توپک های سیب زمینی میان پر با سس بشامل

مواد لازم:

سیب زمینی ................................ 3-4 عدد (700 گرم)

جعفری خرد شده ........................... 2 ق غ

خامه ........................................... 2 ق غ

نمک و فلفل ................................... به میزان لازم

برای مواد میانی:

گوشت چرخکرده ............................. 250 گرم

پیاز ............................................... 1 عدد

سیر ............................................... 1-2 حبه

فلفل سبز خرد شده .......................... به مقدار دلخواه

جعفری خرد شده .............................. نصف لیوان

هویج متوسط ................................... 1 عدد

پودر تخم گشنیز ................................ 1 ق م

پودر زیره .......................................... 1 ق م

نمک و فلفل ...................................... به میزان لازم

رب گوجه فرنگی ................................ 1 ق غ سرپر

برای سس بشامل:

کره ................................................. 25 گرم

روغن مایع ....................................... 1 ق غ

آرد ................................................... 2 ق غ

شیر .................................................. حدود 2 لیوان

نمک و فلفل (ترجیحاَ سفید) .................. به میزان لازم

سیر رنده شده .................................... 1 حبه

 

پنیر پیتزا ............................................ حدود 100 گرم

 

طرز تهیه:

سیب زمینی ها رو ترجیحاً توی مایکروویو بپزید تا آب نداشته باشه (من این روش رو از شف طیبه یاد گرفتم) اگه مایکروویو ندارید توی فر بپزید. باز اگه این هم براتون مقدور نیس آب پر کنید ولی سعی کنید با آب کمی بپزید.

پوست سیب زمینی ها رو بکنید و رنده کنید و با جعفری، خامه، نمک و فلفل مخلوط کنید. مخلوط سیب زمینی آماده شد!

پیاز رو نگینی خرد کنید و توی کمی روغن تفت بدید. بعد سیر رو اضافه کنید و وقتی اون هم کمی رنگ گرفت گوشت رو اضافه کنید و هم بزنید. کمی بعد هویج رنده شده، فلفل سبز خرد شده، ادویه های دلخواه (که من از زیره و تخم گشنیز استفاده کردم)  و نمک و فلفل رو اضافه کنید. (اگه عصاره گوشت یا سبزیجات دارید یک عدد از اونها هم رنده کنید توی مایه... خیلی خوشمزه میشه! البته در این صورت باید نمک رو کمتر بریزید) آخر سر هم رب گوجه فرنگی و جعفری رو اضافه کنید. مایه میانی هم آماده س!

توی قابلمه متوسطی کره و روغن رو بذارید روی حرارت و وقتی کمی آب شد آرد رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

بعد شیر رو که باید گرم باشه به تدریج اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید. اگه دیدید گلوله داشت نگران نباشید می تونید با بلندر صافش کنید. آخر سر هم نمک و فلفل و سیر رنده شده رو اضافه کنید و وقتی به قوام دلخواه رسید از روی حرارت بردارید. غلظتش باید در حد سس رقیق شده سالاد باشه. سس هم آماده س!!

از مایه سیب زمینی به اندازه یه نارنگی تو دستتون باز کنید و از مایه گوشت بریزید وسطش...

... با دست اطرافش رو جمع کنید و اون رو به شکل توپ گردی که توش مایه گوشتی هست در بیارید. برای راحتی کار دستتاتون رو تو آب سرد بزنید.

توپک ها رو توی ظرف پیرکس بچینید. برای این کار یه ظرف پیرکس که سایز مناسبی با تعداد و حجم توپک هاتون داره رو انتخاب کنید. مثلاً من از یه ظرف با ابعاد تقریباً 20×25 سانت استفاده کردم و کلاً 12 تا توپک هم در آوردم.

کار چیدمان که تموم شد سس رو گرم گرم بریزید روی سیب زمینی ها.

 پنیر پیتزا رو هم روی غذا بپاشید.

من حدود 1 قاشق از مایه میانی اضافه آورده بودم که اون رو هم پاشیدم روش تا خوشگلتر بشه!!

فر باید از قبل با درجه حرارت 200 گرم شده باشه. سینی رو بذارید توی فر و پس از حدود 25 دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب بشه و کمی طلایی بشه در بیارید. می تونید کمی هم گریل رو روشن کنید تا روش سریعتر رنگ بگیره.

