نان گیس باف سیر و پنیر

مواد لازم برای 4 عدد نان:

آب ولرم ................................................. 2 لیوان

عسل ................................................... 2 ق غ

خمیر مایه فوری ...................................... 2 ق غ سرخالی

نمک ..................................................... 2 ق چ

آرد سفید ............................................... 5 الی 6 لیوان

پنیر چدار یا کممبر یا بری یا هر پنیر دیگه ای که دوس دارید

کره نرم شده ........................................... 150 گرم

سیر ....................................................... 4-5 حبه

اورگانو و انواع سبزیجات خشک معطر ............ هر کدام 1 ق م

(من از کمی جعفری تازه هم استفاده کردم)

 

طرز تهیه:

آب، عسل و خمیر مایه رو با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه بهش فرصت بدید تا ور بیاد.

1 لیوان آرد رو اضافه کنید و پس از هم زدن نمک رو هم بریزید.

پس از اون بقیه آرد رو به تدریج اضافه کنید و ورز بدید. اونقدری آرد مصرف کنید که خمیر به دستتون نچسبه. برای من 5 لیوان آرد کافی بود و لیوان ششم دیگه استفاده نشد.

کاسه بزرگی رو چرب کنید و خمیر رو پس از ورز دادن، گرد کنید و توی کاسه چرب شده بذارید و روش رو هم بپوشونید و بذارید ور بیاد. تقریباً 1 ساعت لازم داره تا حجمش 2 برابر بشه.

پس از ور اومدن، خمیر رو فشار بدید تا هواش خارج بشه و بعد اون رو به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو چونه کنید.

حالا چونه ها رو دونه دونه باز کنید و به شکل یه لوله با ضخامت تقریباً 5/2 سانت در بیارید.

بعد لوله ها رو دو تا دو تا کنار هم بچینید و سرشون رو به هم بچسبونید و اونا رو دور هم بپیچید. آخرش رو هم محکم به هم بچسبونید.

بعد این خمیرهای به هم تابیده رو بذارید توی سینی که با کاغذ قنادی پوشونده شده و روش رو بپوشونید و بذارید نیم ساعت استراحت کنه. (همونطور که می بینید خیلی پف می کنه، پس جای کافی براش در نظر بگیرید)

تو این مدت فر رو با حرارت 200 درجه روشن کنید، سیر رو رنده کنید و با کره و سبزیجات مخلوط کنید.

پنیر رو هم برش بزنید. من از پنیر بری که یه پنیر خوش مزه و نرمه استفاده کردم. دقیقاً مزه و بافتش عین پنیر کممبر هست که خوشبختانه اونم تو ایران به راحتی پیدا میشه.

حالا حرارت فر رو یه مقدار کم کنید (بذارید روی 180 درجه) و نون ها رو به مدت 20-25 دقیقه توی فر بپزید.

بعد از توی فر در بیارید و کره رو با برس روی نون بمالید. حسابی هم بمالید تا خوب کره به خورد نون بره و خوشمزه و خوش عطرش کنه. (اگه کره طعم دار اضافه اومد درش رو ببندید و بذارید تو یخچال برای دفعات بعدی)

دوباره نون رو به مدت 5-7 دقیقه توی فر بذارید.

نون ها رو که در آوردید بذارید یه ربع بمونن تا یه مقدار از حرارتشون کم بشه. بعد با چاقو شیارهایی به اندازه سه چهارم ارتفاع نون ایجاد کنید (منظور اینه که تا ته نبرید) و این شیارها رو با پنیر اسلایس شده پر کنید.

اگه فر رو خاموش نکردید دوباره به مدت 3-5 دقیقه بذارید توی فر وگرنه گریل رو که روشن کنید کافیه. به محض این که پنیر آب شد و روی نون طلایی شد در بیارید و در جا سرو کنید.

این نون برای کنار سوپ و سالاد بسیار مناسبه. میشه برای ساندویچ هم به کار برد ولی اگه به شکل گیس باف باشه خیلی مناسب ساندویچ نیست چون موقع برش زدن نون، تیکه های بافته شده باز میشن. هر چند من ساندویچ هم درست کردم و خوشمزه شده بود ولی چون ریسکش بالاست بهتون توصیه نمی کنم. اگه خواستید باهاش ساندویچ درست کنید به شکل نون باگت معمولی در بیارید و لازم نیست ببافیدش.

حتماً بهتون توصیه می کنم درست کنید و لذت ببرید. عاااااااااااااااالیه!

نوش جان! قلب

منبع: برنامه ملح و فلفل 2

/ 14 نظر / 230 بازدید
نمایش نظرات قبلی
شمیم

سلااام...چه خوشگل شدن و چه پفی کردن....منم نون پختم.به منم سربزنید اگه دوست داشتید. http://tahdigetalaei.blogfa.com/

مطبخ خانه ما

سلام خیلی عالی شده به منم سربزنید با مطالب جدید آپم

سوسن

ممنون از شماه با اینهمه ذوق برای دوستان مینویسید و توقع ایی ندارید جای تشکر داره مرسی دوست خوبم به منم سر بزن خوشحال میشم

chefnegin

من همین الان هوس کردم........ هی وای من... منم درست می کنم همیشه اما این مدلیشو درست نکردم. انشالله در اولین فرصت. به به چقدر دلم خواست. ممنون. پنیر هاتم عالی بودن من با پنیر های دیگه هم تست زدم بد نمی شه. نوش جون عزیزم

طلا

سلام .از شما بابت نون های عالی و فوق العاده ای که آموزش دادید ممنونم .واقعا کار خاص و جالبی است .

شادی

خوبی خانمی کچاو چطوره؟ من عاشق این هستم که صفحه رو باز کنم و نون دسپخت شما رو ببینم عالی شده.[گل][گل]

گلی بانو

من میگم که به نظر شما اونایی که هزار ساله نیومدن سایت ها رو سر بزنن یهو میان میبینن نون زیبا چشمک میزنه هزار ساله کممبر تو فریزر دارن میخواد دیگه فاسد بشه .... تکلیفشون چیه ؟؟؟[نیشخند][نیشخند][خجالت][خجالت][قلب]

فاطمه

عالييييييييييييييييييييييي عزيزم ممنون از مطالب مفيدت من كه خيلي از تجربه هات استفاده كردم [قلب][قلب][قلب]

مهان

سلام خسته نباشیدعجب نان [لبخند] خفنی دلم خواست[خجالت] واقعن دست گل تون درد نکنه...ببخشید1سوال این نان خام نمیشه؟حس میکنم درست کنم خام میشه [گریه]