نان ساندویچی

مواد لازم:

شیر .................................. 1 لیوان

آب ..................................... نصف لیوان

کره نرم شده ....................... یک چهارم لیوان

آرد سفید ............................ 4 لیوان

خمیر مایه فوری .................... 1 ق غ

شکر ................................... 2 ق غ

نمک ................................... یک و نیم ق چ

تخم مرغ .............................. 1 عدد

طرز تهیه:

شیر، کره و آب رو بریزید توی قابلمه و روی حرارت بذارید تا با هم مخلوط شن.

وقتی گرم شد، از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا کمی خنک شه.

تو کاسه بزرگی یک و سه چهارم لیوان آرد رو با خمیر مایه فوری، شکر و نمک مخلوط کنید. (همه آرد رو یه جا مصرف نکنید، اول یک و سه چهارم لیوان رو بریزید و دو و یک چهارم لیوان باقیمونده رو بعداً به تدریج به خمیر اضافه کنید)

بهتره اینا رو با هم ویسک کنید تا به خوبی مخلوط بشن و آرد هم یه مقدار هوادهی بشه. بعد مخلوط شیر رو بهش اضافه کنید.

کمی با ویسک هم بزنید و تخم مرغ رو هم توی مایه بشکنید و با ویسک مخلوط کنید.

کم کم همزمان با ورز دادن، باقی آرد رو اضافه کنید (هر دفعه نصف لیوان) تا جایی که ببینید خمیرتون دیگه به دست نمی چسبه. ممکنه با همین 4 لیوان آرد به همچین خمیری برسید، ممکنه باز احساس کنید خمیر چسبنده س و باید باز هم آرد بریزید. تو دستور اصلی چهار و نیم لیوان آرد نوشته بود ولی برای من همین 4 لیوان کافی بود.

در ضمن توجه کنید که هر چه بیشتر خمیر رو ورز بدین، نون با کیفیت بهتری بهتون میده. پس تا جایی که می تونید خوب و محکم ورز بدین (حدود 8-10 دقیقه)

روی خمیر رو بپوشونید و بذارید حدود یک ربع ساعت استراحت کنه.

سطح کار رو کمی آرد بپاشید. خمیر رو از توی کاسه در بیارید و به سطح کار منتقل کنید واون رو به شکل استوانه در بیارید.

با چاقوی تیز و خیس، خمیر رو اول به 2 قسمت مساوی و بعد هر قسمت رو به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. همین طور ادامه بدین تا کلاً خمیر به 16 قسمت مساوی تقسیم بشه.

خمیرها رو چونه کنید و کمی بهش فرصت بدین تا خودش رو بندازه. (اینجوری راحت تر باز میشه.)

هر چونه رو با وردنه باز کنید و به شکل یه دایره به قطر تقریباً 15 سانت در بیارید.

حالا این خمیر باز شده رو رول کنید.

وسطای کار سر و ته رول رو به سمت داخل جمع کنید و به رول کردن ادامه بدید.

وقتی تا آخر رول شد، آخرش رو با انگشت شست و اشاره فشار بدید تا باز نشه و از همون سمت توی سینی فر قرار بدید.

رول ها رو با فاصله زیاد توی سینی بچینید چون قراره دوباره استراحت کنن و این بار واقعاً پف می کنن و به هم می چسبن.

روی سینی رو با دستمال تمیز یا سلفون بپوشونید و بذارید کنار تا ور بیاد. حدود 1 ساعت یا 2 ساعت طول می کشه (بسته به دمای آشپزخونه) کلاً باید سایزش 2 برابر بشه. اگه بیشتر بمونه ترش میشه.

