پیراشکی مرغ و اسفناج

خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... 1 ق غ

خمیر مایه .......................................... 1 ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... 3 ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. (اگه خمیر مایه فوری هست با آرد مخلوط کنید) بعد آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً 10 دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

فیله مرغ پخته ............................................... 1 عدد

اسفناج خرد شده ........................................... 400 گرم

پنیر پیتزا ..................................................... 150 گرم

پیاز ............................................................ 1 عدد

سیر ............................................................ 1 حبه

سماق ......................................................... 1 ق غ

نمک و فلفل سیاه .......................................... به میزان لازم

طرز تهیه:

پیاز رو ریز خرد کنید و تو کمی روغن زیتون تفت بدید. وقتی سبک شد اول سیر رنده شده و بعد اسفناج رو اضافه کنید. 

فیله مرغ رو ریش ریش کنید و به ماهیتابه اضافه کنید.

نمک، فلفل و سماق رو بپاشید روی مواد و خوب هم بزنید. وقتی سرد شد پنیر پیتزا رو اضافه کنید. 

وقتی خمیر ور اومد، از اون گلوله هایی به اندازه یه نارنگی کوچیک بردارید و تو دست باز کنید. (برای راحتی کار کمی دستتون رو چرب کنید)

از مایه اسفناج کمی بریزید وسط خمیر و اطراف خمیر رو ببندید و اون رو به شکل یه توپ در بیارید. 

به این صورت... 

توپ ها رو کنار هم تو قالب یا ظرف لبه داری که قابلیت تو فر رفتن داشته باشه بچینید. (سمتی که خمیر رو جمع کردید بیاد زیر توپ تا موقع پخت باز نشه) 

اگه ظرفتون از نوع نچسب نیس کف و دیواره قالب رو چرب کنید.

زیاد بینشون فاصله ندید، اینجوری قشنگتره. 

وقتی همه توپ ها رو چیدید، روی قالب رو با حوله بپوشونید و بذارید حدود یک ربع استراحت کنه. تو این فاصله فر رو روشن کنید تا حسابی گرم شه.

قبل از این که قالب رو تو فر بذارید کمی روی نون ها رو با مخلوط شیر و زرده تخم مرغ برس کنید تا خوشرنگ تر بشن و کمی هم کنجد یا سیاه دونه (یا هر دو!) بپاشید.

نون ها رو به مدت تقریباً 25 دقیقه تو حرارت 190 درجه بپزید. 

وقتی کمی از حرارت افتاد با احتیاط از تو قالب بیرون بیارید و تو ظرف سرو قرار بدید و به شیوه دلخواه تزیین کنید. من خودم با کمی انار دونه تزیین کردم. 

امیدوارم بپسندید....  

نوش جان! قلب

... و التماس دعا!...

/ 22 نظر / 443 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مهديه

سلام به طرلان عزيز! من براي اين آموزش كامنتي ندارم. در واقع من خيلي اتفاقي با وبلاگتون آشنا شدم و يكي از انواع خميرهاي پيراشكي كه آموزش داديد رو درست كردم. الان شايد يه دوسالي مي شه اما اين پيراشكي هاي من شهرت جهاني!! پيدا كرده و ظرفش سر ميز نيومده 3 سوت رو هوا مي ره و مامان و خواهرم و اطرافيان هي سفارش پيراشكي براي مهمونياشون مي دن. خواستم حداقل تشكرم رو تو يه كامنت ازتون بكنم. واقعا كارتون عاليه و مخصوصا براي من مبتدي و علاقه مند خيلي مفيده. خلاصه هر چي از ما تعريف مي كنن مال شماست ديگه. دستتون درد نكنه

زینب

سلام ترلان جان خوبی چند روزه دنبال یه دستور جدید برا افطار بودم تا این دستور رو دیدم فورا دست به کار شدم خیلی خوب شد ممنون قربون دستت

کویریات

سلام ترلان جان. خوبی؟ نماز روزه ها قبول. من هر موقع هوس خمیر بازی می کنم می دونم بهترین جایی که می شه اومد و ایده گرفت همین جاس. شنبه ای اون دستور پیراشکی به شکل گل رو اومدم دیدم و درست کردم مهمونم داشتم همه کلی تعریف کردن. واقعاً هم خمیرش خمیر خوبی بود و خیلی راضی بودم هم خود ایده ی گل کردن پیراشکی ها خیلی خوب بود و خوش گل شد. خواستم تشکر کنم و بگم مثل همیشه عالی بود. مرسی عزیزم.

زینب

سلام دوباره مزاحم شدم از این خمیر میتونم برا پیتزا هم استفاده کنم ؟؟؟خیلی خوب بود خمیرش نرم وپفکی .مرسی

ندا

درستش کردم ترلان جووووون خیلی خمیر نرمی بود دستت درد نکنه[قلب]

میشا

مرســـــــی ترلان جون[ماچ] اونشب همه چیز عالی بود، خیلی کدبانوگری نشد که بکنم اما رد دستم رو سعی کردم به جا بذارم که نامزدی واسه تعریف کردن ازم چیزی داشته باشه بگه[پلک] منم که متواضع[نیشخند] هیچ میدونستی وقتی میام اینجا کلــــــی انرژی + میگیرم؟!ممنون ازین حس خوبی ک بهم منتقل میکنی[بغل] [ماچ][قلب][گل]

خورشید

من عاشق تموم غذاهایی ام که اینجا میگذاریبا اینکه من تو درست کردن خمیر وکارهای بعد از اون بسیار بسیار بسیار تنبلم ولی کلی از چیزهایی که درست میکنی کیف میکنم یکی دومردی هم که از روی کارهات درست کردم خیلی خوب و بی نقص شد هرچند که به خوبی کارهای شما نشد ممنونم ازت

مهرنوش

از اين كه سخاوتمندانه اين دستورات خوب و خوشمزه رو براي ما ميذاريد ممنونم. ايا ميشه اين خمير را سرخ كرد يا فقط داخل فر بايد پخته شه؟

سایه

سلام من مدتی میشه که به سایت شما سر میزنم خیلی از رسیپیهاتون خوشم اومده ومیخوام برای اولین بار پیراشکی درست کنم ، یک سوال داشتم :خمیر مایه نیازی به فعال کردن نداره؟آخه توی بعضی از رسیپیها میگن که با آب یا شیر ولرم و شکر مخلوط کنید و بذارید پف کنه ولی توی دستور شما این مرحله رو نداریم.(منظورتون از خمیر مایه همون دونه های ریزی هست که توی قوطی های آبی کوچیک هست و فرانسویه؟) مرسی از سایت بسیار بسیار خوبتون و آموزشهای جالب و وسوسه انگیزی که دارید

پگاه

سلام ترلان خانوم عکسا رو که می بینم هیجان زده میشم منم درست کنم ولی تا حالا از اینجور چیزا نپختم کارهاتون عالیه[چشمک]