فلافل

مواد لازم:

نخود ........................................ ٢ لیوان

جعفری و گشنیز ........................ ١ لیوان (رویهم)

شوید تازه ................................. یک و نیم لیوان (یا ٣ ق س شوید خشک)

پیازچه ..................................... ١ دسته

آرد .......................................... ٢ ق س

فلفل سبز ................................. ١ عدد

پیاز ........................................... ٢ عدد

سیر .......................................... ٣ حبه

نمک .......................................... ١ ق غ پر

فلفل سیاه ................................. ١ ق م

زیره .......................................... ١ ق چ

جوش شیرین ............................. نصف ق چ

بکینگ پودر ............................... ١ ق م

ادویه بهارات .............................. ١ ق غ

کنجد ...................................... ٢ ق غ

طرز تهیه:

نخود رو باید حداقل به مدت ١٢ ساعت تو آب خیسوند. بعد چرخش کنید و همه مواد رو با هم مخلوط کنید. اگه از غذاساز استفاده کنید کارتون خیلی راحت میشه چون همزمان می تونید نخود و سبزیجات و سیر و پیاز رو با هم چرخ و خرد کنید و خمیر فلافل رو تهیه کنید. ولی اگه نداشتید هم مهم نیست. فقط همه چیز رو خیلی ریز باید خرد کنید و با نخود چرخ شده خوب مخلوط کنید و حسابی چنگ بزنید. مایه که آماده شد، اون رو به مدت ١ ساعت تو یخچال بذارید.

من از قالب مخصوص فلافل برای درست کردنش استفاده کردم ولی ضروری نیست و شما می تونید با دست از مایه فلافل به اندازه گردو بردارید و اون رو گرد کنید و سرخ کنید. روغن باید شناور و داغ باشه. همین که یه طرفش سرخ شد برش گردونید و اون طرفش رو هم سرخ کنید. برای سالم تر شدن فلافل، می تونید پس از بیرون آوردن از روغن اول بذارید تو آبکش که روغن اضافیش گرفته بشه و بعد هم روی دستمال مخصوص جذب روغن بذارید تا بیشترین روغن ممکن جذب بشه و فلافل شما علاوه بر خوشمزگی، سالم هم باشه! لبخند

به هر حال همون طور که خیلی هاتون دیدین، قالب به این شکله:

زائده قالب رو که فشار بدین پایین کفی قالب پایین میاد و می تونید توش رو با مایه پر کنید و وسطش رو هم با فشار انگشت سوراخ کنید.

موقع انداختن مایه تو روغن داغ (که این کار باید خیلی با احتیاط انجام بشه) زائده رو رها می کنید و مایه میفته تو روغن.

پس از سرخ شدن، روغن اضافی اون رو بگیرید.

معمولاً فلافل رو با سس طحینه سرو می کنن. (مخلوطی از ماست، ارده، روغن زیتون، آبلیمو و نمک)

نکته: استفاده از ادویه بهارات خیلی مهم و حیاتی نیست و اگر نداشتید ناراحت نشید. بدون اون هم فلافل خوشمزه میشه.

و یه نکته مهمتر این که فلافل اصلاً‌ تخم مرغ نمیخواد. بعضی ها سیب زمینی هم می زنند ولی تو نسخه اصلیش که عربیه اصلاً نه تخم مرغ میخواد نه سیب زمینی!

راستی نخودش هم پختن نمیخواد. همین که خیس بخوره و چرخ بشه کافیه. اگه این موارد رو رعایت کنید یه فلافل اوریجینال خواهید داشت! چشمک

/ 16 نظر / 149 بازدید
نمایش نظرات قبلی
اناهیتا

سلام ترلان جون وقعا ممنون منم عاشق فلافل هستم مخصوصا با سس تند اوایل که حوصله داشتم ماهی یه بار می درستیدم ولی الان نه[وحشتناک]ولی از اینکه دیدم اینقدر با اشتها و ذوق درست کردی منم سر ذوق اومدم مرسی[قلب]

رویا

ترلان جان ممکنه میزان دقیق مواد اون سسی که گفتی با فلافل سرو می شه رو برام بگی؟ ممنون می شم

الهام

سلام من هم اين را درست كردم. در فلافل اصل لبنان هم فلفل دلمه ميريزن؟ يا خودتون پيشنهاد دادين؟ البته ببخشيد ها. 1- از من كمي روي فلافل سفت شد. بخاطر حرارت زياد اجاق بوده؟ بنظرتون بايد حرارت متوسط باشه؟ 2- موقع چرخ كردن آب پس داد. بايد چكار مي كردم؟ ابش را مي گرفتم ؟ مرسي خيلي خوشمزه شد با وجود سفتي اش.

الهام

ای ووی راس می گی. کو فلفل دلمه. بهرحال ما ریختیم و خومشزه شد. کلی هم با مامانم خندیدیم. راستی ترلان خانوم سبزی زیاد نیس؟ 2 لیوان نخود 2 لیوان هم حدودا سبزیش شد. من فکر میکردم که نخود بیشتره. البته رییس شمایی ها. تو سایت اشپزانلاین سبزی منفاوتی میگن. یعنی فرق نمیکنه چی بریزیم؟ سبزی اصلش کاری گشنیزجعفری است؟ بااجازت تخم گشنیزم ریختم. یه کمی فلافلم مزه سنبوسه می داد. برای همین می گم سبزیش نباید کمتر باشه؟ دوست بالایی گفته نخود چرخ شده گذاشته تو فریزر وقتی یخش باز میشه آب نمیندازه؟ مرسی. البت رییس تویی ها.

الهام

من همین پست پایینی هستم.. میشناسی؟؟ من دستور فلافلت را برای بار4 ام اجرا کردم. عکس هم گرفتم.. خیلی خوب شد... اگر دوست داشتی برو به لینک زیر.. توی این گروه اجتماعی عضو هستم و عکسهایم را می ذارم.. به علاوه کمی از تجربه خودم برای پخت فلافل.. اگر خواستی قسمت روانشناسی اش هم برو بخوون. مطالب را خودم می ذارم... خوشحال می شم بخوونی... لینک: http://sofrehbeheshti.ir/forum/showthread.php?p=1946#post1946

الهام

نمی دونم بتونی بری تو لینک یا نه... ولی اگر اومدی و مطالب من را بخوونی خوشحال می شم. تو بخش روانشناسی.

زهرا

سلام ترلان جون. [قلب]می شه به جای نخو د از آرد نخود استفاده کرد؟ راستش من کمی ارد نخو خریدم ولی نمی دونم تو چه غذایی ازش استفاده کنم؟؟؟[نیشخند]ممنون

یاسمین

من واسه فلافل همه این مواد با سیب زمینی درست میکنم و عالی هم میشه.....از جوش شیرین استفاده نمیکنم

فهیمه

سلام ترلان جان ممنون از دستورهای غذایی هندی وعربی که گذاشتی یک سوال در مواد اولیه فلافل ادویه بهارات هم داشتی میتونی کمک کنی بگی شامل چه چیزهاییه ممنونم موفق وپیروز باشی