پیراشکی سوسیس

خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... 1 ق غ

خمیر مایه .......................................... 1 ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... 3 ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از 2 دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً 10 دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی تا جایی که میتونید آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

پیاز .................................................. 1 عدد

سوسیس ......................................... 4-5 عدد

گوجه فرنگی ..................................... 3 عدد

فلفل سبز ......................................... 1 عدد (اگه خواستید کمتر تند بشه نصف بریزید)

رب گوجه فرنگی ................................ 1 ق غ

نمک و فلفل سیاه .............................. به میزان لازم

طرز تهیه:

سوسیس ها رو به قطعات ریز خرد کنید.

پیازها رو نگینی خرد کنید و تو کمی روغن تفت بدید. سوسیس ها رو به پیاز اضافه کنید و بذارید یه مقدار روی حرارت بمونه تا سرخ بشه.

گوجه فرنگی ها رو پوست بکنید و ریز خرد کنید و وقتی سوسیس آماده شد به ماهیتابه اضافه کنید.

وقتی گوجه فرنگی نرم شد، فلفل سبز خرد شده و رب گوجه رو به همراه ادویه بریزید روی مایه و هم بزنید.

اونقدر باید روی حرارت بمونه تا به غلظت لازم برسه.

من کمی هم سیر و زنجبیل بهش اضافه کردم تا خوش عطرتر بشه.

حالا مایه میانی آماده است.

از خمیر یه مقدار بردارید و با وردنه به ضخامت تقریباً نیم سانت باز کنید. با یه کاتر دایره شکل یا دهانه کاسه قالب رو به شکل دایره به قطر تقریباً 10 سانت برش بزنید...

 ... و از مایه به اندازه 1 ق غ وسط خمیر بذارید.

اطراف خمیر رو طوری روی هم بیارید که به شکل یه مربع میان باز بشه. درزها رو حسابی به هم سفت کنید تا در حین پخت باز نشه. بعضی از پیراشکی های من تو حرارت باز شدن!

اونقدر درزها رو محکم کنید تا پس از پخت هم همین شکلی باقی بمونه!

اگه دوس داشتین می تونید آخر سر یه کم زرده تخم مرغ رو با شیر قاطی کنید و با برس بمالید روی پیراشکی ها.

پیراشکی ها رو توی سینی فر بچینید.

فر باید از قبل با حرارت 180 درجه گرم شده باشه. پیراشکی ها رو توی فر تا زمانی که حسابی پف کنن و زیرشون طلایی بشه بپزید. حدود 25 دقیقه زمان می بره.

با این مقدار مواد حدود 8-10 تا پیراشکی به دست میاد.

امیدوارم بپسندید. نوش جان! قلب

/ 50 نظر / 317 بازدید
نمایش نظرات قبلی
دانشجو

سلام وب خوبی داری با تبادل لینک موافقم.من عاشق آشپزی وشیرینی پزی هستم وهنر در خانه داری رو دوست دارم

دانشجو

چه جالب: پیراشکی سوسیس.یه دنیا ممنون

الهام

سلام. خیلی وقته نیومدم.. فقط الان دارم درسای جدیدو برمیدارم و دیدم که 3 تا درس اشپزی عقب افتادم و ایضا دیدم این دستور را دقیقا در روز تولد من چاپ کردی.... انشالله بعد عید یعد از عروسی تو و کنکور خودم میام چند تا غذا بهت بگم اموزش بدی..... کادوی عروس شدن تو به ما (ایکون الهام پررو و شکمو)

فاطیما

سلام ترلان جونم ممنون بابت زحماتت واسه تهیه خمیر بیراشکی میشه به جای 3 ق شکر از نصف قاشق شکر استفاده کرد ؟ ممنون می شم اگه جوابم رو بدی

میشا

سلام ترلان جان. من تازه با وبلاگت آشنا شدم! بسیار زیباست و غذاهایی که درست میکنی بی نظیرن ازت ممنونم و بهت تبریک می گم عزیزم بهاین همه کدبانوگریت! استاد جان در مورد خمیر مایه یه سوال داشتم چون دیگه واقعا گیج شدم[نگران] تو دستور درست کردن خمیر شما خمیرمایه رو می پاشید رو کل مواد ولی من قبلا جایی خوندم که با شکر و اب ولرم مخلوط میکرد و در جای گرم 10 دقیقه میذاشت بمونه(حجمش 2برابر میشد) بعد با آرد و باقی چیزها مخلوط میکرد. اینها چه فرقی میکنن با هم و کدوم روش بهتره؟ البته اینم بگم من خمیرمایه ای رو که به این ترتیب درست میکردم حجمش 2برابر نمیشد و همچنین خود خمیرم! مشکلش از خمیرمایه اس؟ الان رفتم خمیرمایه فرانسوی(saf-levure) خریدم گفتم شاید درست شه ولی موندم به کدوم روش[ناراحت] میشه راهنماییم کنید؟؟ ممنون[گل]

میشا

سلام. بله متوجه شدم.ممنون عزیزم از جوابت[ماچ] پس ایکاش یکبار هم طرز تهیه این خمیر رو با خمیر مایه معمولی میگفتید که چه جوریه! آخه تو مواد اولیه خمیر شما آب اصلا نداره و حالا اگه ما آب رو واسه درستیدن خمیرمایه اضافه کنیم خراب نمیشه؟ ببخشید انقدر سوال می کنم آخه من بی تجربه هستم و 2بار اخیر هم خمیرم خوب نشد اینه که میترسم و میخوام جوانب احتیاط رو لحاظ کنم( انگاری قراره بمب اتم بسازم[خنده]) بازم مرسی ترلان جوون[ماچ]

میشا

مرسی عزیزم... ممنون از راهنماییت... ایشاللا خوشبخت بشی خانوم گل[گل]

زهرا

ترلان جون پس کجایی دلمون کلی تنگ شده

فاطمه

سلام ترلان جونم خوبی کجاییییییییییییییییییییییییییییییییی ؟؟؟؟؟ [متفکر] میدونی الان چند ماهه نیومدی !!! من که خواننده خاموش وبلاگت هستم دیگه صدام دراومد [ابرو] انشاءالله بازم با غذا های خوشمزه بیای [لبخند][ماچ]

عسل

سلام ترلان جونم دست پختت فوق العادست اجازه بدی میخوام لینکت کنم تا من و دوستام راحتر بهت سر بزنیم خسته نباشی عزیزم[گل][ماچ]