پیراشکی میگو به شکل گوش ماهی

خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ......................................... ١ ق غ

خمیر مایه ........................................... ١ ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... ٣ ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از ٢ دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً ١٠ دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

سیب زمینی متوسط ................................ ٢ عدد

میگوی پاک کرده .................................. نیم کیلو

پیاز متوسط ........................................... ٢ عدد

سس سویا ............................................. ٢ ق غ

فلفل سبز .............................................. ١ عدد

پودر سیر ................................................ نصف ق چ

زیره ....................................................... ١ ق چ

جعفری و گشنیز خرد شده ......................... ٢ ق غ

سرکه ..................................................... ١ ق غ

آبلیمو ...................................................... ٢ ق غ

سس مایونز .............................................. ٣ ق غ

نمک و فلفل سیاه ...................................... به میزان لازم

طرز تهیه:

سیب زمینی ها رو بذارید آب پز شه. تو این فاصله پیازها رو ریز خرد کنید (من خلالی کردم ولی بعد پشیمون شدم!!) و با سس سویا، فلفل سبز خرد شده، پودر سیر، زیره، جعفری و گشنیز و سرکه مخلوط کنید.  

میگوها رو بریزید تو این سس و روش رو با سلفون بپوشونید و بذارید نیم ساعت بمونه تا مزه دار شه. اگه زمان بیشتری خواستید بدید باید بذارید تو یخچال.

برای شکل دادن به پیراشکی ها به شکل گوش ماهی به همچین قیفهایی نیاز دارین. 

تو فاصله ای که میگو در حال مزه گرفتنه، خمیر رو باز کنید و به شکل مربع های یه اندازه ببرید. اضافات خمیر رو بذارید کنار. اندازه این مربع ها باید به اندازه درازای این قیف باشه.

بعد مطابق شکل هر خمیر چهارگوش رو دور یه قیف بپیچید و بذارید روی سینی فر چرب شده و روشون رو با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر برس کنید. 

 

 

اضافات خمیر رو باز کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. من به شکل گل در آوردم.  

حالا این گلها رو دو تا دو تا یا سه تا سه تا بچسبونید روی گوش ماهی ها و روی گل ها رو هم با زرده تخم مرغ و شیر آغشته کنید و کمی کنجد یا سیاه دونه بپاشید وسط گلها...

فر رو از قبل با حرارت ١٧٠ درجه گرم کنید. سینی فر رو بذارید طبقه اول از بالا و اجازه بدین نونهای قیفی کاملاً طلایی شه. چیزی حدود یک ربع طول میکشه. مواظب باشید در عین پخته شدن، نسوزه. اگه نیاز بود سینی فر رو به طبقه پایین منتقل کنید و کمی هم گریل رو روشن کنید تا کاملاً روی نون ها هم طلایی شه. 

نونها رو از تو فر بیارید بیرون و وقتی کمی سرد شدن، قیف ها رو از توی نون خارج کنید.  

سیب زمینی ها رو پس از پوست گرفتن رنده کنید. میگوها رو همراه سس و مخلفاتش بریزید تو ماهیتابه داغ و حرارت زیرش رو زیاد کنید تا سریع بپزه و آبش کشیده شه.

سیب زمینی های رنده شده رو به مخلوط میگو اضافه کنید. 

کمی که سرد شد سس مایونز و آبلیمو رو هم بریزید توش و همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید. نهایتاً هم نمک و فلفلش رو اندازه کنید. 

از این مایه با قاشق کوچیک بریزید تو گوش ماهی ها و اونها رو بچینید تو ظرف مورد نظر. 

داخل این گوش ماهی ها رو با هر مایه دیگه ای که دوس دارین پر کنید. مهم داشتن این قیف هاس!! من اینها رو از سفر مکه خریدم و از اون موقع تا حالا فرصتی پیش نیومده بود که ازشون استفاده کنم!

می تونید به جای این خمیر هم از هر خمیر دیگه ای که دوس دارین استفاده کنید.

