سمبوسه سبزیجات

مواد لازم:

خمیر سمبوسه .............................. حدود ١۵ عدد

لوبیا سبز خرد شده ........................ ١ لیوان

ذرت ............................................ ١ لیوان

نخود فرنگی .................................. ١ لیوان

هویج خرد شده ............................. ١ لیوان 

سیب زمینی بزرگ ......................... ١ عدد

پیاز ............................................. ٢ عدد

فلفل سبز تند ................................ ١ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و کلاً هر نوع ادویه که دوست دارید. من خودم علاوه بر اینا نصف ق چ از ادویه هندی به اسم Garam Masala استفاده می کنم. گارام ماسالا ترکیبیه از فلفل سیاه، زیره، هل، میخک، دارچین، برگ بو و .... یه ذره که ازش بریزید تو غذا یه عطر خوبی بهش می ده. تندی سمبوسه هم دیگه کاملاً به خودتون بستگی داره.

طرز تهیه:

اول از همه لوبیا، هویج، نخود فرنگی و ذرت رو با یک کم آب بذارید بپزه. سیب زمینی رو هم نگینی خرد کنید و بپزید. تو این فاصله پیازتون رو خرد کنید و سرخ کنید. فلفل رو ریز خرد کنید و به همراه همه ادویه های لازم به پیاز اضافه کنید. وقتی موادتون پخته شدن، پیازو بهش اضافه کنید. نمک لازمو بهش بزنید.

سبزیجات مخلوط                                             سیب زمینی نگینی شده

مایه آماده سمبوسه

حالا موقع پیچیدن سمبوسه هاس. نمی دونم تو ایران خمیر سمبوسه هست یا نه ولی تو برنامه های آشپزی که دیدم از نون لواش استفاده می کنند. نون لواشو به شکل مستطیل به اندازه تقریباً ٢۵×٧ سانت می برن و به جای خمیر سمبوسه استفاده می کنند. من اینجا خمیر آماده می گیرم چون هم کار باهاش راحته هم مزه اش رو دوست دارم.

خمیر سمبوسه

برای پر کردن خمیر و پیچیدنش این عکس ها رو مرحله به مرحله گرفتم که راحت تر نشون داده بشه:

مرحله 1

مرحله 2

مرحله 3

مرحله 4

مرحله 5 (سمبوسه آماده است)

در آخر برای بستن سمبوسه به چسب مخصوص این کار احتیاج دارید! من یه مقدار آب و آرد رو با هم مخلوط می کنم طوری که یه خمیر شل درست بشه (به غلظت ماست)، بعد وقتی میخوام سمبوسه رو ببندم، یک کم از این خمیر رو به انتهای خمیر سمبوسه می مالم و می چسبونمش به سمبوسه (تو شکل هم نشون داده ام). این جوری دیگه باز نمیشه. دیدم حتی از سفیده تخم مرغ هم برای چسبوندن استفاده می کنند ولی من تا حالا نکردم.

سمبوسه های آماده سرخ شدن

وقتی همه سمبوسه هارو آماده کردید، روغن فراوون رو بذارید کاملاً داغ بشه بعد سمبوسه ها رو تو روغن شناور داغ سرخ کنید. همین که یه طرفش طلایی شد برش گردونید تا اون طرفش هم سرخ بشه. بعد از روغن دربیارید و تو صافی بذارید تا روغن اضافه اش گرفته شه. من حتی بعد از این مرحله و قبل از این که ببرم سر میز، سمبوسه ها رو روی دستمال آشپزخونه یا کاغذای مخصوص جذب روغن می ذارم تا جاییکه جا داره روغنش گرفته شه. حتی بعضی وقتا که خیلی رژیمی فکر می کنم، این کارو ٣-۴ بار انجام می دم!! مژه تا کاملاً خیالم از بابت روغن سمبوسه راحت شه!

سرخ کردن سمبوسه ها

می تونید سمبوسه رو به عنوان پیش غذا بخورید، یا به عنوان عصرونه یا حتی مثل من با نون!‌ که دیگه اون میشه یه وعده غذایی کامل!  

سمبوسه های آماده 

/ 8 نظر / 141 بازدید
مهناز

سلام. ممنون از دستور غذاهاتون. خمیر سمبوسه به انگلیسی چی می شه؟

مهناز

دوباره سلام. شما خمیر سمبوسه رو از چه فروشگاهی می خرید؟ آخه من امریکا هستم.

رویا

سلام . خیلی زیباست . خمیر سمبوسه رو از کجا تهیه کنم؟

شیوا

سلام دوست گلم منم خیلی خوشحالم که با تو اشنا شدم راستی از غذاهاخیلی خوشم امده راستی عزیزم منو لینگ باشه گلم دوستت دارم سال نو مبارک سال خوبی داشته باشی[[گل][گل]

هنگامه

سلام ترلان جان اتفاقی پست های قدیمیت را دیدم من به عنوان خواننده همیشه می روم سراغ اولین پست ها خیلی دوست دارم فکر می کنم خیلی دوست داشتنی است. سوال در مورد سنبوسه خمیر سنبوسه به چه مارکی است البته فکر کنم شما دوبی هستید اما مارکش را بگویید شاید گیر ما هم آمد ممنون[ماچ]

مهدیه

سلام ترلان جان واقعا خسته نباشید خیلی عالی بود مخصوصا اینکه زحمت کشیدی همه چیرو تصویری گذاشتین موفق باشید

ليلا

چه جالب، تا حال با اين تركيب سبزيجات سمبوسه نخورده بودم، واسه پخت لوبيا و ذرت و.. از يه دونه عصاره مرغ اگه استفاده كنيد سبزيجات خوشمزه تر پخته ميشند .

پروین.ص

سلام ترلان جان: مدت کوتاهبه که با سایتتون اشنا شدم و از این بابت خیلی خوشحالم. همیشه دلم میخواست یه جای معتبر برای اموزش شیرینیها و غذاهای عربی پیدا کنم. میشه خواهش کنم شما که عربی میدونید دستور تهیه خمیر سمبوسه رو از سایتی که برای خودتون معتبره بذارید یا لینکشو بذارید. من به سایت اشپزخونه عربی هم مراجعه کردم ولی ایشون هم این دستور رو نقل قول کرده بودند. ما به کارهای شما شناخت بیشتری داریم. خواهش میکنم شما لینک رو معرفی کنید. یک دنیا ممنون