پیراشکی بادنجان

خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... ١ ق غ

خمیر مایه .......................................... ١ ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... ٣ ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از ٢ دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً ١٠ دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

بادنجان ........................................... نیم کیلو

آب لیموی تازه .................................. ٣ ق غ

جعفری و گشنیز خرد شده ................... جمعاً ٢ ق غ

فلفل تند .......................................... ١ عدد (اگه تند دوس ندارید نصفش رو بریزید)

پاپریکا ............................................. ١ ق چ

نمک و فلفل سیاه .............................. به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجون ها رو به هر شکلی که دوس داشتین ببرید...

 و تو کمی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن بذارید تو آبکش تا روغن زیادیش بره.

می تونید به جای سرخ کردن اونها رو یا روی آتیش یا توی فر کبابی کنید ولی سرخ شده ش خوشمزه تره!!! بعد بقیه مواد رو بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

 

خمیر رو به ١٠ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو به صورت چونه در بیارید.

روی چونه ها رو بپوشونید تا خشک نشن. سطح کار رو آردپاشی کنید. دونه دونه چونه ها رو با وردنه باز کنید. سعی کنید ضخامت هر لواش بیشتر از ١ میلیمتر نشه.

مخلوط بادمجون رو هم به ١٠ قسمت تقسیم کنید و یه قسمت از اون رو بریزید یه طرف لواشتون و از همون طرف بپیچیدش. مراحل کار رو از روی تصاویر زیر انجام بدین.

درز کار رو بندازید زیر...

 

وقتی همه رو پیچیدین اونها رو بذارید تو سینی فر (کف سینی رو کاغذ چرب شده بندازید تا پیراشکی ها به سینی نچسبن). کمی هم از مخلوط زرده تخم مرغ و شیر برس کنید روی پیراشکی ها و کمی هم کنجد بپاشید روش.

 

 

درجه فر رو روی ١۶٠ درجه تنظیم کنید. وقتی فر گرم شد پیراشکی ها رو بفرستید تو فر (طبقه اول از بالا) و بذارید حدود ١۵ دقیقه اون تو بمونن. تو این مدت باید پف کنن و زیرشون هم کاملاً طلایی شه. اگه دیدین زیرش برشته شده ولی روش هنوز سفیده یه کوچولو گریل رو هم روشن کنید تا روی نون ها هم طلایی بشه. 

 

با این مقدار مواد حدود ١٠ عدد پیراشکی به دست میاد. می تونید پیراشکی ها رو از وسط به صورت اریب ببرید و تو ظرف بچینید.

اینم از نزدیک...

بسیار خوشمزه بود... امیدوارم شما هم دوس داشته باشید!

نوش جان! قلب

/ 50 نظر / 115 بازدید
نمایش نظرات قبلی
سمیرا

سلام ترلان جان من یک بار این خمیرتون رو درست کردم البته برای ساندویچ گیریلی احساس کردم آردش کمه چون اون مقدار که شما گفته بودین خمیرم اصلا شکل نگرفت و مجبور شدم بیشتر بریزم در ضمن حجمشم دو برابر نشد ولی من از رو نرفتم و درستش کردم با این همه خیلی خیلی خوشمزه و لطیف شده بود به نظر شما کجای کارم ایراد داشت ؟ به هر حال ممنون

پریا

خیلی خوشمزه به نظر میاد ترلان جون آدم از دیدنش لذت میبره چه برسه به خوردنش[زبان][ماچ]

اقیانوس آرام

خیلی خیلی عالی به نظر میاد من فکر می کنم خیلی دوست خواهم داشت [قلب]

زیبا

ترلان جان ! در مورد این خمیر که باهاش غذاهای بسیار لذیذی در سایت گذاشتی یه سوال داشتم : آیا امکانش هست در دستور این خمیر شکر را حذف کرد بدون اینکه به کیفیت خمیر لطمه وارد نشود؟

قاصدک

درست کردم خوشمزه بود دستت درست خانومی[ماچ]

زیبا

سلام ترلان جان [ماچ] خوبی عزیزم ؟ یه سوال دیگه ! (ببخشید من همش سوال می کنم [خجالت]) این خمیر رو می تونیم از قبل آماده کنیم ؟ مثلا برای مهمون میشه از شب قبل آماده کرد؟ یا میشه خمیر و محتویاتش را از شب قبل آماده کرد (مثل غذای سینی پیراشکی مرغ به شکل گل ) بعد فرداش وقتی مهمونا خواستن بیان بذاریم داخل فر؟ اینجوری مشکلی پیش نمیاد ؟

احسانه

سلام ترلان جونم کجایی خانم؟ دلتنگتونم. امیدوارم خوب و سلامت باشی[گل]

گلی

شما که تو کار نومزد بازی میباشی ... ما از اینا پختیم خوردیم هی دلمون برات تنگ شد !

آشپزی سئویل

سلام ترلان جان نماز روزه هاتون قبول و خیلی خیلی ممنونم از دستور این خمیرت کلا از وقتی این خمیر رو از شما یاد گرفت خمیر پایه همه چیز شده این خمیر واقعا عالیه و درجه یک خیلی خیلی خوب در یاد فقط بار اول که درست کردم دیدم موقع پخت احساس می کنم که شیرینی می پزم چون بوی طعم شیرینی تو خونه پیچیده بود و گفتم نه ولی وقتی خوردیم دیدیم پیراشکی ها یک کمی شیرین شده به همین جهت اومدم وبلاگت گفتم شاید اندازه شکر رو اشتباه نوشتم ولی دیدم درسته خلاصه اینکه دفعه های بعد از یک قاشق غذاخوری شکر به 3 قاشق استفاده کردم که معرکه و بی نظیر میشه گفتم این نکته رو بگم ودر آخر باز هم ممنونم [گل][گل][ماچ][قلب][لبخند]

شیوا

سلام به ترلان نازنین[بغل] منم دیگه دستور این خمیرو حفظ شدم دیگه نیازی نیست که دستورش جلوم باشه[پلک] دیروز غدای افطار ما پیراشکی بادمجان ترلانی بود[هورا] امروز اومدم ازت بابت این غدای آسون و خوشمزه تشکر کنم[ماچ] از خمیرم که مونده بود ابتکار به خرج دادم و لاش پنیر و خرما و گردو و کنجد و دارچین ریختم و سه تا نون معزدار به اندازه یه کلوچه درست کردم که اونم خوشمزه شده بود که اگه دفعه دیگه بعوام شیرین تر شیرینترم میکنم