نان تست دارچینی (Cinnamon Swirl)

مواد لازم:

آرد سفید ........................................ سه و نیم الی ۴ پیمانه

آب ولرم ........................................... سه چهارم پیمانه

خمیر مایه فوری ................................ سه چهارم ق غ

نمک ............................................... سه چهارم ق غ

عسل .............................................. یک چهارم پیمانه

کره آب شده ...................................... سه چهارم پیمانه

تخم مرغ درشت ................................. ۴ عدد

پودر دارچین ........................................ ٢ ق غ

شکر .................................................. نصف پیمانه

طرز تهیه:

آب، خمیر مایه، نمک، کره آب شده، تخم مرغ ها و عسل رو بریزید تو یه کاسه بزرگ و با همزن دستی خوب بزنید تا همه مواد با هم ترکیب بشن. (یه کوچولو از زرده تخم مرغ رو نگه دارید برای رومال کردن نون)

 

آرد رو به تدریج الک کنید تو مایه و اول با قاشق یا کاردک مخلوط کنید و بعد با دست شروع کنید به ورز دادن تا خمیرتون یه دست بشه. البته این خمیر کلاً به خاطر تخم مرغ و عسل یه مقدار چسبنده هست. انتظار نداشته باشید که اصلاً به دست نچسبه ولی خیلی هم نباید چسبنده باشه.

روی خمیر رو بپوشونید و بذارید تو دمای اتاق استراحت کنه. حدود ٢ ساعت طول می کشه تا ور بیاد و حجمش ٢ برابر بشه.

وقتی خمیر ور اومد اون رو برای نیم ساعت بذارید تو یخچال تا کمی سرد بشه و چسبندگیش کمتر بشه و راحت تر بشه باهاش کار کرد.

 سطح کار رو آردپاشی کنید.

خمیر رو به شکل مستطیل و ضخامت ٣ میلیمتر باز کنید. پهنای این مستطیل باید به اندازه درازای قالبتون باشه.

شکر و دارچین رو تو کاسه ای با هم ترکیب کنید و بپاشید روی خمیر.

حالا از یه طرف (پهنای خمیر) شروع کنید به رول کردن خمیر.

به وسطای راه که رسیدید از اون یکی پهنا شروع کنید به رول کردن به طوری که این دو تا وسط خمیر به هم برسن.

وسط خمیر رو به هم بچسبونید و از همون سمت بذارید تو قالب. به طوری که درز محل رول کردن بیفته زیر. (قالب رو باید حتماً چرب کرده باشید)

 

روی خمیر رو بپوشونید و دوباره بهش استراحت بدید..... این بار حدود ١ ساعت و ۴۵ دقیقه.

اون زرده تخم مرغ رو که گفته بودم نگه دارین... اونو با یه دو ق غ آب سرد مخلوط کنید و با برس بمالید روی خمیر و یه کمی هم شکر بپاشید روش.

فر رو با حرارت ١٧۵ درجه گرم کنید و قالب رو بذارید تو فر. حدود ۴۵ الی ۵٠ دقیقه باید تو فر بمونه تا کاملاً پف کنه و بپزه.

وقتی قالب رو از تو فر درآوردین بذارید ۵ دقیقه نون تو قالب بمونه و بعد درش بیارید و بذارید روی توری تا کاملاً خنک بشه.

وقتی کاملاً نونتون خنک شد با یه چاقوی تیز به ورقه های با ضخامت ١ سانت ببرید.

 

این نون با کره و همچنین پنیر خامه ای بسیار خوشمزه میشه.

همین طور می تونید با این نون، یه صبحانه بسیار خوشمزه درست کنید به اسم نان تست فرانسوی. به این ترتیب که نون ها که آماده شدن، ۴-۵ تا تخم مرغ رو با یه لیوان شیر، ١ ق چ دارچین، کمی وانیل و یک چهارم لیوان شکر قهوه ای خوب مخلوط کنید و نون ها رو بذارید تو یه ظرف لبه دار و مایه تخم مرغ رو بریزید روی نون ها به طوری کاملاً به این مایه آغشته بشن. بعد اون ها توی ماهیتابه نچسب بذارید روی حرارت تا کاملاً بپزه و آبش کشیده بشه!

یه طرفش که برشته شد برگردونید اون ورش هم برشته شه.

نوش جان! قلب

/ 64 نظر / 134 بازدید
نمایش نظرات قبلی
لادن

همینطوری که الان داشتم به عکسا نگاه می کردم...می بینم که مقدار خمیر من ور نیومده اش برابر وراومده شماست...هههههههههه گمونم ی عمر باید نون بخوریم[لبخند]

لادن

سلام ترلان جون...بالاخره پختمش...حالا می گم که چطور شد....اولا که خمیرم خیلی حجمش زیاد نشد که علتش حدس می زنم این باشه که مایه خمیر من تازه نبود در واقع مال 5-6 سال پیش بود...به هر حال من نصف خمیر رو برداشتم و باهاش نون رو آماده کردم...دوما داستان مارکروویو....مال من مارک ال جی و ازنوع سولاردم هستش که منوی کیک داره ...منم با همون منو کیک رو پختم که 15 دقیقه در ماکروویو می مونه...15 دقیقه اول که گذشت بازم به خاطر کهنه بودن مایه خمیر، پف نکرد و روش هم طلایی نشد و چون عطرش هم در نیومده بود دوباره برنامه رو ران کردم...و رفتم سراغ پسر کوچولوم که از خواب بیدار شده بود...دردسرت ندم ترلان جون...تا پوشک پسرم رو عوض کنم بوی سوخت به مشامم رسید...ههههههههههههه خلاصه نون رو که در آوردم عطر خوشایندی داشت چون خیلی نسوخته بود و طعمش هم خیلی عالی بود ولی خشک شده بود

