بیگل (Beigel)

مواد لازم برای خمیر:

آرد سفید .................................... 400 گرم

شکر .......................................... 1 ق غ

نمک .......................................... 1 ق چ

خمیر مایه فوری ........................... 1 ق غ

آب ولرم ...................................... 260 میلی لیتر

روغن نباتی ................................ 2 ق غ

  

مواد لازم برای مرحله اول پخت:

آب ............................................ 2 لیتر

شکر .......................................... 1 ق غ

جوش شیرین .............................. 1 ق چ

 

مواد لازم برای رومال:

زرده تخم مرغ .............................. 1 عدد

شیر ........................................... 1 ق غ

پودر نسکافه ................................ نصف ق چ

آبجوش ....................................... 1 ق غ

کنجد ......................................... به میزان لازم 

 

طرز تهیه:

آرد، شکر، نمک و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه رو اضافه کنید و آب رو هم کم کم بریزید و ورز بدید. حدود 10 دقیقه ورز دادن با دست کفایت می کنه. این خمیر به دست نمی چسبه و خمیریه که کار کردن باهاش راحته.

کاسه بزرگی رو کمی چرب کنید و خمیر رو بذارید توی کاسه و روش رو بپوشونید.

حدود 1-2 ساعت (بسته به دمای آشپزخونه) زمان بدید تا استراحت کنه و کاملاً ور بیاد.

یه ربع قبل از اینکه سراغ خمیر برید این کارها رو انجام بدید:

1) 2 لیتر آب رو بذارید جوش بیاد (اندازه آب باید اونقدری باشه که بیگل ها توش شناور باشن) و وقتی جوش اومد شکر رو بریزید توش و کمی بعد هم جوش شیرین رو اضافه کنید. من از دستم در رفت کمی بیشتر جوش شیرین ریختم ولی همین 1 ق چ کافیه.

2) مایه رومال رو آماده کنید. زرده تخم مرغ رو با شیر مخلوط کنید و با چنگال بزنید تا باز بشه. نسکافه رو توی آبجوش حل کنید و به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید و بذارید کنار.

3) فر رو روشن کنید و دمای اون رو روی 210 درجه تنظیم کنید.

خمیر رو به آرومی از توی کاسه در بیارید و به 8 چونه مساوی تقسیم کنید. هر چونه رو پس از یک استراحت کوتاه مدت باز کنید و به شکل لوله با قطر تقریباً 5/1 الی 2 سانت در بیارید و سر و ته لوله رو به هم بچسبونید. با انگشت محکم فشار بدید تا کاملاً بچسبه و باز نشه. 

نون ها رو توی سینی که با کاغذ روغنی پوشونده شده بچینید. 

از اینجای کار به بعد باید سرعت عمل داشته باشید تا نونها خشک نشن. بیگل ها رو (سه تا سه تا) توی آبجوش بندازید...

 و پس از 10-15 ثانیه با کفگیر دربیارید و مجدداً توی سینی فر بچینید.   

از مایه رومال روی بیگل ها برس کنید...

 و کمی کنجد بپاشید و سینی رو بذارید تو فر به مدت تقریباً 20-25 دقیقه تا بیگل ها حسابی پف کنن و طلایی بشن.

از توی فر دربیارید و ترجیحاً روی توری بذارید تا کمی از داغیشون کم بشه. البته من مستقیم توی سبد نون گذاشتم و بردم سر سفره!

می تونید هم باهاش ساندویچ درست کنید که اونم خوشمزه میشه. من از کالباس و پنیر چدار ورقه ای، زیتون، خیارشور و سبزی استفاده کردم.

با کره و مربای به هم ساندویچ صبحانه درست کردم که اونم خیلی خوب شده بود!