خودتون که درست کنید متوجه میشید چه غذای خوشمزه ایه!

برای مهمونی ها و جهت صرفه جویی در وقت هم می تونید مثلاً مایه گوشتی رو از روز قبل آماده کنید یا حتی توپک ها رو پر کنید و توی ظرف بچینید و روز مهمونی فقط سس رو درست کنید و بدید روش و پس از پاشیدن پنیر بذارید تو فر.

خلاصه از اون غذاهاییه که یه بار درست کنید مشتری میشید!!

نوش جان! قلب

 

منبع: فروحه الامارات با کمی تغییر

/ 12 نظر / 388 بازدید
نمایش نظرات قبلی
سایبر سافت

سلام دوست عزیز یه هدیه ویژه برای شب یلدا براتون داریم نرم افزار آندرویدی قارپوز ویژه شب یلدا که شامل: آموزش تزیین هندونه و میوه های شب یلدا پیامک ها وشعر ویژه شب یلدا تزیین خنچه و طبق نوعروس ها برای شب یلدا آموزش انواع دسر و ژله و غذاهای شب یلدا آرایش ناخن و صورت برای شب یلدا شخصیت شناسی با میوه های شب یلدا بخشی ویژه کودکان در شب یلدا و کلی مطلب جالب برای شب یلدا برای دانلود نرم افزار به این لینک برید http://cybersoft24.blogfa.com/post/6 راستی شما که خودتون در این زمینه صاحب نظر هستید خوشحال میشیم که نظرتون رو بدونیم و اگه دستور پخت یا تزیین جدیدی دارید میتونیم به اسم خودتون به نرم افزار اضافه کنیم منتظر نظرات سازنده شما در مورد نرم افزار قارپوز هستیم با تشکر از توجه شما دوست عزیزبا تشکر از توجه شما دوست عزیز

شمیم

مرسی...چی جالب.کلاااا منبع غذاهای عربی شدین برای من...تشکر.[قلب]

الناز

مرسی ترلان جون .من این غذاها رو خیلی دوست دارم .ممنون.حتما درستش میکنم

مریم

سلام عزیزم من تازه با سایتتون آشنا شدم واقعا عالیه خیلی دوستش دارم و تقریبا هر روز بهش سر میزنم. من این غذا رو با ترس از اینکه خوشمزه نشه و دوست نداشته باشم درست کردم ولی واقعا خوشمزس یعنی من و خانوادم خیلی خوشمون اومد واقعا ممنون از وب خیلی عالیتون.[خوشمزه] خیلی دوستت دارم و امیدوارم روز به روز پیشرفت بیشتری داشته باشی.[قلب] و درآخر اگر از دستم ناراحت نمیشی میشه بپرسم شما کجا زندگی میکنید آخه دارم از فوضولی میمیرم.[متفکر][خنده]

افسانه

سلام خسته نباشید. این توپک ها خیلی عالییه .دوست دارم .با سس درست نکردم ولی سیب زمینی میان پر درست کردم که توی روغن سرخ میشه.ممنون از ایده جالبتون.[گل]

مريم

سلام ترلان جون من امروز درست كردم خيلي خوشمزه شد مرسي عزيزم

کیمیا

سلام خانم ترلان.من از اولین روزهای سایتتون باهاتون هستم و نود و نه درصد از دستوراتون رو درست کردم ولذت بردم.من عادت دارم هروقت چیزی از کشی یاد میگیرم وقتی از اون آموزه استفاده میکنم دعای خیر برای کسی ک بهم یاد داده میکنم و برای شما به تعداد غذاهای که بهم یاد دادین و من هربار درست میکنم شمارا دعا میکنم. ومن مثقال ذره خیرا یره،حتی کوچکترین کاره خیری پنهون نمیمونه.این کار شما هم نمونه ای از کار خیره.فقط خواستم تشکر کنم بانو.ممنونینم از آموزشهای خوبتون. شما در اینستا پیج ندارین؟اگه دارین به ما هم معرفی کنین.هرچند سایت شما اونقد کامل و شناخته شده هست که نیازی ب پیج در اینستا نداره!

گل رز

سلام ترلان جون من هم مثل تو هستم وبلاگ زیبایی داری به وبلاگ من هم بیا[ماچ]

سحر

سلام ترلان خانوم ممنون از سایت بسیار زیبای شما .امروز این غذا رو درست کردم عالی بود