تارتلت آجیلی

مواد لازم برای خمیر تارت:

آرد سفید ................................ 250 گرم

کره ........................................ 120 گرم

تخم مرغ درشت ....................... 1 عدد

شکر دونه ریز ........................... 50 گرم (میتونید از پودر شکر هم استفاده کنید)

نمک ....................................... به اندازه نوک چاقو

وانیل ....................................... 1 ق چ

بکینگ پودر ............................... نصف ق چ

مواد لازم برای داخل تارت:

فندق، بادام هندی، بادام، گردو و هر خشکبار دیگه ای که دوس داشتید از هر کدوم تقریباً 100 گرم

کره ....................................... 80 گرم

شکر ..................................... 60 گرم

عسل .................................... 100 گرم

خامه ..................................... 2 ق غ

طرز تهیه:

اول خمیر تارت رو درست کنید. برای این کار، آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید.

شکر و کره رو با هم خوب بزنید و بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید.

(کره و تخم مرغ باید سرد باشند. دونه های شکر هم باید خیلی ریز باشه)

 

مخلوط آرد رو به این مواد اضافه کنید و در حدی که همه مواد با هم مخلوط بشن هم بزنید. دقت کنید که برای تهیه انواع خمیر تارت، به هیچ وجه نباید خمیر رو ورز بدید بلکه تیکه های خمیر رو با دست جمع کنید و فشار بدید تا خمیر منسجم بشه.

خمیر رو تو کیسه پلاستیکی بذارید و حدود نیم ساعت تو یخچال بهش استراحت بدید.

 

تو این فاصله مغزها رو روی حرارت متوسط هم بزنید تا عطرشون بلند شه و به اصطلاح بو داده بشن. تو این کار زیاده روی نکنید.

 

توی قابلمه کوچیکی، شکر، عسل و کره رو با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر ذوب بشه.

مرتب باید هم بزنید تا ته نگیره. حرارت هم باید کم باشه.

پس از 4 دقیقه خامه رو اضافه کنید و سس رو از روی حرارت بردارید... (من خامه نداشتم و نریختم. با این وجود خوب شد)

مغزها رو داخل سس بریزید و همه رو با هم مخلوط کنید. حالا این مخلوط مغز و سس رو بذارید کنار تا کمی خنک شه.

سطح کار رو آردپاشی کنید. خمیر تارت رو از یخچال در بیارید و با وردنه با ضخامت تقریباً نیم سانت باز کنید ...

... و توی قالب های تارتلت رو باهاش بپوشونید.

 

از مخلوط مغز و سس به اندازه دلخواه توی تارتلت ها رو پر کنید.

 

فر باید از قبل با حرارت 180 درجه گرم شده باشه. تارتلت ها رو توی فر به مدت 25 دقیقه الی نیم ساعت بپزید.

وقتی از توی فر در آوردید بلافاصله با احتیاط از توی قالب خارج کنید و روی توری قرار بدید تا خنک بشن. خیلی احتیاط کنید چون سس کاملاً داغه و ممکنه دستتون بسوزه. مواظب باشید. 

توجه: در تهیه این تارت بر خلاف تارت های دیگه نیازی نیس که اول خمیر تارت رو بپزید و بعد توش رو پر کنید. بلکه همون اول کار وقتی که قالب با خمیر خام پوشونده شد، با فیلینگ پر میشه و یه جا میره تو فر.

اندازه فیلینگ هم به خودتون بستگی داره. بعضی ها دوس دارن بیشتر طعم بیسکویت تارت رو حس کنن و خوششون نمیاد پر ملاط باشه بعضی ها هم بر عکس! میگن هر چی مغزش بیشتر باشه شیک تر و خوشمزه تره! به هر حال این مسأله کاملاً سلیقه ایه و خودتون میتونید هر چقدر که دلتون خواست توش رو پر کنید.

این تارتلت های آجیلی برای پذیرایی نوروز بسیار مناسبه.

با این مقدار مواد 18 عدد تارتلت درست میشه.

موندگاریش هم بالاست. توی ظرف دربسته تا چند روز تازه می مونه. (البته اگه اصلاَ به چند روز کشیده بشه!!!!)

نوش جان! قلب

منبع: برنامه حوریه المطبخ (شبکه فتافیت)

/ 17 نظر / 932 بازدید
نمایش نظرات قبلی
احسانه

سلام ترلان جون امیدوارم خوب و سلامت باشی خیلی خیلی وقته من پیگیر وبلاگ ها و دوستان عزیزی چون شما نبودم. دلم براتون خیلی تنگ می شه. همیشه موفق و موید باشی دوست نازنینم. راستی این تارلت و قابلش خیلی شیک و چشمگیر است[چشمک]

خانجون

سلام ترلان جون دستت درد نكنه و هميشه كامت شيرين باشه عزيزم.[ماچ]

مطبخ رویا

سلام ترلان خانوم عزیزم...عجب تارلت های خوشمزه و خوشگلی ...خدا قوت ..خوش به حال مهمون هاتون

نیلوفر

سلام دوست نازنینم، وقتت بخیر. من امشب از روی رسیپی که تو گذاشتی کوکیز شکلاتی درست کردم... دقیقاً مطابق همون. خمیر خیلی خوب شد، داخل فر خیلی خوش ترکیب شد، از فر که بیرونش آوردم هم خیلی خوب بود... گذاشتم شون داخل ظرف دربسته، اما بعد از دو سه ساعت که رفتم سراغشون مثل سنگ سفت شده بودن... خشکِ خشک. فرض کن شیرینی گردویی یا شیرینی نارگیلی رو بذاری بیرون دو سه روز، میدونی چطوری میشه حتماً... هیچ ایده ای داری که کجای کارم اشکال داشته؟ ممنونم از لطفت.

نیلوفر

یه نکته... تنها تخطی من از روش تو این بود که احساس کردم خمیر چسبنده س، به همین خاطر چند قاشق آرد اضافه کردم... تا اینکه خمیر از حالت چسبندگی خارج شد. اشکال کارم اینجا بوده یعنی؟ آرزش زیاد شده؟

تکتم

الان میشینم گریه می کنم! امسال یکی از پر مشغله ترین عیدهای عمرمو دارم و نه تنها وقت شیرینی پزی ندارم که به شدت رژیمم!!!! یکی نیست بگه با این شرایط بشین سرجات و حداقل به وبلاگ ترلان سر نزن!!!!

sima

ترلان خانم عزیز سلام [لبخند] سال نو مبارک امیدوارم سال پر از خیر و برکتی در پیش رو داشته باشی.علاوه برتبریک سال نو می خواستم تشکر کنم بخاطر اموزش این شیرینی قشنگ و بسیار خوشمزه این یکی از شیرینی هایی بود که دیروز برای پذیرایی از مهمونهای نوروزی گذاشته بودم و با استقبال روبرو شد اساسی مادرم که اولش باور نمی کرد خودم درست کردم خلاصه که بی اندازه ممنون و سپاسگزارم ارزو میکنم همیشه موفق باشی [گل][گل][گل][گل]

بانو

سلام میتونیم از کاغذای حلوا واسه قالب تارت استفاده کنیم بذاریم تو فر؟

باران

سلام خسته نباشید ترلان عزیز.واقعا سایت کامل و فوق العاده ای داری.بهت تبریک میگم گلم.شیرینیهات حسابی دهنمو آب انداخته[خوشمزه].منم عاشقه شیرینی هستم.اینو رو میبینم بی خیاله رژیم میشم[نیشخند].ازشون کپی کردم و میخوام درست کنم .بازم ازت ممنونم بابت مطالب زیبات گلم .موفق باشی