این نوع نون خیلی قدیمیه و از همون موقع به صورت حلقه ای درست می کردن. این حلقه دار بودن نون این امکان رو بهش میده که همه جای نون به یه اندازه پخته بشه. ضمن این که اون موقع ها دستفروش ها یه ریسمان از توی این حلقه رد می کردن و نون ها رو به این شکل با خودشون حمل می کردن. همه اینا به کنار، خود این شکلش اشتهای آدم رو باز می کنه و مشتری ترغیب میشه بخره! چشمک

یه کلیپ آموزشی دیدم که بیگل ها رو یه جور دیگه درست می کرد. یعنی به شکل چونه در میاورد و بعد با انگشت وسطش رو فشار میداد تا سوراخ بشه. ضمناً پس از انداختن توی آبجوش هم کامل فرو می کرد تو ظرف کنجد یا سیاه دانه و حسابی روشون رو می پوشوند! حالا خودتون ببینید کدومش رو بیشتر دوس دارید همون روش رو انتخاب کنید!

بسیار خوشمزه و ساده س.... همسر بنده که اونقدر تعریف کرد خود من تعجب کردم!

امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید!

نوش جان! قلب

منبع: حوریه المطبخ (شبکه فتافیت) 

 

خوب این هم از آخرین پست امسال!

خدایا شکرت که سال 92 رو به یه سال قشنگ و مهم تو زندگیم تبدیل کردی... سالی که بهم افتخار دادی مادر بشم. خداوندا این افتخار رو نصیب همه دختران سرزمینم بکن! اونم تو سال 93!

براتون آرزوی سلامتی و تندرستی می کنم.... انشالله که زندگیتون خوب و قشنگ هست و از سال جدید از اینی که هست هم بهتر و پربارتر بشه و همیشه دلتون خوش باشه!

مراقب خودتون باشید.... به امید دیدار تا پس از تعطیلات! ماچ

/ 20 نظر / 248 بازدید
نمایش نظرات قبلی
پروا

ترلان جان خسته شدم از بس هر روز سر زدم و دستور جدید ندیدما بیا دیگه

tala

سلام عزیز دل مهربونم ،،سال نو مبارک خانوم طلا [ماچ]امیدوارم سالی پر از خیر وبرکت وسلامتی پیش رویتان باشد ..باز هم برای عید تماس گرفتم وبر نداشتی [ناراحت] قبل از عید هم خودم کسالت داشتم و ی جراحی کوچولو که شکر الان بهترم ..دسترسیم به نت خیلی محدود شده ..الان هم تا وصل شدم اومدم که عرض ادبی کنم ..ببوس پسر خوشگل ونارنینت رو ..سلام ما رو به آقای همسر برسون ..دلم برات خیلییییی تنگ شده ..[بغل]

پیوند با آشپزی

سلام ، چه ون های خوشگلی به به وبلاگ خوشگمزه ای دارید ، منم یه وبلاگ آشپزی دارم ، خوشحال میشم تبادل لینک کنیم ،اگه مایل بودید خبرم کنید [گل]

شادی

واقعا ممنون وهمیشه شاد وسلامت باشی.از کوچولو چه خبر ؟

پروا

عزیزم خیلی منتظر پست جدیدت هستیما 29 روز هم از عید گذشته

شادی

سلام خانمی .روز مادر مبارک.امیدوارم سلامتی فرزندت و همسرت باشه

الهه

سلام ترلان جان سال 93 را با تاخیر بهت تبریک می گم امیدوارم در کنار خانواده تنی سلامت داشته باشی . و باز هم ممنون به خاطر غذاهای خوشمزه ات این دستورو می خوام فردا درست کنم چون موادم ناقصه امروز تهیه شون کنم واسه فردا.

هستی

سلام اپم خوشحال میشیم نظرتون بدونم منتظرم مرسی

فاطمه

سلام ترلان جون میخواستم بپرسم شما چه کار کردی نون به کاغد نچسبید؟مرسی

مله

سلام گل بانو ... خیلی ممنونم از وبلاگ هیجان انگیزی که دارین ...خیلی خوب و دقیق و مرحله به مرحله توضیح دادین ممنونم ... من نون بیگل رو درست کردم..و همین الان روبروم گذاشتم تو ظرف همه چیش خیلی عالی شده ولی با توجه به اینکه کااغذ روغنی هم گذاشتم باز کاغذ به تهش چسبیده ....و نمیشه جداش کرد ..خودم خیلی تعجب کردم ...ولی نمیدونم چرا...میشه راهنماییم کنید؟ البته من با همون کاغذ روغنیا خوردمشون ‌.حیفم اومد چون خیلی خوب شدن