 

نکته بسیار مهم: حتماً حتماً نون ها رو توی سینی فر بذارید ور بیان. یعنی توی همون سینی فری که قراره بره تو فر. چون من بار اول که این نون ها رو می پختم یه سری از نون ها رو گذاشتم تو سینی پلاستیکی و با خودم فکر کردم که سری اول که پخت، اینها رو از سینی پلاستیکی منتقل می کنم به سینی فر و میذارم بپزه. وقتی اومدم این کار رو بکنم، دیدم نون ها پس از استراحت، پف کردن و به محض دست زدن، پفشون می خوابید و نمیشد به سینی فر منتقلشون کنم!! البته من این کار رو کردم ولی هم توی این جابجایی یه مقدار هوای داخل خمیر خارج شد و پفشون خوابید و هم این که یه کم شکلشون کج و کوله شد! این شد که فهمیدم همون اول کار باید 2-3 تا سینی فر بذارم دم دستم و خمیرها رو پس از رول کردن مستقیماً بذارم توی سینی فر استراحت کنن!

یک ربع قبل از اینکه نون ها رو بپزید، فر رو با حرارت 200 درجه روشن کنید.

می تونید روی نون ها کمی شیر بمالید.

وقتی فر حسابی گرم شد، سینی نون ها رو بذارید توی فر و حدود 12-15 دقیقه صبر کنید. باید روی نون ها کمی طلایی بشه.

پس از پخت، روی نون ها رو با فویل بپوشونید و روی فویل هم دستمال آشپزخونه بذارید و حدود 10-15 دقیقه صبر کنید. اینجوری نون نرم می مونه و خشک نمیشه.

این هم نمای نزدیک از بافت داخل نون ... همونطور که می بینید کاملاً سبک و نرمه و این برای نون ساندویچی خیلی مهمه.

مطمئنم هم از درست کردن و هم از بوییدن و خوردن این نون ها نهایت لذت رو خواهید برد.

نوش جان! قلب

/ 60 نظر / 2426 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مهسا

دوباره سلام..... مرسی از راهنماییت عزیزم امروز درستش کردم خیلی عالی شد از نونای بیرونم بهتر بود[قلب] کراستش ترد و طلایی و داخل نونم نرمه نرم بود خیلی دوست داشتم ♥♥♥ واقعا مر3000000000000000000000 بخاطر این رسپی عالی کارت خیلی درسته عزیزم[گل][قلب][ماچ] فقط یه اشتباهی کردم که چونه ها رو خیلی کوچیک گرفتم دفعه ی بعد حتما بزرگتر درست میکنم ولی درکل عالی بود راستی دو تا عکسم میذارم که اگه ایرادی تو نونا می بینید بهم بگید بازم مر30♡♡♡♡ http://upload7.ir/imgs/2014-03/12488525251707004114.jpg http://upload7.ir/imgs/2014-03/16990930243943945320.jpg

لی لی فراز

ممنون از رسپیتون، من هم این نان رو امتحان کردم و با ذکر منبع دستورش رو تو وبلاگم گذاشتم بازم ممنون.

اسب نجیب

بابا ترلان جون دمت گرررررم..انشاالله حتما امتحانش میکنم..عاااااااااااااییییییییییییییییییییییه..دستت طلا گلم[گل]

اسب نجیب

ترلان جون منم این نون رو درست کردم..خیلی خوب بود البته نه به خوبی شما..مرررررررررررسیییییییییییی عزیزم..خانواده لذت بردن..عزیزمی[گل][قلب]و با اجازتون دستور رو با ذکر منبع میذارم توی وبم[گل]

فاطمه

سلام ترلان جون.من میخوام این نون رو درست کنم اما چند تا سوال دارم.1 کرهای که تو این استفاده میشه فرقی میکنه گیاهی باشه یا حیوانی.2 سینی فر من کوچیه سینی دیگه ای هم ندارم میتونم به جای اینکه خمیر رو به 16قسمت تقسیم کنم اون رو 8قسمت کنم.خودم یه فکری کردم که نمیدونم درست باشه یا نه اونم اینکه میشه بقیه خمیر رو روی فویل بذارم و وقتی نونای اول پخت بعدی رو با فویل تو سینی بذارم.3کلا میشه به جای کاغذ روغنی از فویل برای کیک یا چیزای دیگه استفاده کرد.4چطوری میتونم عکس کارامو براتون بفرستم درضمن من با گوشی وارد سایت شما میشم.ببخشید که سرتون رو به درد آوردم.

