براونی (Brownie)

مواد لازم:

شکلات تخته ای خرد شده ............................. 140 گرم

کره ............................................................ 100 گرم (نصف پیمانه)

پودر کاکائو .................................................... 2 ق غ

شکر ........................................................... سه چهارم پیمانه

وانیل ........................................................... 1 ق چ

تخم مرغ درشت ............................................. 3 عدد

آرد سفید ....................................................... 95 گرم (سه چهارم پیمانه)

نمک ........................................................... یک چهارم ق چ

گردوی خرد شده (در صورت تمایل) ................... 1 لیوان

 *برای اندازه گیری مواد لازم در این دستور از پیمانه ها و قاشق های استاندارد اندازه گیری استفاده کنید.

طرز تهیه:

فر رو روشن کنید و درجه اون رو روی 180 تنظیم کنید. یک قالب مربع به ابعاد 20 سانت رو کمی چرب کنید و کف و دیواره اون رو با کاغذ روغنی بپوشونید. (می تونید هم از قالب گرد استفاده کنید ولی سایزش همین حدودایی باشه که گفتم ضمن این که براونی به صورت سنتی معمولاً به شکل چهارگوش برش میخوره!)

توی کاسه استیل شکلات خرد شده و کره رو مخلوط کنید.

توی قابلمه کوچیکی کمی آب بریزید و وقتی جوش اومد کاسه استیل رو روی اون بذارید تا شکلات و کره با بخار آب گرما ببینن و ذوب بشن.

مرتب شکلات و کره رو با کاردک هم بزنید و مواظب باشید شکلات نسوزه. در حین کار شکلاتی که به دیواره ظرف چسبیده رو با کاردک جدا کنید و وارد مایه کنید.

وقتی کاملاً ذوب شد از روی حرارت بردارید و پودر کاکائو و شکر رو اضافه کنید و هم بزنید.

وانیل رو اضافه کنید و بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی به مایه اضافه کنید و با همزن دستی بزنید.

آخر کار آرد و نمک رو اضافه کنید و با کاردک مخلوط کنید. (با این که براونی بکنیگ پودر نمیخواد ولی من حسب عادت و از روی احتیاط حدود نصف ق چ بکینگ پودر هم به آرد اضافه کردم!!)

اگه مایل هستید از گردوی خرد شده یا چیپس شکلاتی هم توی براونیتون استفاده کنید اونها رو آخر سر توی مایه بریزید و یه هم مختصر بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن.

مایه رو تو قالب بریزید ...

... و قالب رو توی فر بذارید.

حدود نیم ساعت صبر کنید. بعد از نیم ساعت یه خلال دندون توی براونی فرو کنید. بر خلاف کیک های دیگه خلال دندون نباید تمیز بیرون بیاد!! بلکه یه مقدار خیلی کم از مایه براونی و خرده های کیک باید بهش چسبیده باشه. اگه خلال تمیز بیرون بیاد یعنی براونی زیادی پخته و اونوقت خشک و بیمزه میشه! من پس از نیم ساعت که چک کردم دیدم مایه زیادی به خلال چسبیده و این یعنی هنوز اون وسطای براونی خام بود. این شد که حدود 5-6 دقیقه دیگه هم گذاشتم و این بار که چک کردم همچین خلالی بیرون اومد و این یعنی حد مطلوب!

براونی من آماده شده بود.

بذارید براونی تو دمای اتاق خنک بشه و بعد برش بزنید.

از اونجایی که کیک سنگینی هست، برش ها رو خیلی کوچیک بزنید. چون هر کس با خوردن مقدار کمی از اون کاملاً سیر میشه.

برای سرو بهتره یه برش کوچیک از براونی رو توی بشقاب بذارید...

و روش هم یه اسکوپ بستنی وانیلی.

اگه خواستید میتونید روی بستنی هم خامه و شکلات بریزید ولی من ترجیح میدم اینقدر سنگینش نکنم و به مقدار کمی سس شکلاتی اکتفا کردم! در ضمن اگه میخواهید با بستنی سرو کنید حتماً براونی رو قبل از گذاشتن تو بشقاب گرمش کنید تا داغ داغ بستنی بره روش!

