تارتلت بری تابستانی

مواد لازم:

برای خمیر تارت

آرد سفید ................................ 1 پیمانه استاندارد (125 گرم)

کره ........................................ 90 گرم

خاکه قند ................................. 2 ق غ

آب خیلی سرد ......................... 5/1 الی 2 ق غ

برای کرم تارت

زرده تخم مرغ .......................... 3 عدد

آرد ذرت یا نشاسته ................... 2 ق غ

شکر دانه ریز ........................... 2 ق غ

شیر ....................................... یک پیمانه استاندارد (250 میلی لیتر)

وانیل ..................................... نصف ق چ

 

مقداری توت فرنگی، بلوبری و شاتوت برای تزیین

پودر ژلاتین .............................. 1 ق غ

طرز تهیه:

آرد رو الک کنید و تو کاسه بریزید. قطعات کره رو به آرد اضافه کنید.

دقت کنید که کره نباید آب شده باشه و نباید یخ و فریزری باشه. از قبل کره رو بذارید تو یخچال تا حسابی خنک بمونه ولی یخ نزنه. کره رو باید مث این شکل به قطعات کوچیک ببرید.

حالا کره و آرد رو با نوک انگشت با هم مخلوط کنید تا به شکل خرده های نون در بیاد.

 

خاکه قند رو با آرد و کره مخلوط کنید.

آب رو به مواد قبلی اضافه کنید و با یه چاقو خمیر رو هم بزنید و سعی کنید آب به همه جای خمیر برسه. اگه احیاناً دیدید خمیرتون خیلی سفت شده یه کوچولو دیگه آب اضافه کنید ولی در کل نباید خمیر شل بشه. برای خود من همین 2 ق غ کافی بود.

 

خمیر رو زیاد ورز ندید. همین که مواد با هم مخلوط بشن کافیه.

حالا خمیر رو بین 2 لایه کاغذ روغنی به ضخامت تقریباً نیم سانت باز کنید.

از خمیر تیکه هایی به سایز قالب برش بزنید و تو قالب جا بندازید. اضافات خمیر رو از لبه قالب ببرید.

حالا که قالب ها همه با خمیر پوشونده شدن، اونها رو به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار بدید.

فر رو روشن کنید و بذارید با حرارت 180 درجه گرم بشه.

تو این فاصله کرم رو درست کنید.

زرده های تخم مرغ، شکر و نشاسته یا آرد ذرت رو با هم مخلوط کنید ...

و با همزن برقی به مدت تقریباً 2 دقیقه بزنید تا رنگش روشن بشه...

شیر رو روی حرارت بذارید و وقتی جوش اومد به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید ولی بلافاصله شروع کنید به هم زدن...

... بعد این مایه رو به قابلمه برگردونید و روی حرارت ملایم به مدت تقریباً 3 دقیقه مرتب هم بزنید تا وقتی که کرم غلیظ بشه.

کرم رو توی کاسه بریزید و روی اون رو با سلفون بپوشونید تا خنک شه.

 

وقتی تارتلت های خام 20 دقیقه توی یخچال موندن از توی یخچال بیرون بیارید و توی هر کدوم یه تیکه کاغذ روغنی بندازید و با مقداری برنج خام پر کنید. این کار برای اینه که خمیر تارتلت موقع پخت پف نکنه و شکل قالب بمونه.

قالب ها رو بذارید تو فر (طبقه وسط) و 15 دقیقه صبر کنید. پس از 15 دقیقه از تو فر در بیارید. کاغذها رو از روی خمیر بلند کنید...

... و مجدداً قالب ها رو (این بار بدون کاغذ و برنج) بذارید 15 دقیقه دیگه تو فر بمونه.

وقتی خمیرتون پخت از تو فر در بیارید و بذارید یه مقدار خنک شه تا بتونید به راحتی از تو قالب جدا کنید. مواظب باشید موقع بیرون آوردن از تو قالب، نون تارت نشکنه چون یه حالت ترد و شکننده و بیسکویتی داره و اگه احتیاط نکنید به راحتی می شکنه.

تارتلت ها رو با کرم پر کنید.