مامان نسیم

سلام خانمی.یه سوال دارم که چند جا پرسیدم ولی کسی جواب درستی بهم نداده میخام بدونم واسه این نون و خمیر پیراشکی و پیتزا و کلا هر نوع نون فانتزی که تو وبت هست میشه از اردگندم استفاده کرد یا حتما باید ارد سفید قنادی باشه؟ممنون میشم جواب بدی

فاطر

سلام از دستور های آشپزیتون خیلی استفاده کردم و چقدر باعث خوشحالی خانواده شد! از اینکه اینقدر کامل باتصویر آموزش دادید واقعا کارتون جای تشکر داره فقطمی تونم بگم خدا خیرتون بده و عاقبت بخیر بشین

نسترن. م

ترلان جان میخوام ناشف درست کنم یاهر ساندویچی که بانون باگت درست میشه وبعد گریل میکنیم. یه سؤال دارم واون این که میتونم این نونو درست کنم به جای باگت؟؟؟یانون پانینی؟؟؟ کدوم بهتره؟؟همین نونهارودرست کنم یاپانینی. میشه زود جواب بدی بدرستم؟؟؟؟؟؟؟؟

نسترن. م

ترلان جان من این نونهارو درست کردم. ولی اصلا شکل نونهای شما نشد روش که به هیچ عنوان طلایی نشد. همینطور سفید سفید موند بعدش هم اصلا به عنوان نون ساندویچی نمیشد ازش استفاده کنی نرم بود ولی نه اونجور که بشه توشو باچیزی پرکنی فقط یه نون بود همین. شما برای روی نونت گریلو روشن کردی وزرده مالیدی؟؟؟ میشه بهم بگی علت این مشکلات چی بوده؟؟ نکنه نون پانیتی هم مثل همین بشه آخه اون هم توبرنام هامه ممنون ترلان جون

samira

ﺳﻼﻡ ﺗﺮﻻﻥ ﺟﺎﻥ.ﻣﻤﻨﻮﻥ اﺯ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﻧﻮﻥ ﺳﺎﻧﺪﻭﻳﭽﻲ.ﻣﻦ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﺧﻮﺏ ﺷﺪ ﻭﻟﻲ ﻧﻨﻮﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩﻳﻦ ﺣﺮاﺭﺕ 200 ﻓﺎﺭﻧﻬﺎﻳﺖ ﻳﺎ ... ﻣﻦ ﺭﻭ ﻓﺎﺭﻧﻬﺎﻳﺖ ﮔﺬاﺷﺘﻢ 1 ﺳﺎﻋﺖ ﺗﻐﻴﻴﺮﻱ ﻧﻜﺮﺩ. ﺑﻌﺪ ﺭﻭ 400 ﮔﺬاﺷﺘﻢ و ﻣﺜﻞ ﺳﺎﻧﺪﻭﻳﭻ ﻫﺎﻱ ﺷﻤﺎ ﺷﺪ.ﮔﻔﺘﻢ ﺑﮕﻢ اﻳﻨﻮ ﻛﻪ ﺑﺪﻭﻧﻴﺪ ﺷﺎﻳﺪ ﺑﻌﻀﻲ ﻫﺎ ﻣﺜﻞ ﻣﻦ اﻳﻦ ﻛﺎﺭﻭ ﻣﻴﻜﻨﻦ و ﺧﻮﺏ ﻧﻤﻴﺸﻪ ﺩﻟﻴﻠﺶ ﻫﻤﻴﻨﻪ.ﻣﺮﺳﻲ