نان همبرگر (Burger Bun)

مواد لازم برای 12 عدد نان همبرگر:

آرد سفید ................................ 6 لیوان

آب ولرم ................................... 2 لیوان

شکر ....................................... 4 ق غ

خمیر مایه فوری ........................ 2 ق غ

نمک ........................................ 1 ق چ

کره نرم شده ............................. 5-6 ق غ

تخم مرغ ................................... 2 عدد

شیر خشک ............................... 4 ق غ

شیر و کنجد یا سیاه دانه برای روی نون

طرز تهیه:

مواد خشک (آرد، شکر، خمیر مایه، نمک و شیر خشک) رو توی یه کاسه و مایعات‌ (آب و کره آب شده و تخم مرغ) رو توی یه کاسه دیگه ریخته و هر کدوم رو جداگونه مخلوط کنید.

حالا مواد خشک رو به تدریج به مخلوط مایع اضافه کنید و همزمان ورز بدید. این ورز دادن باید حدود 10-15 دقیقه طول بکشه تا به یه همچین خمیر نرم و لطیفی برسید. (این خمیرش از اون آسوناست!!) 

قبل از این که به خمیر استراحت بدید، اون رو به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت رو چونه کنید و چونه ها رو با فاصله توی سینی فر که ترجیحاَ با کاغذ قنادی پوشونده شده بچینید.

چونه ها رو با دست کمی فشار بدید تا ضخامتش کم بشه و نون ها یه کم پهن بشن. به این صورت: 

حالا روی چونه ها رو با سلفون یا یه پارچه تمیز بپوشونید و بذارید حدود 1 ساعت استراحت کنن. (توجه داشته باشید که خمیر بر اثر استراحت پف می کنه. پس جای کافی برای پف کردن و بزرگ شدن براش در نظر بگیرید) 

ضمناَ اون سلفون یا نایلونی که می خواهید روی خمیر بکشید باید خیلی آروم روی چونه های خمیر پهن بشه و موقع برداشتن هم این کار رو با احتیاط و به آرومی انجام بدید تا خمیر به سلفون نچسبه.

قبل از این که بذارید تو فر، کمی شیر رو به آرومی با برس روی نون ها بمالید و کمی هم کنجد یا سیاه دونه بپاشید روش.  

فر باید از یه ربع قبل با حرارت 180 درجه گرم شده باشه. نون ها رو به مدت تقریباَ 25 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شدن تو فر بپزید. 

از توی فر که در آرودید روش رو برای حدود 10-15 دقیقه بپوشونید تا نرم بمونه.

چنان بوی نون تو خونه می پیچه که نگوووووووووووووو!!!! 

تازه سایزش هم دست خودتونه، می تونید کوچیک بگیرید یا بزرگ! من دوس داشتم بزرگ باشه!! 

این هم بافت داخلش که می بینید خیلی نرمه و اصلاَ سنگین نیس. هر چند من کلاَ عادت دارم موقع ساندویچ درست کردن خمیر توی نون رو در میارم و این نون هم از این قاعده مستثنی نبود! ولی کلاَ خوب بود و سنگین و خمیری نشده بود.  

و از همه لذتبخش تر تعریفیه که از خانواده می شنوید! برادرم که میگفت نامبر وان شده!!!! نیشخند و به عقیده همه خیلی از نون های بیرون بهتر شده بود! 

توش خیلی نرم شده بود. با یه فشار کوچولو میشد فهمید چقدر نرم شده. اولش قبل از فشار این جوری بود... 

و این یه فشار خیلی کوچولو ... ولی می بینید که چقدر جمع شده! و این یعنی یه نون سبک و نرم! 

امیدوارم درست کنید و در کنار خانواده از خوردن یه ساندویچ با نون خونگی لذت ببرید!

نوش جان! قلب

 

منبع

این دفعه کیفیت عکس ها با همیشه فرق می کنه چون با موبایل گرفتم! امیدوارم مشکلی توی نمایش دادن عکس ها وجود نداشته باشه.