 

از میوه های دلخواه روی کرم قرار بدید. من این تارتلت ها رو بر اساس کتاب با توت فرنگی، بلوبری و شاتوت تزیین کردم. شما با هر میوه ای که دوس داشتید پر کنید.

نهایتاً برای براق شدن میوه های تزیینی، ژلاتین رو روی حدود یک سوم لیوان آب خیلی سرد بپاشید. وقتی به حالت اسفنجی رسید روی بخار آبجوش قرار بدید تا ژلاتین حل بشه و شفاف شه. بعد با قلم مو به آرومی از ژلاتین روی میوه ها و کرم بمالید. البته تو این کار زیاده روی نکنید. همین که یه لایه نازک روی اونها رو بگیره کافیه.

 

تارتلت ها رو توی یخچال قرار بذارید و صبر کنید تا خنک شه و لایه ژلاتینی کاملاً ببنده.

امیدوارم خوشتون اومده باشه. یه مقدار وقتگیر هست ولی ارزشش رو داره. چون هم خیلی خوش قیافه میشه و هم خیلی خوشمزه هست. مخصوصاً فکر کنم برای بچه ها خیلی جالب و اشتهابرانگیز باشه! یک شیرینی فوق العاده تنوع پذیر هم هست!!

مجدداً روز پدر رو به همه پدرهای زحمتکش این مرز و بوم تبریک میگم و از خدای مهربون، دنیا دنیا سلامتی و دل خوش براشون آرزو می کنم.

با این مقدار مواد حدود 10 عدد تارتلت به دست میاد!

نوش جان!  قلب

/ 23 نظر / 95 بازدید
نمایش نظرات قبلی
الهام

سلام ترلان جوون. من خیلی منتظر بودم دستور تارت و پای بذاری.. من وقتی درس میکنم خمیرم تکه تکه میشه و یا خیلی سفت.. نمیدونم چرا. البته هنوز اینو امتحان نکردم ولی قبلش تو حرفی نداری که بتونه این مشکلو برطرف کنه؟؟ این خرده نان شدن رو هم رعایت میکنم اما تو فر ترک پرک برمیداره.. 2. منظورت ارد نشاسته همون نشاسته پودر شده است؟؟

ثمره

سلام ترلان جان ممنون از سایت خوبت ؛ من امروز این تارت ها رو درست کردم و یک سوال داشتم ازت اونم اینکه کرم تارت من به این سفتی نشد و رنگش هم کمی کم رنگ تر شد ، درضمن همه مراحل رو هم با دقت انجام دادم [ناراحت] فکر می کنی باید چه کار کرد ؟

negin

بد جوری چشمک می زنه. دستت درد نکنه خانومی. آپم.

من و همسرم

سلام متشکرم از این شیرینی خوشمزه تون من هم بار اول درست کردم عالی شد اما بار دوم به جای کره از روغن مایع استفاده کردم و خمیر شکننده شده بود و آخرش هم از قالب جداشدنی شکست [گریه] چرا؟

من و همسرم

با سلام باید اعتراف کنم بعد از پنجمین باری که این شیرینی را در این ماه درست کردم تازه فهمیدم اگر میزان کره کم باشه تارت شکننده میشه و خراب میشه [ماچ]

dooste aziz khaste nabashid man daghighan tebghe dastoori ke dade boodin khamir dorost kardam vali vaghti pahnesh kardam va ghaleb zadam nemishod az kaghaz jodash konam va sari pare mishod mishe lotfan rahnamaeim konid?

مبینا

عزیزم اگر برای چند روز میوه روش بمونه سیاه نمیشه؟چکار کنیم که نشه برای ایام عید؟

زهره

سلام.من فردا مهمون دارم.برای همین دیشب کراست این تارت رو درست کردم.اولین تجربه تارت بود. اما فوق العاده شد.پسرم دو تااز کراست ها رو خالی خالی خورد.طعمش بی نظیر بود.واقعا مرسی.

افسانه

سلام ترلان جون.واقعا بی نظیره .من این کرم رو بیشتر از کاستارد دوست دارم . مثل همیشه عالییه.[گل]