شیرینی ساده نوروزی

مواد لازم:

آرد سفید ............................................. یک و نیم الی 2 لیوان

روغن مایع ............................................ نصف لیوان

خاکه قند ............................................. نصف لیوان

پودر هل یا پودر دارچین ........................... نصف ق چ

زرده تخم مرغ ....................................... 1 عدد (برای رومال)

شیر ................................................... 1 ق غ (برای رومال)

 

طرز تهیه:

اول از همه فر رو با حرارت 170 درجه روشن کنید.

همه مواد (به جز زرده تخم مرغ و شیر) رو با هم مخلوط کنید و خیلی خوب ورز بدید. (ظاهراً ورز دادن زیاد از ترک خوردن شیرینی پس از پخت جلوگیری می کنه... هر چند نهایتاَ شیرینی ها یه مقدار ترک رو معمولاَ خواهند داشت)

میزان آرد ممکنه یه مقدار کم و زیاد بشه. اول با یک و نیم لیوان آرد شروع کنید و بعد کم کم آرد رو اضافه کنید. هر وقت خمیر به قدری سفت شد که بشه به راحتی بهش شکل داد آماده س.

از مایه شیرینی، گلوله هایی به اندازه یه فندق درشت بردارید و توی دستتون شکل بدید و بعد کمی با کف دست فشار بدید تا له بشه.

گلوله ها رو روی سینی فر که با کاغذ قنادی پوشونده شده بچینید.

زرده تخم مرغ و شیر رو با هم مخلوط کنید.

بعد با برس، به آرومی زرده تخم مرغ رو روی شیرینی ها بمالید...

... و اگه دوس داشتید تخم خرفه بپاشید.

تا این جا شیرینی ها آماده پخت هستند ولی می تونید نقش بندازید روش یا به شکل های مختلف در بیارید. من با حلقه ای که روی شیرینی ها فشار دادم و تخم خرفه تزیین کردم.

سینی رو به مدت تقریباً 10 دقیقه توی فر بذارید.

لازم نیس شیرینی ها تغییر رنگ محسوسی بدن، همین که زیرشون طلایی بشه کافیه. (هر چند وقتی با زرده برس شده باشن یه مقدار طلایی میشن ولی در مواقعی که بدون رومال درست شده باشن اصلاَ تغییر رنگ نمیدن)

از توی فر دربیارید و بذارید خنک شه و بعد با احتیاط از روی سینی بردارید و توی ظرف سرو بچینید.

اگه شیرینی هاتون کمی ترک داشته باشه اشکالی نداره، عادیه!

می بینید چه شیرینی های بی آزاری هستن؟ کل درست کردنشون نیم ساعت هم نمیشه.

نه دنگ و فنگ داره، نه استراحت می خواد، نه مواد زیادی لازم داره!

فر رو روشن کنید و مشغول درست کردن خمیر بشید. تا خمیر درست بشه و گلوله های خمیری رو توی سینی بچینید فر هم گرم شده و شیرینی ها آماده پخت هستن!!

این مقدار موادی که گفتم برای حدود 30 عدد شیرینی هست. (یعنی یه بشقاب)

ایام به کامتون باشه انشالله ... امیدوارم که سال 1394 سال بسیار خوب و خوشی براتون باشه و در آستینش یه عالمه خوشی و اتفاقات خوب براتون داشته باشه.

نوش جان! قلب

 

منبع: مادر عزیزم!!! قلب

/ 19 نظر / 304 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ساره

سلام عزیزم پیشاپیش عیدت مبارک مرسی از دستدست آسونی که گذاشتی

مریم

وای چه شیرینی راحتی و به نظر خوشمزه(: بانو کاش به پیمانه یا گرم میگفتی اندازه هارو که منم برم درستش کنم ): جون من میشه واسم بزاری یه سوال میشه از آرد یه قاشق بردارم جاش نشاسته آلمانی بزارم شنیده شیرینی رو ترد تر میکنه نظر شما چیه خانمی(:

نیلی

سلام ،ترلان جان سال نو رو پیشاپیش بهتون تبریک می گم،امیدوارم سال 94 سال خوشی ها وشادکامی ها برای شما وخانواده تون باشه انشاالله

مریم

وای مرسی از اینکه این شیرینی ساده و راحت رو برای ما هم گذاشتی یه دنیا تشکر درستش کردم ولی خیلی کم واسم شد همش 18عذ شیرینی داد با پیمانه اندازه گرفتم شاید بخاطر همین انقدر کم شد ولی مزه اشت بی نظیره یه جورای نوستالژیه واسم بازم مرسی که با این شیرینی منو بردی به دوران بچگیم(: از دیار خوزستان استان چهار فصل صورت ماهتو میبوسم و پیشاپیش سا جدید رو تبریک میگم

نیلوفر

یعنی عاشقتماااااااا عیدت مبارک عزیزم. انشاله همیشه کامت شیرین باشه خانومی خدا گل پسرت رو برات حفظ کنه انشاله

شاه صنم

سلام خانومم من این شیرینی رو برای عید درست کردم فوق العاده بود مرسی????[ماچ][ماچ][گل][گل]

افسانه

به به بسیار عالی عزیزم.خیلی آسون بود.دست گلت درد نکنه.[قلب][دست]

محب مهدی(عج)

سلام.عجب بسکویت تردی شده.نوش جونتون

ندا

سلام دست گلت درد نکنه من این شیرینی رو درست کردم و طعم هلش خاطرات نوستالژی ایران و برام زنده کرد خیلی خوشمزه و آسونه تا حالا چندین بار درست کردم اما متاسفانه هل من رو به اتمامه تا اینکه دوباره برم ایران هل بیارم با خودم[بغل] خیلی ممنون از به اشتراک گذاشتن این دستور عالی

sahar

من همین الان دارم درست کردم مزش هم خیلی خوب بود دستت درد نکنه ترلان جان[لبخند]