در ضمن دستور اصلی یه مقدار فرق می کرد. به این ترتیب که میگوها رو پس از تفت دادن و مخلوط کردن با سیب زمینی، همه رو میریخت تو دستگاه غذاساز تا به شکل پوره در بیاد ولی من این کار رو نکردم.  

این مقدار خمیر و مواد میانی برای تقریباً ١٢ الی ١۴ پیراشکی به شکل گوش ماهی کافیه.

نوش جان! قلب

/ 39 نظر / 133 بازدید
نمایش نظرات قبلی
اقیانوس آرام

سلام ترلان جون خیلی با سلیقه و خوشگل درستشون کردی من میگو دوست ندارم ولی از این قیفها خیلی خیلی خوشم اومد میشه توشونو با مواد دیگه پر کرد دستت درد نکنه [ماچ][قلب]

مریم

سلام ترلان جان عیدت مبارک باشه [ماچ][لبخند]من مدتی هستش با وبلاگت اشنا شدم از اون موقع دایم به وبلاگت سر میزنم میخواستم ببینم اگه امکانش هست میتونی ترشی هم یاد بدی من اصلا بلد نیستم شوهرمم خیلی دوست داره اگه هم امکانش نیست برام 1منبع معرفی کن که مطالبش ساده باشه[گل]ممنون میشم

هنر ومهارتهای زندگی

بسیار زیبا و عالی __███_███___██__██ __███__███████___███ ___███_████████_████ ███_██_███████__████ _███_____████__████ __██████_____█████ ___███████__█████ ______████ _██ ______________██ _______________█ _████_________█ __█████_______█ ___████________█ ____█████______█ _________█______█ _____███_█_█__█ ____█████__█_█ ___██████___█_____█████ ____████____█___███_█████ _____██____█__██____██████ ______█___█_██_______████ _________███__________██ _________██____________█ _________█ ________█ بسیار خوشمزه و هوس انگیز. حسابی مرا گرسنه کردید. خوشحال میشم به وب منهم تشریف آورده و مرااز نظرات خود مطلع فرمایید.

مهشید

سلام ترلان جون چند وقته وبلاگت رو می خونم اما نظر نمی دادم دیدم این جوری نمیشه که از زبلاگ به این خوبی تعریف نکرد... خیلییییییییییییییی وبلاگت عالیه از امروز خواننده و نظر دهنده ی همیشگی وبلاگتم و عاشق همه ی کارهات من عاشق نان و خمیرم و دستورهای وبلاگت عالیههههههههه بازم ممنون

بانو

عالیه... سلام ممنون که همیشه سر میزنی یکم کلافه ام وسردر گم آپم بیا و راهنماییم کن ممنونم عزیزم[گل]

زیبا

سلام ترلان جان . خوبی ؟ من دیروز باهات آشنا شدم و برات یادداشت گذاشتم . منو یادت اومد ؟ می خواستم ازت تشکر کنم که در مواد اولیه اینقدر دقت داری . چون تمام موادی که انتخاب می کنی کاملا سالم و مغذی هستن . و در عین حال که از نظر ظاهر به غذا توجه می کنی دارا بود مواد مفید را هم مدنظر قرار میدی. ممنون غذای بسیار قشنگ و مفیدت .

لیلی

سلامی گرم خدمت ترلان عزیز... من دیشب این پیراشکی رو درست کردم و بسیار زیبا و خوشمزه شد و مورد استقبال قرار گرفت... ممنون عزیزم.. تا همیشه شاد باشی...[ماچ]

ماری

سلم.قیفارو از کجا گرفتی؟اکه از دبی کجای دبی؟ با تشکر

سایه

سلام ترلان جان من مدت زیادی هست به سایتتون سرمیزنم و از دستورات خوب و حرفه ای شما استفاده میکنم قبلا با این خمیر پیراشکی درست کردم و خیلی خیلی عالی شد و هیچ مشکلی نداشتم، چند روز پیش هم برای این رسیپی محشر ازش استفاده کردم ولی درحین پخت خمیر باز شد و شکل قیف رو نگرفت، موقع باز کردن خمیر هم یه کم حالت کشسانی داشت و جمع میشد به نظرتون اشکال کارم چی بوده؟ ممنون از راهنماییتون