!![خوشمزه][نیشخند]

شادی

چه خوشگل شده ترلان جون. دستت در نکنه. تولد وبلاگت مبارک. لی لی لی لی لی لی [زبان][قلب]

گلابتون

کاملا حس میکنم که کار با فقوندانت باید سخت باشه !!! مخصوصا من که گرمای دستم هم زیاده ! اتفاقا به نظرم کار تو خوب از آب در اومده . امیدوارم من هم بتونم . چون تجربه اول آدم خیلی مهمه . من اگه از تجربه اولم خاطره بد تو ذهنم باشه خیلیییییییییی دیر سراغ اون کار میرم .

وروجک . سفرنامه مجارستان

سلام ترلان خانم ....... منم مدتهاست که به وبلاگتون سر میزنم ولی فرصت تشکر و عرض ادب پیش نیومده بود به هر حال تبریک به این همه پشتکار براتون آرزوی موفقیت دارم ... درضمن میخواستم بپرسم که این خمیر توی هوای آزاد خشک نمیشه و تا چه مدت تازه میمونه ... اگه بگذاریم توی یخچال چی باز هم خشک نمیشه و در مورد خمیر مارزیپان نظرتون چیه اون هم همین مزه رو داره و توی هوای آزاد خشک میشه یا نه ؟ موفق باشی عزیزم .......

وروجک . سفرنامه مجارستان

[خجالت]ترلان جون ممنون از جوابت ...... ولی من منظورم این بود که اگه روی کیک باشه تا چه مدت میشه نگهش داشت و چطوری , در ضمن من توی اینترنت دیدم که برای درست کردن خمیر فوندانت از مارشملو استفاده میکرد ولی شما استفاده نکردید آیا اینها با هم فرق دارن و آیا طرز تهیه به اون سبک رو هم دارید که به ما آموزش بدید ... مرسی که به این سرعت بهم جواب دادید ....

وروجک . سفرنامه مجارستان

سلام دوست خوبم ... یه سر به این سایت بزن اینقدر تنوع داره که آدم دهنش وا میمونه و همش هم با خمیر فوندانت هست http://www.yummyarts.com در ضمن چیزی که من دیدم این بودکه خمیر رو بعد از آماده شدن گذاشتن توی فریزر واسه چند ساعتی شاید اگه شما هم اینکار رو بکنید اینقدر شل نشه .... موفق باشید

شیرین

سلام ترلان خیلی نازنین من از بلاگت خیلی خوشم اومد خیلی هم به دردم خورد.اما یه مشکلی پیش اومده اونم اینه که یه روز دیدم طرز تزیین کیک رو با یه خمیری گذاشتی که توش پودر بادام هم ریختی مثل تزیین کیک آیستینگ فوندانت ولی فردا که اومدم یاداشتش کنم دیگه نتونستم پیداش کنم اگه ممکنه به ایمیلم بفرست همراه با همه عکساش و طرز تزییناتش.خیلی بهش نیاز دارم همه برام سوال بود که این چه جور خمیریه؟الان هم خیلی ناراحتم که دیگه نمیتونم پیداش کنم.قربان لطف و خانومیت.خیلی دوست دارم خیلی باسلیقه و مهربون هستی امیدوارم همیشه موفق باشی عزیزم. دوست دارم

لاک پشت

امروز دنبال یک دستور کیک ساده در وبلاگ شما بودم که این کیک زیباتون رو دیدم [چشمک]من هم چند وقت پیش اومدم این خمیر رو درست کنم با کلی ذوق و شوق چند ساعت توی اینترنت دنبال یه دستور برای این خمیر گشتم و رفتم موادش رو خریدم البته اونی که من درست کردم توش بادوم و گلوکز و از این جور چیزا بود ولی اصلا خوب نشد[ناراحت] همه وقتی می خواستن کیک رو بخورن کنارش می زدن براش خیلی زحمت کشیده بودم ولی خوب نشد تازه کلی شیرین هم بود. شما نظرتون چیه به نظرتون درست کردن این جور خمیر ها خیلی به تجربه احتیاج داره؟[خرخون]