این براونی علاوه بر خوشمزه و ساده بودن یه حسن دیگه هم داشت و اون این بود که در تمام مدت تهیه فقط یه کاسه استیل، یه همزن دستی و یه کاردک کثیف شد!!! و این یعنی عااااااااالی!! چشمک اونایی که تو کار پخت و پز کیک و شیرینی هستن میدونن من چی میگم!!

امیدوارم در اسرع وقت دست به کار بشید و این کیک خوشمزه رو درست بفرمایید و نوش جان کنید!

اطلاعات اولیه در مورد براونی و همین طور طرز تهیه رو از سایت joyofbaking گرفتم. (البته طرز تهیه رو یه مقدار خیلی کم تغییر دادم!!)

نوش جان! قلب

/ 27 نظر / 297 بازدید
نمایش نظرات قبلی
تارا

سلام بر ترلان خانم هنرمند چند وقته دارم وبلاگ شما رو می خونم. با توجه به مهارتی که دارین، ازتون یه سوال داشتم: با شکلات تلخ چه دسر یا کیکهایی میشه درست کرد؟ اگه در این مورد هم آموزش بدین ازتون ممنون میشم.

ندا

وبلاگتون عالیه! فوقالعاده است!! موفق باشی

تارا

عجب سایتی داره شف طیبه [تعجب] گل کاشته واقعا، ممنون ترلان عزیز

شیوا

سلام ترلان عزیز[ماچ] بلاخره امروز بعد از مدتها طلسم شکست و من موفق شدم این کیکو درست کنم[بغل] وقتی این پست و دیدم بدو بدو رفتم بیمانه ی خوشگل صورتی خریدم که زودی درستش کنم ولی همون جوری موند تو کابینت!!! آخه همش درگیر کارهای تسویه حساب از دانشگاه بودم[لبخند][لبخند][لبخند] که کاری بس طلقت فرسا بود! یع صفخه ی بر امضا گرفتم[چشمک] و نهایتا فارغ التحصیل شدم[هورا] ا کیکمم خیلی خوشمزه شده بود[ماچ] اومدم از دوست خوبم ترلان مهربون تشکر کنم[ماچ] البته فکر کنم یه کم عجله کردم زود در فرو باز کردم یه کم بفش خوابید ولی بازم خوشمزه بود [ماچ]

فاطمه$

سلام این کیک عالییییی بود! درستش کردم و خیلی هم ازش لذت بردم! ممنون ترلان جون!

درین

سلام و تبریک پیشاپیش نوروز براونی رو پختم و مزه اش خیلی خوب بود ولی خشک و بیشتر شبیه کیک شکلاتی شد. قبل از نیم ساعت هم درآوردم ولی روش کمی سوخته بود و تستر هم چیزی بهش نچسبید. چندین مورد به عنوان متهم به نظرم میرسن( انحراف از دستور اصلی!) کدومشون بیشتر مقصر بوده؟ اول اینکه به علت نداشتن ترازو میزان شکلات تخته ای تقریبی شد دوم پودر کاکائوش خیلی مرغوب نبود برای اینکه خوب طعم دار شه 2 تا قاشق خییییییلی سرپر ریختم سوم در آخر کار احساس کردم مایه زیادی رقیق شده باز بهش آرد اضافه کردم

درین

نکته دیگه ای که یادم رفت بگم من از همزن برقی استفاده کردم

سرآشپز صورتی

سلام ترلان جون من چند ساله که شما رو میشناسم وکارهای هوس انگیزتون رو دنبال میکنم [ماچ][گل]من این کیک رو پزوندم ولی مثل شما پف نکرد همه مراحل رو هم دقیق انجام دادم علت؟ واگر افتخار میدید برای لینک کردنم ممنون میشم[ماچ]

اتوسا

سلام.2 تا سوال داشتم.1) شکلات تختی که استفاده میکنی چه مارکی هست؟اخه شکلات تخت معمولی رنگش روشن تره. 2)من اکثرا که کیک درست میکنم خصوصا خیس وسطش خیلی حالت نپخته داره.نمیدونم ایرادم چیه.شاید از منه شاید ماکروفر...

زهرا

ترلان جونم سلام و عیدت مبارک با وجود دخمل اتیش پارم این کیک پختم و بسیییییییییییییییییییییییییییییییی لذت بردم با اجازه شما و با ذکر منبع میخوام تو وبلاگم بذارم بازم کلیییییییییییییییییییییییییی ممنون