نان خامه ای

مواد لازم:

١- آرد سفید .................................. ٢۵٠ گرم

٢- آب ........................................... نیم لیتر

٣- روغن جامد ............................... ١٠٠ گرم

۴- نمک ....................................... نوک ق چ

۵- تخم مرغ .................................. ٧ عدد

۶- خامه ....................................... به مقدار لازم

طرز تهیه:

آب و روغن و نمک رو با هم مخلوط کنید و بجوشونید. بعد آرد رو بهش اضافه کنید و بذارید دو سه دقیقه رو حرارت بمونه تا کمی پخته شه. مرتب هم بزنید تا مایه تون یکنواخت بشه.

خمیر در حال پختن

بیشتر که هم بزنید خمیرتون هم یکنواخت تر میشه.

خمیر پس از پختن اولیه

مایه رو از روی گاز بردارید و بذارید کمی خنک شه. بعد یکی یکی تخم مرغ ها رو به مایه اضافه کنید و پس از هر اضافه کردن، مایه رو هم بزنید. همزن برقی خیلی کمک می کنه (من خودم از تیغه مارپیچ مخصوص درست کردن خمیر استفاده می کنم) ولی ضروری نیست و اگه مرتب با چنگال هم هم بزنید خمیر یکنواخت میشه. آخر سر یه کم وانیل اضافه کنید.

مایه آماده

از مایه با قاشق یه مقدار بردارید و به فاصله روی سینی فر بچینید.

قبل از رفتن تو فر

حرارت فر باید بالا باشه (تقریباً ٢۵٠ درجه) و غیر مستقیم و با فاصله. من خودم سینی فر رو گذاشته بودم طبقه پایین و طبقه بالاتر روی توری فر دو تا سینی کوچکتر مدور گذاشته بودم که در واقع نون ها روی همین سینی های کوچیک بودن. حتی اگه لازم شد طبقه پایین رو با فویل بپوشونید. نون ها در مدت ١۵-١٢ دقیقه می پزن.

توی فر!

پس از پخت

وقتی سرد شدن گوشه اونارو یه چاک کوچیک بدین و با خامه فرم گرفته پر کنید.

در حال پر کردن با خامه

فقط یه نکته بگم و اون این که وقتی نون ها می پزن همون اول خیلی پف دارن ولی تا از تو فر میان بیرون پفشون می خوابه. اصلاً نگران نباشید چون توش پخته س و وقتی که با خامه پرش کنید دوباره به حالت توپی بر می گرده. چشمک 

محصول نهایی

/ 34 نظر / 168 بازدید
نمایش نظرات قبلی
متین

سلام یه بار همسرم هوس نون خامه کرده بود رفتیم قنادی های اینجا یه چیزی شبیه نون نامه ای خریدیم اما انقدر بیمزه و بد بود که همسرم نخورد. فرداش یه امتحان سخت داشت و من اومدم از روی دستور شما براش درست کردم و واقعا طعم نون خامه ای های ایران رو می داد و خلاصه خیلی عالی بود. ممنون. حدود 55 تا نون خامه ای شد که برای دونفر خیلی زیاد بود و دفعه دیگه نصف می کنم مواد رو. من فر برقی دارم و مدت زمان پختش طولانیتر شد. در نهایت اما عاااالی بود ترلان جون. دستت درد نکنه

آلهام

سلام ترلان جونم نمیشه این رو با مایکروویو درست کنم عزیزم؟

سیما

ترلان خانم سلام[لبخند]دستتون دردنکنه بخاطر اموزش نون خامه ایی .این دستور شما عالی بود من قبلن از روی دستور خانم رزا منتظمی دو سه بار درست کرده بودم اما نونش اون جوری که می خواستم نشده بود ( خانم رزا برای این مقدار ارد و ابی که شما استفاده کردید 10 تا تخم مرغ پیشنهاد کرده) اما با دستور شما نون شیرینی عالی بود . فقط یک سوال: من به جای روغن جامد همون مقدار 100 گرم کره استفاده کردم و خمیر رو قبل از اضافه کردن تخم مرغ گذاشتم خنک شد و بعد دون دونه تخم مرغ ها رو اضافه کردم اما خیلی طول کشید تا خمیر کاملن بدون گلوله بشه ( برای مخلوط شدن هم از تیغه مارپیچی همزن استفاده کردم) ایا مقدار کره ایی که ریختم کم بود ه؟ یا شما هم برای درست کردن خمیرتون خیلی با همزن خمیر رو هم زدید تا صاف و یک دست بشه؟ باز هم به خاطر این اموزش سپاسگزارم .امیدوارم همیشه شاد و سرحال و موفق باشید[گل]

فروزان

سلام عزیزم. میشه طرز تهیه خامهورو بهم بگی با دریم ویپ چقدر شیر بریزم مثلا چقدر از یه لیوان من پیمانه ندارم که اندازه داشته باشه میلی لیتر متوجه نمیشم

فروزان

سلام خانمی من خامه رو با دریم ویپ درست کردم اما چون یه کم نرم بود اولش باعث شد نونم نرم بشه فرداش که نگاش کردم دیدم خامه ام سفتر و خوشمزه تر شده. شما بلافاصله تا خامه آماده شد میریزید تو نون به نطرتون خامه ام. و نون هام رو بزار یه روز بمونن تو یخچال فرداش بریزم داخل نون خامه ایم

saeede

bebakhshid doost aziz mikhastam bebinam khamasho chejoori dorost mikonin man harvaght khame dorost kardam khame seft nashode mamnoon midham tozih bedid

saeede

esmesho mishe begin behem manzooram poodre khamast che berandi va inke shekar ham mikhad ezafe konam ya na?

saeede

merc az shoma tarlan jan ke vaghtetoono dar ekhtiare man gozashtin va javabamo dadin bi andaze sepasgozaram ☺️❤️

sheYda

سلام ترلان جان برای پر کردن نون ها از خامه، از دستگاه خاصی استفاده میشه؟ یا چطوری؟

سحر

سلام ترلان جان میشه به جای روغن جامد از مایع استفاده کرد