پیراشکی گوشت

مواد لازم:

مواد لازم برای خمیر:

شیر ...................................... ٢۵٠ گرم

سیب زمینی آب پز .................. ٢ عدد

مایه خمیر .............................. ١ ق غ

آرد شماره ٢ ........................... ۶٠٠ گرم (یا تا حدی که خمیر به دست نچسبه)

نمک ..................................... کمی

روغن .................................... 1 استکان

تخم مرغ ............................... 1 عدد

شکر ..................................... 1 ق غ

مواد لازم برای مایه گوشتی:

گوشت چرخ شده .................. 500 گرم

پاپریکا ................................. 1 ق غ

فلفل دلمه ای ....................... 1 عدد

پیاز رنده شده ...................... 1 عدد

رب گوجه فرنگی ................... 1 ق غ

فلفل سبز ........................... ١ عدد

نخود فرنگی ......................... 1 لیوان

نمک و ادویه ......................... به مقدار لازم

پنیز پیتزای رنده شده ............ به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه خمیر، سیب زمینی ها رو پوست بکنید و رنده کنید. بعد آرد و بقیه مواد رو بهش اضافه کنید و اون قدر با دست ورز بدید که خمیر یکنواختی به دست بیاد. بعد روشو بپوشونید و اونو به مدت یک ساعت استراحت بدید تا حجمش ٢ برابر بشه.

خمیر قبل از ور آمدن خمیر قبل از استراحت

خمیر پس از ور آمدن خمیر پس از استراحت

برای تهیه مایه گوشتی هم پیاز رو تفت بدید و گوشت رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا سرخ شه. بعد فلفل دلمه ای خرد شده، رب گوجه فرنگی، قارچ (که جداگونه باید سرخ شده باشه) و نمک و ادویه و نخود فرنگی پخته شده رو بهش اضافه کنید. وقتی مایه تون کمی سرد شد، پنیر پیتزا رو هم به مایه تون اضافه کنید.

مایه گوشتی

میشه برای بستن پیراشکی ها از دست استفاده کرد ولی من اونقدر مهارت ندارم و پیراشکی هام یه دست در نمیاد. برای همین این کار رو با قالب انجام می دم. خیلی کار رو آسون و لذتبخش می کنه! لبخند (همین جا هم از داداش گلم که اینارو وقتی فقط ١٢-١٠ سالش بود - و الآن واسه خودش مردی شده - واسم خرید، تشکر می کنم! قلب)

قالب رو کمی چرب کنید.

یه مقدار از خمیر رو باز کنید و روی قالب بندازید. یه ق غ از مایه رو روی خمیر قرار بدید. 

قالب رو ببندید.

وقتی قالب رو بستید، اضافات خمیر رو از کناره های قالب جدا کنید. 

پیراشکی به شکل زیر به دست میاد. اونو با احتیاط از تو قالب دربیارید و توی سینی بذارید.

وقتی همه پیراشکی ها رو بستید، اونها رو توی سینی فر که کمی چرب شده بچینید بعد یه عدد زرده تخم مرغ رو با ١ قاشق شیر هم بزنید و با برس روی پیراشکی ها بمالید. نهایتاً یه مقدار هم سیاه دانه یا کنجد یا رازیانه روی پیراشکی ها بپاشید.

پیراشکی ها رو به مدت ٢٠ دقیقه توی فر ١۶٠ درجه حرارت بدید. ۵ دقیقه آخر گریل رو روشن کنید که روی پیراشکی ها هم طلایی بشه.

من فکر می کنم یکی از دلایل خوشمزگی این پیراشکی، استفاده از سیب زمینی تو خمیرشه که باعث می شه این خمیر با بقیه خمیرا فرق کنه!

/ 14 نظر / 154 بازدید
نمایش نظرات قبلی
آذر

دستت درد نکنه مدتها بود داشتم دنبالش میگشتم چون اسمش رونمیدونستم پیداش نمیکردم . ازت ممنون فقط پاپریکا نمیدونم چیه میشه راهنمایی کنی ممنونت میشم . دستت دردنکنه ترلان جون.

صبا

سلام ترلان جون میشه اسم این قالبو بگی که بتونم تهیه کنم خیلی چیز جالبیه واسه پیراشکی. [قلب]

مریم

سلام ترلان جان. با توجه به این که این خمیر و درست کردی فکر می کنی برای پیتزا مناسب باشه ؟ من pizza stuffing خوردم. شبیه پیتزا بود ولی روش و هم با خمیر پوشونده بودن. یه جورای یک پیراشکی بزرگ و تخت بود انگار ! می خوام بدونم می تونم از این خمیر استفاده کنم؟ بعد از اینکه دونات درست کردم و خمیرش خیلی خوب شد دیگه ترسم ریخته !! ممنون میشم اگه نظرت رو بهم بگی.

مریم

سلام ترلان جون... امیدوارم حالت خوب باشه. من این خمیر و درست کردم نمی دونم چرا ولی کمی شل بود و نمی شد که برای پیراشکی ازش استفاده کرد من پیتزا درست کردم باهاش و یک لایه خمیر هم روش کشیدم چون حجمش ریاد بود.

مریم

سلام ترلان جون... من خمیر و درست کردم یکمی شل شد نمی دونم چرا. نمی شد برای پیراشکی ازش استفاده کرد. من پیتزا درست کردم و چون حجم خمیر زیاد بود یک لایه هم روش خمیر گزاشتم و شد همون پیتزا استافینگ !! وقتی آماده شد هم بوی خوبی داشت هم طعم خوبی... حالا ترلان جون به نظرت ممکن به خاطر جنس سیب زمینی خمیر شل شده باشه ؟ ببخشید که من هی سوال میکنم !!

مریم

سلام ترلان جان برای کسانی که تو ایران زندگی میکنند طرز تهیه پاپریکا رو مینویسم پاپریکا ادویه ای بسیار خوش طعم می باشد . برای تهیه این ادویه چند فلفل دلمه ای قرمز را شسته و تخم آن را می گیریم . سپس چند روز در آفتاب می گذاریم تا خشک شود . بعد آن را آسیاب می نماییم . ادویه پاپریکای شما آماده است .

حورا

سلام ترلان جون خسته نباشی اول لازم نیست خمیر مایه رو بریزی تو آب ولرم تا عمل کنه؟ آخه من تا حالا خمیر درست نکردم و هنوز جراتشم پیدا نکردم یه بار امتحان کردم که همه دل درد گرفتیم وقتی خوردیمش :d

حورا

نمیشه از آرد شماره 1 استفاده کرد؟

maedeh

من با اجازت یکم عصاره سیر هم بهش اضافه کردم طعمش خوب بود

ليلا

واسه تهيه خمير پيراشكي جاي روغن مايع از روغن زيتون اليت استفاده كنيد خمير ترد تر و خوشمزه تر ميشه!