/ 25 نظر / 376 بازدید
نمایش نظرات قبلی
پريسا

سلام عزيزم مرسي كه زود جواب دادى??. من ديروز درست كردم خيلي خوب شد ولي چند تا اشكال داشت. نونام پف كرده بود ولي يكى دو تاش روش حالت سوراخ سوراخ بود!!! اين يعنى خمير ترش شده؟! بايد ميريختم بيرون؟ نريختم و پختمشون! ولي تو فر پفش خوابيد و روش سفيد موند و زيرش خيلي قهوه اي شد!!! خوشمزه بود ولي تكه تكه ميشد! ??

فاطمه پارسی

سلام ترلان عزیز.مرسی از اموزش خوبیتون. من نون ساندویچی که اموزشش داده بودید رو بارها درست کردم و عالی میشه.میخوام همبرگری درست کنم اما شیر خشک ندارم بنظرتون با همون خمیر میشه شکل همبرگری درست کرد و نتیجه خوبی گرفت؟ممنون [گل]

فاطمه پارسی

سلام با همین روشی که شما گفتید درست کردم و خیلی خیلی خوب بود نتیجه. خواستم ازتون تشکر کنم بابت دستورای بی دردسر و خوبی که میزارید و من هر بار از دستوراتون استفاده کردم نتیجه عالی بوده.[قلب][گل]

زهرا

سلام ترلان جان دو تا سوال دیگه اول بجای خمیر مایه فوری از خمیر مایه معمولی یعنی فوری نباشه میشه استفاده کرد دوم بجای شیر خشک از کافه میت میشه استفاده کرد سفید رنگن مرسی و ممنون از لطفت

فاطمه

سلام ترلان جون.من تازه با سایت شما آشنا شدم.خیلی سایت خوبیه.من نان همبرگر رو درست کردم فقط موقع استراحت خمیر روش نایلون کشیدم که موقع برداشتن خمیر بهش چسبید و بعد از پخت روی نون خوش فرم نشد.خلاصه یه همبرگر با نون خونگی درس کردم که من خواهرم ازش لذت بردیم. خیلی ازت ممنونم.سعی میکنم نان باگت رو هم درست کنم.مطمئنم با دستوری که شما گفتین خوب از آب درمیاد.

مقدم فر

با عرض سلام و.خسته نباشید آیا برای ورز دا دن میتونیم آرد بپاشیم تا جایی به دست نجسبه چون خیلی بدست می چسبه و.کار کردن سخت میشه شما تو.دستورتون نفرموده بودین با تشکر

نسترن. م

خیلی عالی

نسترن. م

سلام. من از وبلاگ شما خیلی استفاده کردم ولی اولین باره نظر میدم. نون همبرگرو درست کردم. فقط دوتا سؤال دارم. اول اینکه شیر خشک باید شبر خشک قنادی باشه یاشیر خشک بچه ومیشه بجای شیر خشک از آرد ذرت استفاده کرد؟دوم اینکه درخمیرهامعمولا دوبار استراحت وجود داره یکی بعد از خمیرگیری ویکی بعد از چونه کردن ولی شما از همون اول چونه درست کردید ویه بار استراحت دادید. علتش چیه ؟وآیا درکیفیت کار تغییری ایجاد میکنه؟ ممنون ترلان عزیز[گل][قلب][ماچ]

نسترن. م

ترلان جان من این نونو درست کردم. عالی وخوشمزه س ولی بازم نون همبرگر نبود یه نون حجیم گرد فانتزی شد. دفعه ی دوم کمی هم شیرینش کردم ودخترا برای صبحانه خوردن. یعنی نونهای شما کاملا همبرگریه؟؟البته ظاهر نونهای من هم مثل عکس نون شما شده ولی باوجود خوش طعمیش برای همبرگر مناسب نبود. علتشو میدونید چیه؟؟یعنی بیرون هم برای ندن حجیم شیرخشک وتخم مرغ استفاده میکنن؟؟؟ ممنون ترلان جان[ماچ][قلب][گل]

نسترن. م

ترلان جان منظورم اینه که باوجود نرمی وخوش طعمیی که این نونها داشتن ولی برای اینکه توشو باهمبرگر پر کنیم مناسب نبود. من اسمشو گذاشتم نون گرد فانتزی. دفعه ی سوم بامغزی شکلات درست کردم برای صبحانه ی دختر بزرگتر. کوچیکه رژیمه وبراش باپنیر درست کردم ممنون ترلان عزیز[گل][گل]