اَردَک (ARDAK)

مواد لازم:

آرد سفید .......................... سه و نیم الی ۴ پیمانه

شیر ................................. ٢ فنجان

روغن مایع .......................... نصف لیوان

خمیر مایه فوری ................... ١ ق غ سرخالی

نمک ................................... ١ ق چ

زرده تخم مرغ .......................  ۴ عدد

زعفران دم کرده ..................... ١ ق چ (در صورتی که بخواهید رنگ اردک طلایی تر بشه)

روغن سرخ کردنی .................. به میزان لازم (برای سرخ کردن اردک ها)

طرز تهیه:

دمای شیر باید کمی گرم تر از دمای محیط باشه. خمیر مایه و نمک رو تو شیر بریزید و بذارید به عمل بیاد.

روغن، زرده تخم مرغ و زعفرون رو به شیر اضافه کنید و بعد آرد رو کم کم بریزید توش و همزمان ورز بدین. آرد رو به اندازه ای اضافه کنید که خمیر به دست نچسبه. مقدار آرد بسته به نوع اون می تونه از ۵/٣ الی ۴ پیمانه تغییر کنه. ولی در کل مواظب باشید خمیرتون خیلی سفت نشه. چون هر چی خمیر نرم تر باشه اردک هم نرم تر در میاد وگرنه خشک میشه.

روی خمیر رو بپوشونید و بذارید یه ساعتی تو آشپزخونه استراحت کنه و حجمش دو برابر بشه.

بعد از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی بردارید (چانه کنید) و روی چونه ها رو بپوشونید و حدود ۵ دقیقه بهشون استراحت بدین تا چونه ها به اصطلاح بیفته. این کار برای اینه که خمیر تو این مرحله کمی استراحت کنه و موقع باز کردن با وردنه، راحت باز شه.

با وردنه دونه دونه چونه ها رو به صورت گرد باز کنید.

 و اونها رو تو روغن داغ و شناور سرخ کنید.  (اگه روغن به اندازه کافی داغ نباشه اردک خیلی چرب میشه)

بعد اون طرف نون رو سرخ کنید....

پس از این که اردک ها سرخ شدن، اونها رو روی دستمال آشپزخونه قرار بدید تا روغن اضافیشون حتی الامکان جذب بشه.

تو دستور اصلی، خمیر روغن نداره ولی بعضی ها این روغن رو اضافه می کنن تا خمیر راحت تر ورز بخوره وگرنه خیـــــــــلی سخت میشه ورزش داد! همین خیلی ها رو از درست کردن اردک فراری میده ولی اگه یه مقدار روغن تو خمیر بزنیم کار خیلی راحت تر میشه!

بعضی ها هم به جای روغن از خامه یا سرشیر (به همون اندازه ای که برای روغن گفتم) استفاده می کنن. خامه چربه و ورز دادن خمیر رو راحت می کنه و باعث خوشمزه تر شدن اردک میشه ولی اردک رو خیلی ترد و شکننده می کنه. به طوری که به نظر می رسه اردک بیات شده در حالی که ممکنه خیلی هم تازه باشه. به هر حال شما خودتون صاحب اختیارید. ببینید چه مدلی دوس دارین، همون رو درست کنید. در هر حالت اردک بسیار خوشمزه است!

در ضمن همونطور که گفتم زعفرون دل بخواه هست و چنانچه مایل باشید اردک طلایی تر بشه زعفرون بزنید تو خمیرتون در غیر این صورت میتونید از زعفرون فاکتور بگیرید. من استفاده کردم. 

این نون رو قدیما خیلی درست می کردن مخصوصاً برای عید نوروز که به همراه تخم مرغ آب پز رنگ شده باهاش از مهمون پذیرایی می کردن. اردک برای من خاطرات قشنگی از بچگی رو تازه می کنه.قلب

همین جا هم از زن عموی گلم که تو تهیه این اردک های طلایی، تلفنی بهم کمک کرد تشکر می کنم!‌ (زنگ زدم ایران ازش سؤالامو پرسیدم! خنده)

با این مقدار مواد حدود ١۶ عدد اردک درست میشه. نوش جان! قلب

/ 77 نظر / 256 بازدید
نمایش نظرات قبلی
شیوا

ترلان عزیز بازم کلی متشکرم[قلب] امروز این نون های پفی رو برا افطار درست کردم خیلی چسبید همه تو خونه خوششون اومد[ماچ][بغل] راستی ما هم زبونم هستیم منم ترکم از تبریز[لبخند]

لیلی

سلام خسته نباشید ممنون از زحماتتون یه سوال داشتم راجع به مایه خمیر شما نوشتید فوری ولی بعد هم نوشتید باید عمل بیاد من شنیدم نوعی که فوری هست خشک توی آرد ریخته میشه درسته ؟ میشه فرقش رو بگید ؟ تشکر

بری مامانی نیکان

ترلان جونم سلام میسی از وب قشنگ و خوشمزت . نان اردک منو مثل ریتوتویی موش سر آشبز برد به دوران بچگیم. همسایمون برامون درست میکرد. ممنون. یه سوال میشه نون ها رو تو سرخ کن « سرخ کرد؟

آزاده

سلام خیلی وب خوبی داری .درموردنان اردک توش برای اینکه معطربشه من زیره خردشده میزنم بسیارمعطرمیشه امتحان کنین طعمش هم بهترمیشه.

maedeh

یه پیشنهاد خیلی خوب دارم: عصاره زعفران علاوه بر مقرون به صرفه تر بودنش در زمان هم صرفه جویی می کنه چرا که دیگه نیازی به آسیاب کردن و .... ندارد. پس حتما امتحانش کنید.

Afsaneh Yk

سلام دوست جونم سایت خوبی داری از این نان خیلی خوشم اومد اما حیف توی روغن سرخ میشه اگه میشد باقی مراحل کار تو فر به عمل بیاد که کم چرب باشه عالی میشد راستی گفتی ترکی و از گفته هات معلومه ترکیه هستی پس لابد اسماعیل یکا خواننده خوش تیپ و مهرون ترکیه رو خوب میشناسی من ادرس وبمو گذاشتم برات دوست ذاشتی همدیگه رو لینک کنیم و خوشحال میشم اگه از نزدیک اسماعل رو دیدی ازش کمی برای من و طرفداراش تو وبلاگم در قسمت نظرات بگی میبوسمت و برات ارزوی موفقیت دارم دعا کن منم یک روز بیام ترکیه عاشق این کشورم[ماچ][گل]

سمیه

سلام ترلان جونی.من این نون رو وقتی بچه بودم خیلی میخوردیم ودوست داشتم ,مامانم عالی میپخت و همینطور مامان بزرگم,ولی بعد از فوت مامان بزرگم وبالا رفتن سن مامانی این نون کلا تو خونه ی ما منقرض شد!یه بار سعی کردم درست کنم مث دمپایی سفت شد!!!ولی خدا نگهدار خودت وخانوادت باشه درست کردم از روی رسپی شما ..عاااااااالی شد عالی.ممنون,راستی یه سری دیگه از کاراتونم درست کردم یکی از یکی بهتر شد .میشه بیای تو اینست ببینیشون لطفا.خیلی خیلی خوشحال میشم Somaye_sadeghi_28

سمیه

Pas cm man ku?!

سمیه

شما لطف داری خیلی ممنونم :-*

نسترن. م

ترلان عزیز میخوام این اردک ها رادرست کنم. میخوام بدونم اگه کمی شکر بهش اضافه کنم خیلی متفاوت میشه ومزه ی اصلیشو ازدست میده یاخیلی فرقی نمیکنه؟؟؟