لادن

به هر حال نظر من اینه که اگر کسی در فکر درست کردن این نون خوشمزه در ماکروویوه از خیرش بگذره چون همه چیز هم که خوب پیش بره نونتون خیلی خشک می شه که این خاصیت ماکروویوه...البته یک پیشنهاد هم دارم فکر می کنم به جای انتخاب منوی پخت کیک...باید از زمان طولانی تر مثلا 45 دقیقه با قدرت کمتر استفاده کرد که فکر کنم کنترلش بهتر باشه...به هر حال ترلان جونم....طعمش عالیه...اگه دلخواه نشده به خاطر کارای عجیب غریب من بوده...[لبخند] .بقیه خمیر مونده رو می خوام پیراشکی کنم...ههههههه

لادن

در مورد فر کاملا حق با توئه...منم فر داشتم وقتی خونمون رو عوض کردیم از این گازهای رو میزی گذاشتیم و به جای فر این ماکروویو رو خریدم . در کل خیلی راضی هستم چون همیشه از شستن قابلمه ای که توش شیر جوشیده تنفر داشتم و حالا راحت شدم. لیوان شیر رو می ذارم توش و تمام...از بابت کیک پختن هم تا حالا خیلی راضی بودم....مسئله اینه که بعضی از مواد نیاز دارند که به آرامی پخته بشن تا اون فعل و انفعالات لازم (مثلا اثر کردن خمیر مایه و پف کردن نان) فرصت داشته باشه که انجام وظیفه کنه...ههههههههه....بگو تو که لالایی بلدی چرا خوابت نمی بره[نیشخند] ولی به همه کسانی که فر دارن توصیه اکید می کنم که حتما این نون رو بپزن چون هم خیلی خیلی معطره و هم خیلی خیلی خوش طعم. ترلان جونم من زیاد حرف می زنم...نمی خواد جواب همه پستامو بدی می بوسمت...[ماچ]فعلا تا بعدا[چشمک]

ساناز

میشه به جای شکر قهوهای از شکر سفید استفاده کنم آخه میدونید اینجا ایرانست[بغل] گیر مییاد ولی خیلی گرون و لوکس و توی هر بقالی نیست.خیلی دوست دارم سایتتون رو.ترلان یعنی چی؟[خجالت] میدونین من همیشه متنفر بودم از این خانمهایی که مثلا شعر میگن یا داستان زندگی خصوصی شونومینویسن! !!و یه مشت آدم بیکار تر از خودشون واسشون کامنت میذارن وقتی با سایت شما آشنا شدم دیدم پس میشه که آدم یه استفاده خوب و بهینه از سایت کرد من بهتون افتخار میکنمیکنم. و خاوند زن را برای مرد آفرید من از فمنیستها متنفرم.مرسی که دستورای خوشمزه میدین تا مردم و بچم از من راضی باشن.خدا به شما طول عمر سلامتی و دل خوش بده و زیر سایه امام زمون خوشحال باشین. بازم مرسی

الهه

سلام ترلان جونم خوبی خانم؟عزیز دلم من راجع به خمیر مایه چیز زیادی نمیدونم [سوال]که مثلا فرقش با خمیر مایه فوری چیه؟من از عطاری کمی خمیر مایه که فله ای بود خریدم ولی نمیدونم از چه نوعیه؟خشک کرمی رنگ و ریز ریز به طول دو میل وقطرش یک میلی هست میشه راهنماییم کنی عروس خانم؟[گل]

الهه

دستت طلا خانمی...اگر به جای خمیر مایه معمولی از فوری استفاده کنیم اتفاقی میفته؟یعنی میشه جایگزین کرد؟(اطلاعاتم در این زمینه صفره ها صفر!)[نیشخند] ببخشید انقدر مزاحمتون میشم دوستت دارم[ماچ]

الهه

بازم ممنودم ترلان جون یه سوال دیگه [اوه] قول میدم آخریش باشه[شرمنده]راهی وجود داره که دو تا مایه خمیر متفاوتو بکه نمیدونیم کدوم به کدومه به یه ماده (آرد یا آب ) اضافه کرد اونی که زود عمل میادبفهمیم فوری بوده یا .....[تعجب] خلاصه یه روش آزمایش برای اون وجود داره؟ بازم شرمنده مزاحمت شدم[نگران] بوس[ماچ]

الهه

ممنون ترلان جونم [بغل]به قول مامان بزرگم الهی عاقبت به خیر شی[گل]

زهره

ترلان جان سلام.این نون خیلی وسوسه انگیزه.فقط یه سوال دارم:ابعاد این قالب رو اگه میشه برام بگذار.یک دنیا ممنون.